vineri, 17 aprilie 2009

Mama la biserică, Gigi la tribunal

Se roagă zi şi noapte! Mama lui Gigi Becali, Alexandra Becali, îşi pune toate speranţele în Cel de Sus pentru ca băiatul ei să fie eliberat. Îndură cu greu să îşi vadă fiul în cătuşe şi spune că drama prin care trece familia sa o bagă în pământ cu zile.

Femeia de aproape 80 de ani a vorbit, ieri, cu reporterii Click! şi a povestit cu lacrimi în ochi despre necazul prin care trece. Bătrâna se roagă la toate icoanele din micuţa biserică din Pipera pe care fiul său a ctitorit-o, pentru ca el să fie acasă în ziua de Paşte. Aceasta ne-a povestit cu amărăciune că, pentru prima dată după mulţi ani, familia Becali intenţiona să petreacă Învierea Domnului în străinătate.

„Acum ar fi trebuit să plecăm în Israel, la Mormântul Sfânt. Mi-a zis, „hai mamă şi tu cu noi să vezi ce frumos e acolo”, şi chiar mă convinsese. Acum, tot ce îmi doresc este să fie acasă”, povesteşte îndurerată Alexandra Becali. Mama latifundiarului din Pipera spune că de fiecare dată când vorbeşte cu acesta la telefon i se strânge inima.

„Încearcă să îmi dea curaj. Îmi spune: lasă mamă, stai liniştită că nu au ce să îmi facă!”, ne-a mai povestit femeia. Bătrâna nu a uitat de cele sfinte şi a pregătit în Joia Mare colivă şi plăcinte pentru a da de pomană. „Chiar dacă am sufletul greu, nu pot să uit de cei pe care Dumnezeu i-a luat lângă el. Dau de pomană pentru soţul şi fiica mea. Tatăl lui George ar fi suferit cumplit să îl vadă aşa. Făcea moarte de om pentru el”, a mai spus bătrâna.

S-a certat cu mascaţii în sala de judecată

"Vreau să fiu arestat la domiciliu"

Gigi Becali a ratat şi ultima şansă să facă Paştele acasă cu familia. Judecătoria Sector 1 a respins cererea latifundiarului de eliberare sub control judiciar.

Patronul Stelei a intrat vesel în sala de judecată şi a avut un mic conflict cu “mascaţii”. Rugat de aceştia să vorbească mai încet sau să părăsească boxa, Becali a replicat violent: “Mie aici îmi place, în boxă. Nu sunt obligat să vă fac toate poftele, eu plătesc milioane de euro la stat să aveţi voi salarii. Nu sunt sclavul nimănui!”, a tunat Becali.

Inculpatul şi-a schimbat atituduinea când în sală a intrat preşedintele de complet. Deşi a vorbit mai bine de o oră din boxa acuzaţilor, Gigi Becali nu a reuşit să-i convingă pe magistraţi că lăsarea sa în libertate nu reprezintă pericol public. Ca să-i sensibilizeze pe magistraţi, Becali a povestit cum a stat la masă cu ambasadori, consuli, cu premierul Silvio Berlusconi şi preşedintele Traian Băsescu.

“Din 90 încoace am botezat sute de copii din casele de copii. Am un cimitir privat şi finanţez înmormântări cu slujbă creştină pentru nevoiaşi. Am construit biserici în România şi Basarabia, am ajutat văduve, am dat câte 50.000 de euro celor 3 deţinuţi politici din Basarabia. Am dat 300.000 de dolari bisericii din Washington, 4 milioane la Muntele Athos, 250.000 de euro la UNICEF şi am construit un cămin de copii şi un azil de bătrâni în Suceava. Doamna preşedintă, o să stau închis în casă.Doamne ajută!”, şi-a încheiat Gigi Becali pledoaria.

Instanţa a decis ca Gigi Becali şi cei cinci bodyguarzi să rămână în continuare după gratii.

Profitul Nokia scade cu 90%

Unul dintre cei mai puternici jucatori de pe piata de telefoane mobile se resimte puternic in aceasta perioada de criza. Nokia a raportat venituri cu pana la 90% mai mici fata de cele inregistrate in anl trecut, in aceeasi perioada.

