sâmbătă, 8 martie 2008

Edy Talent - Sa Dam Muzica Mai Tare

Hackeri chinezi au reuşit să spargă reţeaua Pentagonului


Trei hackeri chinezi se laudă că au spart reţeaua informatică a Pentagonului şi au sustras informaţii din proprie iniţiativă, dar au fost plătiţi ulterior de guvernul chinez, informează CNN, care susţine că i-a intervievat pe hackeri.

Cei trei chinezi fac parte din ceea ce experţii occidentali numesc o cyber-miliţie civilă din China, care lansează atacuri asupra site-urilor guvernamentale şi private din toată lumea. Săptămâna aceasta, Pentagonul a recunoscut că reţele din Statele Unite, Germania, Marea Britanie şi Franţa au fost atacate de mai multe ori anul trecut, iar multe dintre încercări provin din China.

Oficialii americani s-au ferit să acuze armata chineză de aceste atacuri, dar tinerii intervievaţi de CNN recunosc faptul că uneori sunt plătiţi în secret de guvernul chinez.
Sursa: Realitatea TV

vineri, 7 martie 2008

Unguru Bulan-martisoare si babe

Damnation, anuntat pentru iarna lui 2008

Codemasters a anuntat ca Blue Omega Entertainment lucreaza la un nou de action - shooter denumit Damnation. Producatorii acestui titlu promit ca jucatorul va avea nevoie de mai mult decat forta bruta pentru a trece dintr-un nivel in altul.


Damnation va avea niveluri foarte mari iar jucatorii vor avea posibilitatea sa le exploreze liberi si va incude acrobatii cu vehicule dar si lupte sangeroase.


Pe langa partea de single player, Damnation are si un mod multiplayer bine implementat care va avea de castigat datorita hartilor uriase. Jocul se va lansa la sfarsitul acestui an in versiunile pentru PC, PlayStation 3 si Xbox 360.


Sursa: Hit.ro

Edge of Twilight se lanseaza in 2009

Edge of Twilight produs de studiourile Fuzzyeyes se va lansa in 2009. Anuntul a fost facut de oficialii SouthPeak Games care au adaugat ca jocul de acţiune third-person a fost dezvoltat pe baza engine-ului Unreal 3.


Jocul va fi disponibil in versiunile pentru PC, Xbox 360 si PlayStation 3. Jucatorul va intra in pielea lui Lex, un vanator de recompense care ajunge in mijlocul conflictului dintre cele doua civilizatii: Atherns si Lithern.


Acestea lupta pentru castigarea ultimei surse de energie din lume. Actiunea jocului Edge of Twilight este plasata intr-un univers steampunk.

Sursa: Hit.ro

Duete De Top 2008 - Alexx & Loredana - Mii De Ganduri

Imprimante wifi Lexmark pentru acasa

Lexmark a lansat azi o noua linie de imprimante cu jet de cerneale pentru clientii cu buget redus, linie a carei principala caracteristica este conectivitatea wireless.
Noua linie cuprinde trei imprimante dintre care una simpla si doua multifunctionale, respectiv, Z2420 WiFi, X3650 multifunctionala si X4650 WiFi multifunctionala.



Cele doua imprimante wifi functioneaza in retele de tipul 802.11b/g si sunt compatibile cu noul standard in curs de dezvoltare 802.11n .
Imprimantele vor fi disponibile inca din aceasta luna la preturi cuprinse intre 80 si 130$.
Doua din modelele de mai sus sunt prevazute cu card reader si se pot conecta la camerele foto pe portul pictBridge.
O daca cu aceasta linie de imprimante, Lexmark a mai lansat si modelele Z2300 la 35$ si Z2600 la 60$, special create pentru ultizatorii de acasa.

Sursa: Lexmark

joi, 6 martie 2008

Prima versiune de Internet Explorer 8

Dupa cum ne asteptam Microsoft Corporation nu poate sa stea degeaba in timp ce Mozilla este gata de a avea o versiune finala a browserului lor pe numele de Firefox, asa ca au inceput o munca frenetica pentru a dezvolta si a face functional ultima versiune, 8 , a Internet Explorer, propriul lor browser.
Daca e sa fim obiectivi aceasta prima versiune de evaluare a Internet Explorer este destul de intarziata fata de Firefox, pentru ca aceasta din urma in cel mai scurt timp va fi disponibila in varianta sa finala.



