sâmbătă, 8 noiembrie 2008

New Monsters vs. Aliens Featurette

WiReD Magazine has a new featurette for DreamWorks Animation’s Monsters vs. Aliens, which takes a look at all the crazy characters that are included in the film. Near the end of the clip you can see some of the new innovations that Dreamworks is bringing to 3D animated filmmaking. For example, the camera rig that allows them to virtually control a camera inside the 3D space within the virtual world. I got to visit the Dreamworks campus in July and see much of this new technology first hand (you can read my report here). I’m a Pixar guy, and probably always will be - no sense in hiding it. But it seems to me that Dreamworks Animation is way ahead of the game in the 3D space, and Monsters vs. Aliens will be a game-changer when it comes to watching a movie in 3D. Watch the new featurette after the jump.

Putem comunica prin puterea gandului


Persoanele care au suferit leziuni si traumatisme la nivelul creierului si care nu se mai pot misca si vorbi din aceasta cauza dispun de prima sansa de a comunica doar prin puterea gandului si cu ajutorul unui laptop “incarcat” cu algoritmi sofisticati.

Este vorba despre un sistem, conceput de un cercetator britanic, care se foloseste de miscarile musculaturii ochilor pacientului si de undele cerebrale din creierul acestuia pentru a pune in miscare cursorul de pe ecranul unui computer.
computer.jpg
Cu ajutorul electrozilor care detecteaza semnalele electrice din creier, informatiile sunt captate, transformate si transmise catre un computer care le analizeaza si le afiseaza apoi pe ecran sub forma unui cursor.

Cand sunt activate punctele tinta de pe dispozitiv, cu ajutorul cursorului, actiunea poate fi convertita apoi in raspunsuri in functie de dorintele pacientului.

Aceasta tehnologie, destul de simpla la prima vedere, dar care poate schimba vieti, nu este o noutate in randul oamenilor de stiinta. Ideea comunicarii cu ajutorul gandului dateaza din anii 1960 si, de-a lungul timpului, au mai existat cercetatori care s-au folosit de aceeasi notiune pentru a ajuta oamenii sa comunice, insa acum este pentru prima data cand se pune in practica.

Sursa: Sciencedaily