Daca in 2008 profitul net era de 1,6 miliarde de dolari in primul trimestru, Nokia a iregistrat doar 161 de milioane in acest an. Mai exact, compania a vandut doar 93 de milioane de telefoane, cu 19% mai putine decat anul trecut, cand, in primul trimestru, s-au inregistrat vanzari de 115 milioane de aparate.

Nokia a inceput sa inchida contractele cu companii straine pentru asamblarea produselor, alegand sa realizeze acest lucru la nivel intern.

Scaderea vanzarilor telefoanelor si a accesoriilor Nokia este o consecinta atat a situatiei de criza, dar si a competitiei puternice declansate de Apple si HTC cu cele doua smartphone-uri care au starnit mult interes: iPhone si G1. La acestea, se adauga si alte produse extrem de atractive care au invadat piata, in conditiile in care Nokia a lansat de-abia la sfarsitul anului trecut primul telefon cu touchscreen, pe care nici nu l-a putut aduce pe piata europeana inainte de Craciun.

12 extensii utile pentru Firefox

Firefox a fost si ramane, deocamdata, browserul cel mai utilizat atat pentru viteza si securitate, cat si pentru optiunile de personalizare. Acestea din urma, suplimentele si extensiile Firefox, permit personalizarea experientei fiecarui utilizator pe web.

Despre ele, de fapt o foarte mica parte din tot ceea ce ofera browserul Firefox, veti gasi mai multe informatii in cele ce urmeaza. Succes la download!

FoxTab (download aici)

FoxTab este o extensie 3D pentru tab-urile de browsing. Cu cele cinci layout-uri atractive, schimbarea tab-urilor deja deschise este mult mai usor de realizat. Faptul ca totul se intampla intr-un mediu 3D, gruparea, filtrarea si inchiderea sau deschiderea de noi tab-uri se transforma intr-o experienta inedita si atractiva. FoxTax este o extensie care schimba complet viziunea asupra modalitatii de navigare pe Internet. Functioneaza pe Windows XP, Vista, Mac OS X Leopard si Linux.

Read It Later (download aici)

miercuri, 15 aprilie 2009

Konami anunta SAW - jocul

Konami, compania care "a inventat genul survival horror", pregateste intrarea pe piata jocurilor video a faimoasei francize horror SAW. Cu ocazia anuntului, Konami a oferit si primele imagini din jocul SAW.

Actiunea se va petrece intr-un azil de boli mintale abandonat, transformat de Jigsaw intr-un labirint al mortii. Jucatorii vor avea ocazia sa traiasca pe propria piele... virtuala testele oribile la care sunt supuse personajele din filmele SAW.

Konami a mai anuntat ca a programat lansarea jocului SAW in variante PC, PS3 si Xbox 360 in toamna lui 2009. Situl oficial al jocului SAW se gaseste la adresa konami.com/saw.

Pioneer - Blu-ray writer

Pioneer a lansat pe piata noul BDR-2203 Blu-ray/DVD/CD writer.

El este capabil sa scrie discuri BD-R, BD-R DL cu viteza 8x si BD-RE, BD-RE DL cu viteza maxima de 2x. Acest lucru inseamna ca poate scrie un disc blu-ray de 25Gb in doar 15 min.

Pionner BDR-2203 se poate conecta la PC doar pe interfata SATA si costa aprox 250$

In ceea ce priveste viteza de scriere a discurilor clasice DVD-R, aceasta ajunge pana la 16x, la DVD-RW pana la 8x, DVD-RAM 5x iar CD-R si CD-RW pana la 32x.

Tabelul complet cu vitezele de scriere:

PC in forma robotelului Wall-E

Pasiunea dusa pana la extrem pentru computere si pentru personajul din filmul de animatie Wall-E l-a facut pe un rus sa construiasca o carcasa PC cu forma robotelului.

In numai 18 zile, rusul a creat manual toate piesele necesare pentru ca unitatea PC-ului sa semene perfect cu Wall-E. Pentru aceasta nu i-a trebuit decat un numar considerabil de placi de metal, vopsea si mult, mult talent.