Ultima versiune a Internet Explorer este disponibila pentru teste intr-o multime de variante, pentru aproape toate sistemele de operare publicate de Microsoft pana acum (XP & Vista 32 si 64 de biti, Windows Server).
Intre noutati regasim management de date contextual denumit “Activities”, o noua bara de “Favorites”, filtru “Phishing” imbunatatit si “Automatic Crash Recovery”.
Noutatea abosluta in aceasta ultima versiune a IE este constituita de “Webslices” care acioneaza asemanator cu un program care aduna fluxurile RSS.
Una peste alta catre sfarsitul acestui an vom asista la o lupta acerba intre Microsoft si Mozilla pe noile browsere pregatite de ei.
Versiunea de IE 8 pentru Windows XP 32 de biti o gasiti pentru downlad si aici.

Sursa: DailyTech

Sorinel Pustiu - Un sms de dragoste

God of War: Chains of Olympus, lansat

Sony Computer Entertainment a lansat jocul God of War: Chains of Olympus, exclusiv pentru PSP, in S.U.A., iar lansarea in Europa va avea loc la sfarsitul lunii martie.


Jocul a fost produs de studiourile Sony Worldwide, cele din Santa Monica si Ready at Dawn. Mult asteptatul God of War: Chains of Olympus combina grafica uimitoare cu actiunea intensa si o poveste care ofera un nou episod din intunecata si brutala mitologie greaca.


Ca si celelalte doua jocuri God of War, GoW: Chains of Olympus la va oferi fanilor exact ceea ce asteapta de la aceasta serie. Jucatorul va intra in piela razboinicului Kratos care porneste intr-o noua aventura pe taramuri neatinse de muritori. Zeii sunt acum neputinciosi, iar Hratos are acum o singura optiune, lupta pentru salvarea sufletului impotriva celor mai sinistre creaturi demonice din mitologia greaca. Kratos va fi inarmat in Chains of Olympus cu un nou set de combo-uri, magii si arme.

Mai jos gasiti cateva imagini din God of War: Chains of Olympus.
















Sursa: Hit.ro

Crime City, anuntat

Game2Gaze anunta ca lucreaza la Crime City, un joc nou nout pentru PC, de urmarire a criminalilor. Povestea incepe in apropierea unui oras important plin de ucigasi.


Crima in oras trebuie controlata, si daca va scapa de sub control masurile impotriva sa trebuie luate de urgenta. Astfel, jucatorul va controla o echipa de elita de politie care va trebui sa intervina rapid pentru a preintampina orice faradelege.


Singura linie intre ordine si anarhie o reprezinti TU. Crime City este un joc Point & Click care se desfasoara intr-un ritm rapid. Viteza de reactie si notiunile de strategie sunt extrem de importante in Crime City.

Sursa: Hit.ro

Nissan va lansa în 2010 o maşină ce va funcţiona cu energie electrică

Directorul executiv al Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a spus miercuri că Nissan va lansa în 2010, în Statele Unite, un automobil ce va funcţiona cu energie electrică şi a confirmat că cele două mărci vor propune acest tip de maşină pe piaţa mondială în 2012, potrivit AFP.

"Nissan lucrează la un automobil electric care va fi lansat în Statele Unite în 2010", a spus Ghosn la Salonul Auto de la Geneva, amintind legea din California care impune reducerea masivă a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Renault şi Nissan "vor lucra impreună" la tehnologia electrică, dar "aplicaţiile se vor deosebi deoarece nu va fi acelaşi tip de maşină", a explicat şeful Renault-Nissan.

"Ne vom adresa unor pieţe diferite, vom împărţi sarcina, dar la bază vom avea aceeaşi tehnologie", a adăugat Ghosn, explicând că Europa va fi o prioritate pentru Renault, în timp ce Nissan se va adresa cu precădere Chinei şi Japoniei.

Obiectivul de a dezvolta "o ofertă masivă" în sectorul maşinilor electrice "face parte din orientările strategice ale Alianţei" dintre cele două grupuri.

"Vom avea o maşină disponibilă pentru piaţa mondială în 2012, atât din partea grupului Nissan, cât şi din partea Renault", a confirmat Ghosn.

Sursa: NewsIn

Baronu si Cristina - Iubire distrugatoare

Ciofu & Baronu - E cea ma sexy

miercuri, 5 martie 2008

Akon - Come Back To Me

Scanner ultra-rapid

ScanRobotul scanează cărţile cu o viteză de cel puţin 10 ori mai mare decât un scanner obişnuit şi nu necesită decât o minimă prezenţă umană în cadrul procesului de scanare.

Realizat în urma unei colaborări între compania germană Treventus Mechatronics şi Biblioteca Universitară a Saxoniei de Jos, ScanRobotul foloseşte o tehnică ingenioasă pentru a scana până la 2.400 de pagini pe oră. Cartea stă deschisă la un unghi de 60 de grade, iar paginile se „lipesc” de scannerul ce le „absoarbe” prin sucţiunea uşoară a aerului. Robotul este atât de atent cu documentele, încât i-au fost date în lucru chiar şi opere extrem de vechi care altminteri nici n-ar fi fost luate în considerare pentru digitalizare, spun producătorii.


„Bibliotecarul” electronic a fost creat în cadrul unui proiect ce urmăreşte digitizarea comorilor culturale şi ştiinţifice din Saxonia de Jos. Ţinând cont de faptul că şi în România Guvernul doreşte transpunerea în format digital a tuturor documentelor istorice, culturale şi ştiinţifice din Arhivele Statului, poate că nu ar strica de loc ca oficialii Ministerului Comunicaţiilor, prezenţi la Hanovra, să arunce o privire la ScanRobotul universitarilor germani.

Laptopuri business de la Dell

Compania Dell in lupta lor pentru primul loc cu HP, au adaugat noi produse in categoria laptopurilor adresate mediului de afaceri.
Primul produs este Dell Latitude XFR D630 care beneficiaza de un design destul de grosolan dar in acelasi timp este extrem de rezistent la orice fel de abuz fizic si al doilea este de fapt noua versiune a unui workstation cu o configuratie cel putin de invidiat.



Sistemul de lucru “Precision M6300” este adresat in special persoanelor care lucreaza in editare video sau Autocad si intre specificatiile sale intalnim: procesor Intel, construit pe tehnologia de 45nm si se poate alege intre un Core2Duo de pana la 2,6 Ghz sau Core2Duo Extreme ( pana la 2,8 GHz ), suport de pana la 8Gb de memorie RAM si placi video din seria Nvidia QuadroFX cu memorii de 256Mb si 512Mb.
La o diagonala a ecranului de 17 inci poate fi ales unul cu o rezolutie de 1440x900 sau unul cu o rezolutie de 1920x1200.
Pretul pentru acest workstation pleaca de la 2400 de dolari americani.
Modelul XFR D630 este destinat celor care lucreaza in medii extreme si pretul sau pleaca de la 3899 de dolari americani, reprezentantii Dell declara ca prin acest model au fost indeplinite chiar si cerintele standard ale Departamentului American de Aparare.

Sursa: DailyTech

Lupta apriga intre AMD si Intel pe platformele mobile

La putin timp dupa impraspatarea platformei Intel Santa Rosa, care denumeste solutia Intel destinata laptopurilor, concurentii de la AMD au profitat de CEBIT pentru a prezenta la randul lor propria solutie adresata calculatoarelor portabile.
Concret AMD a prezentat “Puma” care a treia generatie destinata pc-urilor portabile, si care are la baza procesorul cu nume de cod “Griffin” si chipsetul RS780M.
Numele sub care va fi comercializat procesorul “Griffin” va fi de “Turion Ultra” si are “numai” doua nuclee ( sunt zvonuri ca va fi produsa si o versiune a sa cu patru nuclee insa nu este nimic oficial pentru moment), va suporta memore DDR2-667 si DDR2-800 in cantitate de pana la 8Gb.



Noul procesor foloseste trei planuri pentru cosumul de energie, care sunt independente unul de celalalt, doua pentru fiecare nucleu al procesorului si unul pentru Northbridge si ca independenta lor ( si in concluzie si consumul de curent sa fie mai mic) sa fie si mai pronuntata, fiecare nucleu va putea avea cate o frecventa in mod dinamic in functie de incarcare.
Noua platforma va avea si video integrat, compatibil DirectX 10, si AMD sustine ca este de pana la patru ori mai rapid decat solutia de la Intel - X3100 IGP intre facilitati intalnind capabilitati HDMI si HDCP + Audio, plus implementare nativa a suportului pentru doua Displayuri.
Primele notebookuri bazate pe platforma Puma vor aparea pe piata catre sfarsitul acestui an si preturile lor vor varia intre 699 si 2500 de dolari americani.

