sâmbătă, 14 iunie 2008

The Happening: What Did You Think?

the happening - what did you think?

Were you one of the people who went to see M. Night Shyamalan’s The Happening instead of The Incredible Hulk? I’d be interested to hear what you thought. Ebert may have given the movie three stars, but most American movie critics are throwing Rotten Tomatoes at the screen (only 20% fresh on the Tomatometer). But forget about the critics, I want to know what you guys thought. Please comment below!

My quick thoughts: Shyamalan needs to find a group of creative people to collaborate and bounce ideas off of. Not only is the plot ridiculous, but the characters are unbelievable and speak like no living human being I’ve ever seen or experienced. Shyamalan has directed Mark Wahlberg and Zooey Deschanel, both considered talented actors, into one-dimensional b-movie level performances (for example, think back to Natalie Portman’s performance in the George Lucas-directed Star Wars prequels). Despite promises of M Night’s first R-Rated horror film, Shyamalan keeps most of the violence off screen, and never suceeds at being horrifying even on a psychological level.The resulting film is more unintentionally funny than scary or thrilling. Wahlberg runs away from the wind (…as if you could actually run away from the wind?) and pleads to plastic plants. And the ending is the textbook definition of anti-climatic.

So, what did you think about M. Night Shyamalan’s The Happening?

The Incredible Hulk: What Did You Think?

Today, The Incredible Hulk opens in face of months of fanboy speculation (early consensus is quite positive), the looming memory of Ang Lee’s Bruce Banner, M. Night’s worst R-rated movie, and the celebration of Jason Voorhees. We want to hear what you thought of the big budget Marvel/Universal film all weekend long.

Things to consider: Is this the Hulk we’ve been waiting for? Better than Ang Lee’s? Was the CGI up to snuff? Is Edward Norton the definitive Banner? Does Norton have good reason to remain displeased with the film’s editing? How does Louis Leterrier’s film rank against Jon Favreau’s Iron Man and which film did you enjoy more? Is this a better film than Iron Man as some viewers are saying? Was Liv Tyler’s character just another damsel in distress or did she offer something different? Tim Roth, one of the great comic-to-film villains? And what about Captain America? Tony Stark?

Discuss: Worth the wait?

vineri, 13 iunie 2008

Telefon Sony Ericsson C905

Sony Ericsson lanseaza un nou model din seria CyberShot denumit C905 a carui principala caracteristica este rezolutia foto de 8.1mpx.
Telefonul are un ecran de 2.4 inch si o rezolutie QVGA, prezinta conector TV-out, conectivitate Bluetooth dar si un modul de GPS. Mai mult decat atat, transmisia de date este de tipul UTMS/HSDPA/HSUPA. De asemenea, are o memorie interna de 160mb si slot de MemoryStick micro M2.
Dimensiunile sunt acceptabile, de 104 x 49 x 18mm si greutatea de 136g.Se va comercializa in 3 culori: auriu, argintiu, negru incepand cu data 17 Iunie.
Sursa: SE

HP Pavilion TX2500Z Tablet PC

Azi compania HP a lansat noul model de tablet-pc denumit Pavilion TX2500Z. Acesta este construit pe platforma “Puma” de la AMD cu procesor AMD Turion 64 X2 Dual Core, memorie RAM de pana la 4Gb DDR2, HDD 320Gb si ecran touchscreen de 12.1 inch.
Placa video integrata este ATI Radeon HD3200 cu o rezolutie maxima de 1280x800 iar pe partea de unitate optica, HP a optat pentru o unitate standard DVDRW.
Alte functii: retea Wifi, Lan 10/100/1000, modem, ExpressCard si FingerPrint reader. Vine preinstalat cu Windows Vista. Pretul si data punerii in vanzare nu a fost inca anuntata.
Sursa: HP

WiMAX-ul vede luminita de la capatul tunelului

Taxa de licenta pentru utilizarea spectrului radio in benzile de frecvente 3,6-3,8 GHz, pentru tehnologia WiMAX, va fi egala cu echivalentul in lei a 7,5 milioane de euro, potrivit unei hotarari adoptate, ieri, de Executiv.

Conform actului normativ, taxa de licenta se va achita o singura data, integral, in termen de 30 de zile de la desemnarea castigatorilor procedurii de selectie competitiva organizata de catre Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei, se arata intr-un comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) remis, miercuri, agentiei.Prin scoaterea la licitatie a celor doua benzi de frecvente, MCTI vrea sa incurajeze furnizarea, catre populatie, de retele publice de comunicatii electronice si de servicii de comunicatii electronice, precum si introducerea sistemelor BWA (Broadband Wireless Access – acces pe suport radio de banda larga), in prezent, benzile de frecvente radio 3,6-3,657 GHz si 3,7-3,757 GHz apartin Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR), care trebuie sa le elibereze pana la finele lunii august.SNR va primi, cu titlu de despagubire, cel mult 50% din valoarea viitoarei taxe de licenta pentru utilizarea benzilor de frecvente radio care permit introducerea tehnologiei WiMAX, conform actului normativ aprobat de Guvern in februarie. Sistemele BWA de tip WiMAX permit furnizarea de servicii de Internet la viteze ridicate, pe arii extinse, de pana la 65 kilometri, prin tehnologii fara fir. WiMAX (Woldwide Interoperability for Microwave Access) este un standard sustinut de grupul american Intel.Sursa: MCTI

