miercuri, 6 august 2008

Inca o licenta de comunicatii mobile in Romania?

Un numar de patru companii, printre care si Romtelecom, au formulat si depus oferte pentru acordarea unei noi licente de comunicatii mobile, castigatorul urmand sa fie anuntat pe 8 septembrie, a anuntat Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI).

telefonie.jpg

Licitatia vizeaza acordarea unei licente nationale de utilizare a frecventelor radio in vederea furnizarii de retele de date si servicii de comunicatii electronice mobile in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz.

Cele patru oferte au fost depuse de NetPoint, Romtelecom, Saudi Oger si Tactical Networks AS, iar caietul de sarcini a fost cumparat de zece companii, se arata intr-un comunicat al ANRCTI, remis marti agentiei MEDIAFAX.

La licitatie nu pot participa companii care detin licente pentru anumite benzi de frecvente. Conditia exclude operatori ca Orange Romania, Vodafone Romania, Telemobil si Cosmote Romania.

"Cerintele minimale pentru acoperirea cu servicii de banda larga sunt acoperirea a cel putin 2.500 kilometri de drumuri nationale europene, pana la data de 31 decembrie 2013, acoperirea a cel putin 55% din teritoriul tarii pana la data de 31 decembrie 2013 si acoperirea a 100 de orase, cu maxim 50.000 de locuitori, pana la aceeasi data", se mentioneaza in comunicatul autoritatii.

Ofertele depuse vor fi evaluate in functie de capacitatea financiara (de exemplu, cifra de afaceri si rata profitului in ultimii ani sau disponibilitatea financiara pentru investitii in realizarea si operarea retelei, cuantumul total al investitiei in realizarea si operarea retelei), fezabilitatea comerciala ( planul de marketing, data lansarii comerciale a serviciilor minimale), specializarea si experienta.

Ponderea principala in stabilirea castigatorului o au fezabilitatea tehnica, respectiv serviciile optionale propuse, numarul de statii de baza instalate, precum si acoperirea cu servicii de comunicatii electronice de banda larga, la care se angajeaza ofertantii pentru cele trei faze de instalare a retelei (drumuri de interes national si judetean si suprafata care vor fi acoperite in cele trei faze).

Evaluarea ofertelor se va face pe baza grilei de punctaj de catre o comisie formata din sapte membri care nu pot fi actionari, asociati, administratori, cenzori sau angajati ai vreuneia dintre persoanele juridice care participa la licitatie sau ai vreunei persoane juridice care are control asupra vreunuia dintre ofertanti.

Sursa: ANRCTI

Niciun comentariu: