vineri, 27 martie 2009

Si Google concediaza

Cine a pariat ca Google va fi indiferent la criza mondiala si ca nu va trece la disponibilizari a jucat, cu siguranta, o carte gresita. Gigantul a anuntat ca va reduce cu 200 numarul angajatilor sai in ceea ce se dovedeste a fi al treilea val de disponibilizari din acest an.

De data aceasta, sunt vizati cei de la vanzari si marketing. Oficial, este vorba de a mari viteza de luare a deciziei in aceste departamente, conform afirmatiilor unor reprezentanti ai companiei. Este a treia oara insa cand Google umbla la organizarea interna, dupa ce, in ianuarie, a renuntat la 100 de angajati iar in februarie, la alti 40.

Jumatate din cei vizati de acest nou val de disponibilizari sunt in Statele Unite iar ceilalti, in restul lumnii. Google avea, la sfarsitul lui 2008, 20.222 de angajati cu contract intreg de munca.

SSD-uri foarte performante pe PCI-Express

In cursul lunii viitoare vom putea sa cumparam unitati SSD integrate intr-o placa obisnuita pe PCI Express, care au o performanta de invidiat.

Photofast pregateste G-Monster, o placa PCIe cu 512GB sau 1TB de stocare pe SSD ce promite viteze de lucru de 700Mbps la scriere si 750Mbps la citire, in timp ce viteza unui SSD standard nu depaseste 250Mbps.

Produsul celor de la Photofast va putea prelua functionalitatea unui hard-disk obisnuit si momentan pretul nu este cunoscut, insa ne putem astepta la un nivel destul de ridicat al acestuia

Telefon de lux elvetian

Piata telefoanelor de lux a fost completata in aceasta saptamana de un nou smartphone ce ne duce cu gandul la ceasurile de lux elvetiene.

Ulysse Nardin, caci asa se numeste, are un designe foarte simplu si de bun gust fara zorzonele si pietricele speciale.

Din pacate nu avem foarte multe detalii despre caracteristicile tehnice insa cele pe care am reusit sa le obtinem sunt chiar multumitoare:
• display LCD 2.8 inch
• camera foto 5 mpx
• retea WiFi
• client e-mail si browser Internet

Pe partea laterala exista plasata o mica rotita cu scopul de a incarca manual telefonul J - oare cat trebuie sa invarta majordomul pentru a incarca full charge ?

Pretul inca nu a fost anuntat insa nu cred ca intereseaza pe nimeni in plina criza. Pana ne revenim cu banii, propun sa ne alegem culoarea: Rose Gold, Rose Gold & Blue, Rose Gold & Steel, Stealth Black sau eventual Steel & Blue.

marți, 24 martie 2009

Pestii robotizati, inamicii poluarii

O echipa de cercetatori din Marea Britanie planuiesc “lansarea la apa” a unui banc de pesti robotizati pentru monitorizarea zonelor marine poluate din nordul Spaniei.

Robotii, in forma de crap, au fost construiti astfel incat sa imite pana la aproape de exactitate pestii reali. Ei imita cu acuratete miscarile de unduire ale pestilor adevarati si sunt “inarmati” cu senzori speciali pentru localizarea unei eventuale surse de poluare in apa, precum scurgerile daunatoare din vasele si vapoarele din apropierea porturilor sau din tevile subacvatice.

Pestii robotizati vor putea comunica informatiile colectate prin tehnologie Wi-Fi si se vor putea conecta la un centru de alimentare pentru incarcarea bateriilor pe baza carora functioneaza.

De asemenea, robotii vor fi echipati cu capabilitati de navigare, ceea ce le da posibilitatea sa inoate independent, fara ajutor sau interactiune cu omul.



Desi ideea de a elibera pestii robotizati pentru detectarea poluarii in porturi si zonele din apropierea coastelor trimite cu gandul la o scena dintr-un film science-fiction, cercetatorii britanici sustin ca exista motive practice pentru aceasta alegere.

In cazul in care experimentul va avea succes, oamenii de stiinta intentioneaza ca, pe viitor, sa foloseasca la scara larga robo-crapii pentru detectarea, monitorizarea si eliminarea poluarii din rauri, lacuri si mari din intreaga lume.

Max Payne 3 se lanseaza la iarna

Rockstar Games şi Take-Two Interactive Software au anuntat ca lucreaza la un nou titlu din seria Max Payne. Jocul este produs pentru versiunile PC, Xblox 360 si PLAYSTATION 3.

Jocul se va lansa la finalul anului 2009 si va "incepe un nou capitol din viata justitiarului Max Payne. Produs de catre Rockstar Vancouver, Max Payne 3 ne va spune povestea unui fost politist, care in prezent activeaza ca detectiv intr-o lume inghitita de coruptie, agitata si extrem de violenta. Jucatorul va intra in pielea lui Max Payne, care incearca sa isi razbune familia ucisa. Producatorii promit un joc de actiune intensa dar si o noua directie a firului epic din Max Payne.

Sursa: Hit.ro

Need for Speed Shift - primul trailer + galerie

Electronic Arts a lansat primul trailer din Need for Speed: Shift, simulator auto care urmeaza sa fie lansat pe 18 septembrie 2009. In galeria articolului puteti vedea si primele imagini din NFS Shift.

