sâmbătă, 5 septembrie 2009

Cele mai economice televizoare LCD vin de la Sharp

De ceva vreme incoace, marea majoritate a producatorilor de televizoare LCD sunt concentrati pe reducerea consumului de curent pana la un nivel care sa asigure o buna economie de bani si de resurse, producatori intre care putem aminti inclusiv Samsung sau Sharp.


Acestia din urma de altfel sunt primii care au si lansat pe piata doua modele in cunoscuta serie Aquos care se pot lauda cu consumuri foarte reduse de energie, prin LE700E si LE600E, serii care obtin aceste economisiri prin folosirea iluminarii LED, si in concret modelele de 46 de inci consuma numai 89W in timp ce chiar si la cel de 52 de inci consumul este mentinut sub nivelul de 100W.


Ambele serii de televizoare au rezolutie Full HD (1920x1080), vor veni cu dimensiunile de 32, 40, 46 si 52 de inci si vor avea un contrast de 2 milioane la 1 plus o iluminare constanta de peste 90 de procente.


Preturile noilor produse variaza intre 899 de euro pentru modelele de 32 de inci, pana la 2299 de euro pentru modelul de 52 de inci.

Colin McRae DiRT 2 - Attract Trailer

Codemasters ne ofera un nou video din Colin McRae DiRT 2, care prezinta un simulator auto care promite sa fie poate cel mai dinamic din aceasta toamna.

Colin McRae: DiRT 2 va fi motorizat de a treia generatie a engine-ului EGO, tehnologie premiata de creare a jocurilor de curse. DiRT 2 va beneficia si de modelare fizica avansata a controlului masinii si de noi efecte de avariere. Fidelitatea vizuala va fi excelenta: Codemasters afirma ca masinile si traseele vor fi de doua ori mai detaliate decat cele din Race Driver: GRID.

Jocul va fi lansat pe 11 septembrie in variantele de console si 25 septembrie in varianta pentru PC.

Sursa: Codemasters / HIT.ro

Google si-a patentat homepage-ul

Dupa ce subiectul a ramas in discutie timp de cativa ani, iata ca Google a primit in sfarsit patentul pentru pagina sa principala (denumita oficial Dupa "graphical user interface for a display screen of a communications terminal" - interfata grafica a utilizatorului pentru un ecran de afisare a unui terminal de comunicatii).

Ceea ce este poate si mai fascinant este ca designul este atat de simplu, incat, la nivel de programare si webdesign, specialistii considera ca este ca si cum ai patenta roata: un camp de cautare in mijlocul paginii, cu doua butoane dedesubt.

Ramane de vazut daca Google va putea demonstra in timp ca a fost prima companie care a venit cu ideea unei pagini principale aproape goale, cu o caseta de cautare. In plus, ceea ce Google doreste sa realizeze cu acest patent ramane un mister, dat fiind ca nu ar avea prea multe sanse in tribunal daca i-ar pretinde unui motor de cautare rival sa elimine butonul... Search.