sâmbătă, 10 octombrie 2009

Nvidia nu mai produce chipseturi pentru placi de baza

Din partea Nvidia vin cateva informatii care au darul sa nu ne linisteasca foarte tare, informatii care se refera la chipseturile de placi de baza, si pe care urmeaza sa nu le mai produca, cel putin momentan.


Motivul principal este constituit de conflictul intre ei si Intel, pentru ca acestia din urma nu doresc sa acorde licenta companiei Nvidia pentru a produce chipseturi pentru procesoare ce au controller de memorie integrat (toate noile procesoare din seria Core i7).


Oprirea productiei va afecta deasemenea si platformele AMD, si vestea are darul sa ingrijoreze industria IT pentru ca exista o cerere destul de mare pentru platforme de genul ION si practic pe viitor, daca cele doua companii nu ajung la o intelegere Nvidia nu va putea sa mai ofere nici un model de chipset pentru noile procesoare ce vor fi produse de compania Intel.

Windows 7 mai lent decat Windows Vista

Odata cu aparitia ultimului sistem de operare Windows 7, reprezentantii Microsoft declarau ca toate problemele blamate la precedentul sistem de operare vor disparea, una dintre cele mai mari fiind constituita de timpii foarte mari de incarcare pentru a deveni utilizabil.


Daca pana acum, toate indiciile veneau sa confirme spusele companiei Microsoft iata ca un mic producator de software denumit “Iolo” a testat timp de 3 luni sistemul de operare Windows 7 si a ajuns la niste concluzii destul de ingrijoratoare: la utilizare in viata reala el este chiar mai lent decat Vista, desi el intra in modul de desktop mai repede decat el, pana la a deveni complet utilizabil i-a luat nu mai putin de un minut si 34 de secunde, fata de 1 minut si 6 secunde in cazul Vista.


Deocamdata nu sunt oferite detalii complete despre testarea facuta de cei de la Iolo, insa acestia au declarat ca in urmatoarele saptamani vor fi oferite toate informatiile adunate in urma testelor.

miercuri, 7 octombrie 2009

WPhone, cel mai mic ceas cu telefon are 4GB memorie interna

E greu de spus daca Kempler & Strauss WPhone este un ceas cu telefon sau doar un telefon mobil inghesuit in carcasa unui ceas de mana care in timpul sau liber arata si ora exacta.

Putem spune cu siguranta insa ca WPhone este un model cu un design mult mai sportiv decat cunoscutii sai concurenti LG GD910 si Samsung S9110, dar cu dimensiuni mai mici decat ale acestora.

Desi in acest moment Kempler & Strauss WPhone se poate lauda ca este cel mai mic ceas cu telefon de pe piata, dispune totusi de conectivitate GSM quad-band, ecran tactil si o memorie de 4GB, impresionata pentru dimensiunile sale, memorie ce poate fi marita prin adaugarea unui card microSD.

Desi nu dispune de conectivitate 3G pentru apeluri video, WPhone are totusi si o camera VGA care poate realiza imagini cu rezolutie maxima de 640x480.

Pentru a-l face mai usor de folosit ca si telefon mobil, WPhone are inclusa in pret si o eleganta casca Bluetooth numita "the Communicator" care, atunci cand nu este folosita poate fi purtata in propriul toc de piele, la fel ca un telefon mobil.

Kempler & Strauss WPhone este disponibil pe piata americana la doar 199$.

luni, 5 octombrie 2009

A-DATA prezinta hard-disc … subacvatic

Dupa o multime de camere video sau camere foto ce au capacitatea de a functiona introduse fiind in apa, de obicei pana la o adancime de 3 metri iata ca incep sa apara si alte dispozitive cu aceasta “caracteristica”.


Acum a venit randul unor hard-discuri sa se laude cu acest avantaj, unitati produse de cunoscuta firma A-DATA cu denumirea de cod SH93 si ele pot sa supravietuiasca la o adancime de pana la un metru sub apa, pentru o perioada de timp de pana la 30 de minute iar formatul sau de dimensiune este de 2,5 inci, cu capacitatile de 250, 320, 500 si 640 de GB.


Din cauza factorului de forma de 2,5 inci aceste unitati de stocare nu au nevoie si de alimentare separata, curentul furnizat de USB fiind suficient, insa din pacate, momentan, aceste hard-discuri nu au o data de lansare sau un pret oficial.