marți, 24 martie 2009

PC-ul: autoritatea suprema in industria jocurilor video

Computerul personal este rege in lumea jocurilor video, potrivit unui nou studiu realizat de organizatia non-profit PC Gaming Alliance.

Organizatia a aratat prin studiul sau ca, numai anul trecut, industria producatoare de jocuri video a avut profit de 11 miliarde de dolari si a demonstrat ca PC-ul a ramas principala platforma de jocuri video in intreaga lume, in ciuda avantului serios al consolelor din ultima perioada.

In plus, in lume exista peste un miliard de PC-uri, potrivit companiei de cercetare IDC. Pe baza acestui lucru, PCGA sustine ca 250 de milioane dintre acestea sunt folosite pentru gaming.

O parte a studiului PCGA s-a bazat pe studierea vanzarilor din Statele Unite, acesta fiind si unul dintre cele mai concludente exemple in ceea ce priveste trendul ascendent al numarului de PC-uri. In 2008, americanii au cheltuit peste 21 miliarde de dolari pe produse hardware, software si accesorii pentru jocuri video in comparatie cu doar 18 miliarde in 2007. Iar vanzarile au continuat sa creasca si in lunile ianuarie si februarie ale acestui an.

PC Gaming Alliance are ca scop promovarea industriei jocurilor pentru computer si promovarea PC-ul ca platforma de gaming. Printre cei care au aderat la PCGA se numara in prezent Activision, AMD, Epic Games, Intel, Capcom sau Microsoft.

Niciun comentariu: