vineri, 16 mai 2008

VIA PX5000EG

VIA a lansat una dintre cele mai mici si economice placi de baza din lume pentru utilizatorii de aplicatii office. Placa se poate integra perfect in sisteme micro PC pentru ca dimensiunile acesteia nu depasesc 100 x 72 mm.



Integreaza un procesor VIA de 500Mhz ultra low voltage (ULV) ce nu necesita cooler suplimentar pentru racire si a carui consum la putere maxima este doar de 1 wat.

VIA PX5000EG include de asemenea:


- Placa video cu iesire VGA si DVI (adaptor) ce poate decoda hardware MPEG2/MPEG4 si WMV9.
- Placa de sunet 5.1.
- Retea UTP 10/100.
- IDE si SATA.
- 6 iesiri USB si un port COM (adaptor).
- Suporta pana la 1GB de memorie RAM.

Sursa: VIA

Samsung U900 Soul in Romania

Modelul Samsung U900 Soul, noul telefon slider high-end din seria Ultra Edition, a fost lansat de HAT Group Co. Romania pe piata locala.

Limitele editiei Ultra sunt redefinite de U900 Soul prin designul minimalist, dar in acelasi timp armonios, telefonul dobandind un look premium datorita carcasei sale metalice. Dimensiunile slim (105 x 49.5 x 12.9 mm) il transforma intr-un accesoriu ideal pentru cei care isi doresc un telefon extrem de avansat.

Telefon si camera foto intr-un singur terminal, U900 permite realizarea unor fotografii de mare calitate (5 MP), printr-o serie de functii speciale. Astfel, camera sa ce permite si inregistrare si redare video (QVGA), include stabilizator de imagine si blitz Power Led. De asemenea, tehnologia de optimizare WDR ofera posibilitatea obtinerii claritatii detaliilor in conditii de iluminare slaba.



Functionalitatile de music player imbogatesc performanta telefonului, U900 fiind capabil sa redea formatele MP3, AAC, AAC+, AAC+e si WMA si fiind prevazut cu radio FM cu RDS.

Samsung U900 Soul permite o conectivitate HSDPA (7.2Mbps), oferind posibilitatea userului de a accesa serviciile Google Mail si Google Search.



Capacitatea de adaptare a lui U900 la nevoile utilizatorului, transforma complexitatea tehnologiilor oferite intr-o interfata intuitiva care se pliaza perfect pe exigentele consumatorului. Interfata Magic Touch se adapteaza modului in care utilizatorul doreste sa foloseasca functiile telefonului (music player, radio FM, camera, calculator, meniu principal), prin intermediul unui touchpad ce sporeste functionalitatea acestuia.

Mai mult decat atat, U900 este primul telefon care isi adapteaza total intreaga grafica a interfetei cu userul, in functie de gustul si nevoile acestuia.

Terminalul este disponibil pe piata autohtona la un pret aproximativ de 1800 RON.

Sursa: HAT Group Co. Romania

marți, 13 mai 2008

Download de jocuri originale pentru Wii

Nintendo a mai facut un pas pentru cresterea inca o data a vanzarilor consolei lor Wii, de data aceasta lansand un serviciu pe internet care permite downloadarea de jocuri, pentru inceput doar sase titluri dar probabil pe viitor vor fi mult mai multe.



Noul serviciu, denumit WiiWare permite cumpararea jocurilor la preturi variind intre 5 si 15 dolari americani, iar intre ele amintim, Final Fantasy Chronicles: My Life as a King sau Lostwinds ori V.I.P Casino: Blackjack.
Jocurile pot fi cumparate online cu un card de credit sau in forma unor carduri ce vor putea din magazinele de profil.

Sursa: DailyTech

Intel va furniza SSD-uri catre Google

In ultima perioada stocarea de tip SSD prinde din ce in ce mai mult teren, si principalul lor avantaj in acest moment este consumul de energie mult mai mic decat al hard-discurilor obisnuite, contribuind astfel la eficientizarea costurilor prin reduceri la factura electrica.



Google a ales sa contribuie la scaderea consumului de energie si surse din piata spun ca Intel urmeaza sa furnizeze unitati de stocare SSD pentru serverele din sediul central al Google, destinate sa inlocuiasca solutiile clasice de stocare pe care le aveau pana acum.
Siceri sa fim deocamdata nu prea credem ca Google va face asa ceva, date fiind costurile enorme pe care le-ar presupune ( SSD-urile sunt inca foarte scumpe), insa se cunoaste relatia speciala pe care Intel o are cu Google, asa ca viitorul nu se stie ce va rezerva.