Civilization 4: Colonization, anuntat

2K Games au anuntat ca lucreaza la jocul Sid Meier’s Civilization IV: Colonization. Jocul este programat sa apara in toamna lui 2008 exclusiv pentru PC. Jocul va functiona pe engin-ul Civilization IV. “Am primit o multime de cereri de la fani pe parcursul timpului in vederea readucerii la viata a jocului Colonization. Acum pare a fi momentul perfect pentru a face acest lucru" a declarat directorul de creatie al Firaxis Games, Sid Meier.
In Civilization IV: Colonization, jucatorii vor conduce una dintre cele patru puteri Europene pentru a cuceri Noua Lume. Jucatorii se vor putea folosi de comert, razboi sau diplomatie pentru a pune stapanire pe noile colonii. Sid Meier’s Civilization IV: Colonization va avea parte de o noua interfata, optiuni noi pentru modul diplomatie dar si unelte de modding. Primul joc Colonization a fost lansat in anul 1994.Sursa: Hit.ro

IPDevel se vinde iar

Compania suedeza Enea, furnizor de software si servicii pentru telecomunicatii, a semnat un acord pentru preluarea integrala a firmei romanesti IP Devel, pentru 3,2 milioane euro, ceea ce ii va consolida oferta de servicii si posibilitatile de extindere in Europa. O suma suplimentara va fi platita dupa o perioada de patru ani, in functie de performantele financiare ale companiei romanesti, a anuntat in luna aprilie Enea, listata la bursa OMX Nordic Exchange din Stockholm.

"Negocierile pentru preluarea IP Devel au demarat in luna aprilie si au decurs extrem de rapid, intreaga tranzactie finalizandu-se in doar doua luni. Dupa opt ani de activitate, IP Devel a ajuns la un nivel ridicat de maturitate, iar parteneriatul cu o companie precum Enea devenise nu numai oportun, ci si firesc", a spus Putinica. Compania suedeza are, in prezent, aproape 700 de angajati in America de Nord, Suedia, Franta, Germania, Marea Britanie, China, Japonia.Recent, compania suedeza a preluat si firma franceza Netbricks, dezvoltator de aplicatii pentru sectorul comunicataiilor, pentru care a platit trei milioane de euro.Enea activeaza de peste 20 de ani in domeniul testarii produselor software pentru telecomunicatii si ofera servicii de design, testare, integrare si mentenanta a software-ului, alaturi de calificarea si certificarea personalului de testare. Principalul sistem de operare produs de Enea, OSE, este utilizat la circa 50% din telefoanele mobile de a treia generatie (3G) din lume.Sursa: Mediafax

marți, 10 iunie 2008

S-a hotarat in sfarsit Transelectrica?

Transelectrica intentioneaza sa asigure servicii de comunicatii broadband (banda larga), atat in Romania cat si in strainatate, a declarat, directorul diviziei Dezvoltare Afaceri a companiei, Razvan Purdila.

 

broadband.jpg

"Pana in toamna vom finaliza analizele de valorificare a infrastructurii de telecomunicatii. Este vorba de valorificarea activelor si ar fi o amplificare a serviciilor", a afirmat Purdila.
El a amintit ca Transelectrica are o retea de 5.000 de kilometri de fibra optica.

Prin filiala Teletrans, compania poate asigura legaturi cu retele din Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina si Republica Moldova. Clientii Teletrans sunt in principal operatorii de comunicatii, furnizorii de Internet si companiile mari.

Sursa: Mediafax

Samsung o ia inaintea Apple si prezinta Omnia

Samsung a lansat telefonul mobil touchscreen Omnia, cu cateva ore inaintea conferintei in cadrul careia piata se asteapta ca presedintele Apple, Steve Jobs, sa lanseze noua versiune a popularului terminal iPhone, transmite Reuters.

 

samsung-omnia1.jpg

 

Omnia este asemanator cu iPhone, iar obiectivul acestui dispozitiv este de a usura accestul utilizatorilor la internet de pe telefonul mobil.
Modelul are ecran lat pentru vizionarea secventelor video, functii de redare a muzicii si o camera de 5 megapixeli.
Omnia ruleaza pe platforma Windows Mobile.

 

samsung_omnia2.jpg

 

Primul model al Apple iPhone a revolutionat piata telefoanelor mobile performante, cu functii similare cu cele ale unui computer si accent puternic pe compatibilitate cu formate multimedia. Este probabil ca urmatoarea versiune a acestui gadget sa fie compatibila cu retele 3G si sa aiba suport pentru functii de e-mail corporativ.

Samsung Omnia va fi prezentat in premiera la conferinta ComunicAsia, in Singapore, care va incepe la 17 iunie, si va fi lansat pe piata asiatica in aceeasi saptamana. Omnia va fi vandut in Europa incepand cu luna iulie.

 

samsung_omnia3.jpg

 

Caracteristicile unui PC – integrate in telefonul mobil 

Noul Samsung OMNIA face ca diferenta dintre un PC si telefonul tau mobil sa devina insesizabila, permitandu-ti sa folosesti aplicatii precum e-mail prin Microsoft Outlook. Fiind dotat cu cel mai nou sistem de operare, Windows Mobile 6.1 Professional, OMNIA ofera utilizatorilor sai o extensie mobila a experientei utilizarii PC-ului, oferind accesul prin platforma MS Office la documente in PowerPoint, Excel si Word. 
De asemenea, sistemul de operare Windows Mobile 6.1 Professional ofera posibilitatea ca userii sa poata downloada programe aditionale, exact ca si in cazul PC-ului de acasa sau de la birou. Pentru usurinta in navigare, un mouse optic similar cu cel al unul laptop, permite o utilitate crescuta a telefonului mobil si un control imbunatatit.

In imaginea de mai jos puteti observa atat deosebirile cat si asemanarile dintre modelul prezentat de Samsung si celebrul iPhon al celor de la Apple.

 

samsung-omnia4.jpg

 

Sursa: Samsung, Reuters, Hit.ro