Jocul este produs conform unei noi strategii definite de EA, care a luat in considerare ideea ca jocurile NFS din ultimii ani nu au reusit sa multumeasca o audienta din ce in ce mai mare si mai diversificata.

Imaginile din joc prezinta trei dintre marcile care isi vor face aparitia in joc: Audi, Porsche si Pagani Zonda.

Prin urmare, Electronic Arts a decis sa imparta franciza in trei:

- NFS Shift [PC, PS3, Xbox 360] - dedicat fanilor simulatoarelor si ai realismului [18.09.2009]

- NFS Nitro [Wii, DS] - mai mult eye-candy, modding, arcade [toamna 2009]

- NFS World Online [online] - joc gratuit de curse pe Internet, cu lansare initiala in Asia [iarna 2009]

Sursa: Electronic Arts / HIT.ro

PC-ul: autoritatea suprema in industria jocurilor video

Computerul personal este rege in lumea jocurilor video, potrivit unui nou studiu realizat de organizatia non-profit PC Gaming Alliance.

Organizatia a aratat prin studiul sau ca, numai anul trecut, industria producatoare de jocuri video a avut profit de 11 miliarde de dolari si a demonstrat ca PC-ul a ramas principala platforma de jocuri video in intreaga lume, in ciuda avantului serios al consolelor din ultima perioada.

In plus, in lume exista peste un miliard de PC-uri, potrivit companiei de cercetare IDC. Pe baza acestui lucru, PCGA sustine ca 250 de milioane dintre acestea sunt folosite pentru gaming.

O parte a studiului PCGA s-a bazat pe studierea vanzarilor din Statele Unite, acesta fiind si unul dintre cele mai concludente exemple in ceea ce priveste trendul ascendent al numarului de PC-uri. In 2008, americanii au cheltuit peste 21 miliarde de dolari pe produse hardware, software si accesorii pentru jocuri video in comparatie cu doar 18 miliarde in 2007. Iar vanzarile au continuat sa creasca si in lunile ianuarie si februarie ale acestui an.

PC Gaming Alliance are ca scop promovarea industriei jocurilor pentru computer si promovarea PC-ul ca platforma de gaming. Printre cei care au aderat la PCGA se numara in prezent Activision, AMD, Epic Games, Intel, Capcom sau Microsoft.

Au inventat ceasul care prezice viitorul

O companie elveţiană a colaborat cu mai mulţi prezicători indieni pentru realiza un ceas despre care se spune că poate dezvălui viitorul. Ceasul are integrată o secţiune în formă de ploscă, ce devine maro atunci când ceva rău e pe cale să se întâmple.

Foto simbol: Northfoto

Reprezentanţii companiei Borgeaud au precizat că plosca îşi schimbă culoarea atunci când forţele întunecate ale universului se pregătesc să lovească şi nu revine la culoarea iniţială decât după ce pericolul dispare.

Ceasurile au fost create în ediţie limitată. Doar 500 de femei şi 150 de bărbaţi se vor putea bucura de acesta. Ceasul care-ţi "spune" viitorul poate fi achiziţionat în schimbul sumei de 1.500 de euro.

duminică, 22 martie 2009

Parabellum: posibil Counter-Strike killer - imagini noi

Acony a oferit publicitatii noi imagini din Parabellum, shooter online care urmeaza sa fie lansat in primul trimestru din 2009.

Parabellum aminteste puternic de Counter-Strike, cu deosebirea ca promite sa ofere "campanii neliniare si un sistem avansat de dezvoltare a personajului si a armelor", se arata pe situl oficial Parabellum.

Actiunea jocului are loc in 2018, cand fortele militare au fost privatizate, iar mercenari, fosti soldati si aventurieri din intreaga lume au acum ocazia sa profite de pe urma conflictelor zonale de pe intregul glob. Misiunile ii vor purta pe jucatori din New York pana in junglele din America de Sud, iar pe parcursul campaniilor vei putea sa deblochezi noi arme, accesorii si mod-uri pentru arme, veste antiglont, precum si noi elemente vizuale - un total de peste 10000 de combinatii posibile, afirma producatorii.

Parabellum utilizeaza Unreal Engine 3, se afla deja in stadiu closed beta, iar Acony intentioneaza sa il lanseze in varianta de PC, prin download gratuit, in primul trimestru din 2009.

Sursa: Acony / HIT.ro

Red Alert 3 Uprising, imagini din culise

Electronic Arts a dat publicitatii un film de aproape 10 minute in care sunt prezentate imagini inedite din culisele Red Alert 3 Uprising. In filmele din joc si-au facut aparitia noi actori, printre care Jamie Chung, Ric Flair, Malcolm McDowell si Holly Valance, alaturi de Gemma Atkinson si Ivana Milicevic, care au aparut si in Red Alert 3.

Noul C&C Red Alert 3: Uprising este disponibil la download pe EA Store si la alte magazine digitale online din intreaga lume. RA3 Uprising le ofera fanilor patru noi mini-campanii single player, noi intorsaturi de situatie si un nou mod de joc: Commander's Challenge.

Sursa: Hit.ro