Sursa: Reghardware

Parasolar cu LCD

Pentru 100 USD va puteti schimba parasolarul masinii dumneavoastra cu unul nou parca desprins din Pimp My Ride ce include un display LCD si un DVD Player.



Ecranul are format wide cu dimensiunea de 7 inch. DVD Playerul este completat de un emulator software pentru jocuri si vine impreuna cu doua gamepade-uri. Avantajul major al acestui gadget este faptul ca integreaza un emulator FM ce ofera posibilitatea emiterii pe frecventa FM a sunetului si redarea in boxele maisinii prin intermediul radioului sau cdplayer-ului auto.



Alte functii disponibile sunt:

- Card-reader-ul SD/MS/MMC si slotul USB 1.1.
- Posibilitatea de a reda discuri DVD, SVCD, VCD, DVCD, CD, CDG, CDR si CDRW cu fisiere in format JPEG, WMA, MP3 sau MP4.

Sursa: Technabob.com

The Lord of the Rings: Conquest, in productie

Pandemic Studios, a anuntat ca a inceput productia jocului The Lord of the Rings: Conquest. Jocul va fi produs in colaborare cu New Line Cinema si se va desfasura in universal creat de J.R.R. Tolkien in trilogia Stapanul Inelelor.


Jucatorii vor putea sa ia parte la toate bataliile epice din trilogie. In plus jucatorii vor putea sa cucereasca Middle-earth cu ajutorul armatelor lui Sauron in care vor putea controla cave trolli, olifanti sau chiar pe insusi Sauron.



Jocul The Lord of the Rings: Conquest se va lansa, in toata lumea, in toamna lui 2008. Jocul va dispune de versiuni pentru PC, PS 3, Xbox 360 si platforme Nintendo. Echipa Pandemic Studios care va produce jocul The Lord of the Rings: Conquest a mai lucrat titluri precum Star Wars Battlefront sau Wars Battlefront II.



Andrew Goldman general manager la Pandemic Studios a declarat ca "echipa care se va ocupa de acest joc are ani de experienta in a da viata unui gigantic camp de batalie."
Iata si primele screenshot-uri din acest joc.









Sursa: Gameshop.ro

Date recuperate de pe un hard disk al navetei Columbia

Un expert american in recuperarea datelor de pe hard diskuri, Jon Edwards a reusit sa salveze informatii digitale de pe o unitate hard disk partial topita care se afla la bordul navetei Columbia. Aceasta s-a dezintegrat la intrarea in atmosfera la 1 februarie 2003 si toti membrii echipajului si-au pierdut viata.


'Atunci cand am primit hard disk-ul de pe Columbia pentru a recupera datele de pe el, aveam in fata doua bucati de metal topit ce abia se se mai tineau una de alta. Nici macar nu puteai spune ca aceste bucati au format odata un hard disk. Era ars in intregime, iar marginile sale erau topite', a declarat Edwards. 'Arata destul de rau la prima vedere, insa am zis sa incercam sa vedem daca se poate recupera ceva si am avut succes', a mai spus el.


In acea ultima misiune a navetei Columbia acest hard disk a fost folosit pentru inmagazinarea datelor unor experimente stiintifice desfasurate in spatiul extraterestru cu privire la proprietatile xenonului in stare lichida. O mare parte dintre aceste informatii au fost transmise spre centrul de control al misiunii prin radio, iar Jon Edwards a reusit sa recupereze restul de informatii si a devenit astfel 'coautor' al studiului publicat in numarul din luna aprilie al revistei Physical Review E.


Hard diskul de pe care au fost recuperate aceste date a cazut in Texas, iar la 6 luni dupa recuperarea sa, NASA l-a trimis spre examinare lui Joe Edwards. Elementele din plastic si scutul din metal care protejeaza la exterior hardul erau topite. Totusi, platanele pe care se inregistreaza datele in format digital - siruri neintrerupte de 0 si 1 in functie de incarcatura magnetica - nu au fost distruse in intregime, norocul facand sa fie afectate in special zonele goale de informatie ale hardului.
Joe Edwards a precizat ca aceasta scriere ordonata a datelor pe hard se datoreaza 'anticului' sistem de operare DOS, care nu imprastie informatia pe toata suprafata hardului asa cum fac mai noile sisteme de operare. În urma curatarii si reinstalarii acestor platane pe o alta unitate hard disk, Edwards a reusit sa recupereze nu mai putin de 99% din informatiile stocate pe acest dispozitiv.


Sursa: Associated Press

duminică, 11 mai 2008

Betiv haios

Matrix in varianta moldoveneasca