O organizatie din SUA, care s-a ocupat in ultima vreme de analizarea retelei globale GPS, a facut unele previziuni ingrijoratoare pentru toata lumea: incepand cu anul viitor, retaua globala va incepe sa aiba probleme, in principal din cauza managementului defectuos de pana acum, probleme care se vor manifesta prin lipsa semnalului GPS in anumite zone sau la anuminte momente.
Prin urmare, daca nu se intreprinde nimic, mai ales pregatirea unor sateliti de rezerva, care ar urma sa ia locul celor ce urmeaza sa iasa din functiune din pricina vechimii lor.miercuri, 20 mai 2009
O noua aplicatie de mobil pentru compararea preturilor
www.Smartbuy.ro este un site de comparare preturi si un instrument de sprijin si informare a cumparatorilor din mediul online si nu numai.
Acest serviciu nu este doar spatiul pentru vizualizarea preturilor ci, mai ales, o sursa de informatii si detalii necesare achizitiilor de produse online. Prin imagini sugestive ale produselor, descrieri tehnice, comentarii si review-uri, utilizatorii pot obtine cu ajutorul SmartBuy toate informatiile de care au nevoie.
Pentru toate celelalte modele de telefoane (iPhone, HTC G1, etc) www.smartbuy.ro va pune la dispozitie versiunea de mobil a site-ului care poate fi accesata la adresa http://m.smartbuy.ro.
Avantajul oferit de aplicatia SmartBuy este acela ca in momentul in care utilizatorul s-a hotarat asupra ofertei pentru un produs, are posibilitatea sa contacteze direct de pe telefon magazinul dorit.
Fie ca te afli in Bucuresti, fie ca te afli oriunde altundeva in tara, SmartBuy te ajuta sa iei cea mai buna decizie.
Industria IT din România va scădea, în 2009, cu cel puţin 10%
Industria IT din România, excluzând hardware şi software, a atins în 2008 suma de 900 milioane de euro, dintre care 500-600 milioane de euro au provenit din export de outsourcing.
Scăderea industriei IT în acest an se datorează problemelor economice cu care se confruntă sectorul privat, care a amânat sau îngheţat investiţiile în IT, problemelor tehnice de stabilire a bugetelor din sectorul public, care dau însă speranţe companiilor din IT pentru trimestrele trei şi patru, precum şi neabsorbirii de fonduri europene, deşi au existat proiecte.
"Când a fost creştere economică, sectorul privat a investit în IT pentru managementul afacerilor. Dacă cineva din acest sector nu a investit în IT în 2008, este greu de crezut că o va face anul acesta, când investiţiile au fost îngheţate sau amânate. În sectorul public, bugetele au fost stabilite cu întârziere şi de aceea nu au apelat la companiile IT în primul trimestru, acestea trăind din contractele încheiate în 2008. Există speranţe pentru firmele IT pentru trimestrul doi, dar cel mai probabil şi acestea vor fi amânate pentru a doua jumătate a anului. Cât priveşte fondurile europene, acestea nu au avut prioritate la nivel de Guvern, chiar dacă au fost depuse proiecte. Le reproşez asta guvernanţilor, precum şi neglijenţa celor care se ocupă cu acest domeniu", a mai adăugat preşedintele ANIS, Liviu Drăgan
În opinia preşedintelui ANIS, criza cu care se confruntă industria IT poate fi gestionată în condiţiile în care companiile din acest domeniu îşi vor armoniza costurile cu veniturile, vor pune accent pe inovaţie şi creativitate, îşi vor remodela procesele de vânzări, vor aborda pieţele externe, vor vinde softul ca serviciu şi vor accesa fondurile europene.