marți, 20 octombrie 2009

Asus Eee PC acum si versiunea business

Daca pana acum stiam ca modelele de notebookuri din seria Eee PC produsa de Asus erau adresate mai degraba segmentului utilizatorilor casnici, care aveau nevoie de calitati minime de la un calculator portabil, iata ca producatorul s-a gandit sa “adreseze” un model si segmentului business.


Modelul de care vorbim este Eee PC 1005HA Business, are in configuratie un sistem de operare Windows XP Professional, 2GB de memorie RAM, o diagonala de 10,1 inci, procesor Intel ATOM N280 si stocarea este asigurata de un hard-disc de 160 de GB.


Timpul de functionare la o incarcare a bateriei este de 10,5 ore, si pretul sau la lansare, care nu a fost stabilita inca, va fi de aproximativ 700 de dolari americani.

75% dintre studenti aleg Internetul in locul bibliotecilor

Aproape trei sferturi dintre studentii romani prefera Internetul ca sursa suplimentara de informatie in detrimentul clasicelor biblioteci, peste 94% dintre cei care urmeaza cursurile universitare detinand acasa cel putin cu computer conectat la internet, potrivit unui studiu lansat astazi.

internet.jpg


Studiul "Tendinte in utilizarea instrumentelor IT&C de catre studentii romani" mai arata ca o treime dintre studenti petrec zilnic pana la sase ore pe zi pe internet, accesand preferential mediile de comunicare virtuala, cum ar fi e-mail, instant messenger, bloguri si forumuri. Cei mai multi studenti acceseaza interentul de acasa (94%), fata de numai 2% care se servesc pentru acest scop de calculatoarele din facultati.
"Se pare ca salile clasice de seminar raman locurile de intalnire, insa comunicarea si informarea s-au transferat masiv in mediul virtual, motiv pentru care aceasta resursa ar trebui mai mult folosita pentru educatia pe termen lung", spune Thomas Osburg, Corporate Affairs Director pentru Intel Europa, prezent la conferinta de lansare a studiului.

Aproape toti studentii chestionati au acasa un computer (98%), 35% dintre ei detinand chiar doua calculatoare. Desi numai 45% dintre ei detin un laptop, tendinta spre mobilitate ii face pe 88% dintre ei sa prefere acest instrument, si nu clasicele desktopuri.

Generatia analizata a avut prima data contact cu computerul inainte de implinirea varstei de 14 ani, 50% dintre studentii intervievati spunand ca au utilizat prima data computerul personal acasa, iar 40% la scoala.