Asadar, toate componentele necesare pentru ca un computer sa functioneze in stare perfecta au fost asamblate in carcasa, cu exceptia tastaturii, a mouse-ului si a monitorului. Singura problema care ar putea aparea in folosirea unitatii Wall-E ar putea fi legata de greutate, avand in vedere ca este construita in mare parte din metal.

Desi nu se stie inca daca rusul a realizat aceasta carcasa numai pentru uz propriu sau si pentru o posibila comercializare, forma inedita a unitatii va impresiona probabil nu numai utilizatorul de acasa ci si firmele din domeniu.

luni, 13 aprilie 2009

Becali: «M-aţi umilit destul, ajunge!»



Regrete, speranţe, iertare şi ganduri chinuitoare care nu-i dau pace, acolo, intre cei patru pereţi... Mesaje către cei care l-au aruncat după gratii şi citate din Biblie, Cartea Sfântă. Cu asta se hrăneşte Gigi Becali în arestul care, probabil, îi va fi casă cel puţin până la sfârşitul acestei luni. O “casă” pe care, de cum a pus piciorul în ea, a “amenajat-o” după gustul şi convingerile sale. Ispitele trupeşti, celebrele poze cu femei dezbrăcate, care fac să ia razna imaginaţia oricărui infractor închis, au dispărut de pe pereţii micii celule. Milionarul mărturiseşte, într-un interviu acordat ziarului Libertatea, că a fost umilit, dar că a îndurat totul cu demnitate.

Libertatea: Aţi spus că sunteţi ţinut ca un animal. De ce?

Gigi Becali: Arestul este foarte strict din punctul de vedere al libertăţii. Situaţia nu mă deranjează, aş putea să stau şi în condiţii de 10 ori mai rele, dar sunt închis între patru pereţi cu două pachete pe lună, un telefon pe săptămână cu familia, televizor o dată pe săptămână, două ore. Libertatea este cea mai importantă valoare. Colegii de cameră îmi fac toate poftele. Un lider conduce oriunde s-ar afla. În prima zi am rupt toate pozele cu femei de pe toţi pereţii.

Aţi spus că aţi ajuns în arest ca o pedeapsă primită de la Dumnezeu. Care ar fi păcatele pentru care acum plătiţi cu libertatea?

Păcatele mele le spun la spovedanie. Oricum, din cele publice ştiţi că am înjurat, că am jignit, că am judecat, că am fost trufaş. Dar veţi vedea un Becali schimbat la 180 de grade, nu de teama arestului. Întrebaţi gardienii şi vă vor spune că sunt uimiţi cu câtă demnitate am îndurat situaţia.

Ce lucruri personale aţi lăsat poliţiştilor când v-au băgat în arest? V-au pus să scoateţi şi verigheta de pe deget?

Am respectat cu fruntea sus toate regulile: cureaua, chiar şi ceasul, butonii, verigheta... Am fost umilit, dar nu mi-am pierdut demnitatea, care depinde de comportamentul fiecăruia în anumite situaţii.

I-a iertat pe toţi cei care i-au făcut rău

Mai aveţi speranţe că, ajutat de avocaţii dumneavoastră, dar şi de puterea divină, veţi face Sărbătorile de Paşte acasă, cu familia?

Am convingerea că este lucrarea lui Dumnezeu. El ştie cât trebuie să mă lase aici. Oricum, îi iert pe toţi cei care mi-au făcut rău: poliţişti, procurori, judecători. Chiar şi pe cei trei hoţi. După Noul Testament, dar şi după Psalmii lui David, voi rosti ca Regele David: spulberă- i, Doamne, pe cei care îmi fac rău, pierde-i pe ei. Şi zic în Săptămâna Mare. Judecătorii să ţină cont că Dumnezeu i-a făcut judecători pe pământ, iar la Judecata de Apoi vor fi mult mai aspru judecaţi decât noi, ca şi preoţii, pentru că ei au cea mai importantă valoare spirituală a omului pe care Dumnezeu o dă.

Ce veţi face în noaptea de Înviere dacă veţi fi nevoit să o petreceţi în arest?

Nu ştiu regulile arestului în noaptea de Înviere.

