vineri, 12 iunie 2009

Killzone 2 - Anatomia unei explozii nucleare

Sony Computer Entertainment a ales sa readuca in atentia publicului, prin acest video... alternativ, shooter-ul Killzone 2. Filmul prezinta modul in care producatorii (echipa studioului Guerilla) au realizat grafic o explozie nucleara, impreuna cu toate elementele de iluminare si filtrele grafice care asigura realismul scenei.

In Killzone 2, jucatorul conduce o echipa de forte speciale in lupta impotriva fortelor Helghast de pe planeta inamicului - Helghan. Scopul ultim este supravietuirea speciei umane, iar producatorii au realizat un joc intunecat si violent care, afirma SCEE, atinge limita capacitatii grafice a consolei PLAYSTATION 3. Killzone 2 ofera efecte specifice de obicei doar jocurilor hi-end pentru PC, printre care full-screen antialiasing, motion blur si surse multiple de iluminare in timp real.

Killzone 2 a fost lansat doar in varianta PLAYSTATION 3 pe 27 februarie 2009.

Sursa: Sony Computer Entertainment Europe / HIT.ro

Doom Resurrection pe iPhone - vezi gameplay trailer

Dupa Assassin's Creed si Sims 3, era timpul ca un nou mare nume in industria jocurilor sa isi faca aparitia pe iPhone. Doom Resurrection este o noua incercare a studioului id Software (cunoscut drept parintele genului FPS pe PC dupa lansarea vechiului Wolfenstein) de a aborda noua platforma de gaming oferita de Apple.

Doom Resurrection este produs de Escalation Studios in colaborare cu id Software, iar jocul utilizeaza elemente grafice si tehnologice folosite in Doom 3 pentru PC (2005) si a caror productie a costat, conform declaratiilor lui John Carmack de la id Software, peste 10 milioane de dolari.

Carmack a mai declarat pentru Macworld ca este incantat de iPhone ca platforma pentru jocuri si ca il considera mai capabil decat pana si consola Sony PlayStation Portable. Doom Resurrection urmeaza sa fie lansat in aceasta vara pe iPhone (OS 2.x) si iPod Touch.

Carmack, care de curand a lansat si Wolfenstein 3D pentru iPhone, a declarat ca asteapta iPhone 3G S, care va oferi suport pentru OpenGL ES 2.0 si astfel va putea afisa nativ efectele 3D.

Sursa: HIT.ro

Un nou film Conan in productie

Dupa mai bine de noua ani, proiectul de film care si-a propus sa reinventeze personajul Conan, interpretat de Arnold Schwarzenegger in 1982, va intra in productie.

Noul film Conan va fi regizat de catre Marcus Nispel, care mai are la activ remake-urile The Texas Chainsaw Massacre si Friday the 13th. Filmarile se vor desfasura in Bulgaria si in Africa de Sud si vor incepe la sfarsitul lui 2009.

Aparent, bugetul noului film Conan va fi impresionant, iar Nispel (vezi foto) a declarat pentru Variety ca a fost inspirat nu doar de ilustratiile Conan realizate de catre Frank Frazetta, ci si de violenta viscerala din filme precum Apocalypto al lui Mel Gibson.

Sursa: ComingSoon.net