Mesaj pentru procurori şi judecători:

“Am greşit, dar:
Mi-aţi traumatizat mama, nevasta, copiii, la 7.00 dimineaţa, şi încă mai sunt disperaţi
Mi-aţi luat cel mai scump lucru: libertatea
Mi-aţi luat cureaua, şireturile, butonii
Mi-aţi luat verigheta de cununie de pe deget
M-aţi umilit destul. Dar, gata, ajunge! Este prea mult, nu-l mâniaţi pe Dumnezeu!”

duminică, 12 aprilie 2009

Johnnie To’s Vengeance Movie Trailer

Johnnie To's Vengeance

Johnnie To may be one of the most prolific Hong Kong directors working today, having directed at least two films a year since the early 90s, but he’s also one of the most important. With John Woo and many other prominent HK directors crossing the waters to direct films in America during the 90s, things back home started to get a bit stale, especially when it came to modern-day crime films. Johnnie To helped rejuvenate Hong Kong cinema with some stellar crime and action films (see The Mission and Fulltime Killer), and he’s only gotten better over time. 2006’s Exiled (now available on Netflix Watch Instantly) is a prime example of his dedication to characters, slick action, and all-out baddassery.

Now we have a trailer for his upcoming film Vengeance, and it surely doesn’t disappoint. The film stars French actor/musician Johnny Hallyday (wearing the Charles Bronson mask well, I might add), and To regulars Simon Yam and Anthony Wong. If you’ve seen any major HK films in the past ten years, you’ll probably recognize the latter two.

The synopsis:

A father comes to Hong Kong to avenge his daughter whose family was murderer. Officially he’s a French chef. Twenty years ago, he was a killer.

The trailer starts off with a big Taken vibe and then goes on to show us what To does best: Guys posturing with an effortless sense of cool, lots of gunplay, and great visuals all around. This is my first time seeing Hallyday in a film, and he comes across as the perfect sort of actor for a Johnny To film.

Judging from this trailer, I think Vengeance has the potential to be To’s most accessible (and hopefully most successful) film for English speaking audiences. I’m sure the entire film doesn’t have English dialog, but it helps greatly to sell foreign films, and the Taken resemblance will only help the film with action fans looking for something similar.

Vengeance is currently scheduled for a 2009 release in France and Hong Kong, but there’s no word on other release dates yet. Given To’s status it’ll surely get a more international release, the only problem now is that we have to play the waiting game.

Fast and the Furious Five To Be Set in Brazil?

diesel_walker

According to widespread reports, Paul Walker let slip some details of an upcoming fifth film in the Fast and the Furious franchise when appearing on the Valentine in the Morning radio show. This isn’t really a surprise - the fourth installment had one heck of an opening, and the series overall is running at an incredibly healthy total.

What’s more, he gave up two specifics: that Vin Diesel will also be coming back for more; and that this time, they’ll be relocating to Brazil. The exact quote below the fold, plus the studio’s follow up statement.

This was supposed to be it. There wasn’t supposed to be the open-ended closing like there was. When I first read the screenplay, I was like, ‘Man, look what they’re doing.’ But without question, with the way things opened up, Vin and I will be coming back, we’re making a fifth one, and we’re going to Brazil, that’s it.

Brazil seems to produce and unholy amount of supermodels, so I expect we’ll be seeing at least one in the film. Here’s hoping she’s given a car of her own, or something else worthwhile to do, and isn’t relegated to tiresome arm candy duties. Or, if she’s got to be nothing more than bikini-stuffing set dressing, let her at least be that in context and just give her a flag to wave at the start of a race.

I tried to research something of the street racing culture in Brazil, and all I really managed to find out was that it exists. Sao Paolo by night certainly fits the colour scheme of the Fast and the Furious series so far, anyway.

It seems fairly likely from Walker’s comments that the original plan was to wrap the series up conclusively with part 4, and in a way that was, to him at least, noteworthy. I suspect they were originally planning to kill off both the Brian O’Conner and Dominic Toretto characters, or at least somehow render them incapable of driving. I also suspect this may have been part of a studio gambit to get further sequel contracts out of the stars. Perhaps I’m just being cynical - but if that was their plan, it worked.

I know it’s not really sensible to trust celebrity quotes from radio shows, but E! have chased down confirmation from Universal that yes, indeed they are lining up a new installment.

I’m predicting right now that this series has 3D in its future. Just a hunch.