Sursa: DailyTech

Promotiile false prin SMS continua si in 2008

HAT Group Co. Romania, reprezentantul oficial al diviziei de telefoane mobile Samsung in Romania, atrage atentia asupra promotiilor false care circula prin intermediul SMS-urilor.



Posesorii de telefoane mobile sunt victimele unor astfel de abordari ilegale, fiind anuntati prin SMS ca au castigat 2.000 de euro de la Samsung, iar pentru a intra in posesia premiului trebuie sa plateasca transportul prin recharging cards. Aceasta falsa promotie are un site la dispozitie, unde este comunicata: http://samsungro.peperonity.com.

HAT atentioneaza pe toti cei care au primit astfel de SMS-uri, care folosesc abuziv marca Samsung, sa nu dea curs solicitarilor ilegale, care pot conduce la serioase prejudicii pentru utilizatorii de telefoane mobile.

Toate promotiile oficiale derulate de HAT, pentru care compania isi asuma responsabilitatea, se regasesc pe site-ul www.samsungmobil.ro, impreuna cu regulamentul de participare, perioada promotiilor, premii, numele castigatorilor si alte informatii relevante.

HAT lupta impotriva acestui tip de frauda prin SMS, sfatuindu-si clientii sa verifice veridicitatea oricarei promotii, inainte de a-i curs si sa reclame orice tentativa ilicita de falsificare si informare rau intentionata, in acest sens.

Sursa: HAT Romania

Nokia va folosi tehnologia video a Microsoft

Grupul finlandez Nokia a anuntat ca va adauga tehnologia Silverlight a Microsoft, privind fisierele video, pe milioane de telefoane proprii, acesta fiind cel mai recent acord semnat de cei doi giganti ai tehnologiei globale.


Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, Nokia, a precizat ca tehnologia Silverlight va fi disponibila pentru platforma de operare S60, folosita de telefoanele mai avansate, urmand apoi a fi disponibila si pentru platforma S40, utilizata de telefoanele mai ieftine produse de Nokia.

Aplicatiile platformei S60, construita de baza sistemului de operare Symbian, sunt folosite intr-o mare masura de linia de produse Nokia, dar si de telefoanele mobile produse de LG Electronics si Samsung Electronics. Platforma S60 este utilizata de aproape jumatate dintre telefoanele mobile avansate din lume (aproximativ 150 de milioane terminale mobile). Cel mai apropiat rival al acestei platforme este Windows Mobile, produs chiar de Microsoft, care detine doar 10% din piata. Silverlight este un rival al tehnologiei Flash dezvoltata de catre Adobe Systems.

Sursa: Reuters/NewsIn

marți, 4 martie 2008

Ruslana feat. T-Pain - Moon Of Dreams

Claudia, Nek & DeMarco - Zilele Se Duc

Maşina sport ecologică, gata de lansare




Automobilul, care va atinge o viteză maximă de 270 km/h, va fi lansat la Geneva Motor Show.

Denumit Lifecar, automobilul foloseşte hidrogenul pe post de combustibil, nu este zgomotos, iar emisiile sunt vapori de apă.

Lifecar va consuma o butelie de hidrogen la 400 de kilometri. Maşina ar trebui să atingă 160 km/h în 7 secunde, însă acest fapt va fi dovedit abia la primul test drive.

Sursa BBC News

GPS cu ecran mare: Garmin nüvi 5000

Garmin a anuntat lansarea unei noi game de sisteme de navigare nüvi destinate in special celor care cauta o vizibilitate sporita: display touchscreen mare de 5,2 inch. Cu interfata mare cu ecran sensibil la atingere, nüvi 5000 ofera directionare vocala pas cu pas, calcularea rutei cat si reindrumare automata in cazul abaterii de la drumul corect. Planificarea traseului este usor de realizat: nüvi 5000 poate salva 10 rute specificand puncte de trecere si oferind vizualizarea in avans a manevrelor de efectuat.


În plus, sorteaza de la sine multiple destinatii oferind soferului cele mai eficiente si directe rute pentru servicii de curierat, livrari sau comenzi prin telefon. Şoferii care doresc sa memoreze traseele parcurse pot folosi functia track log pentru a le vizualiza ulterior punct cu punct. Daca un sofer doreste sa evite o regiune, sistemul nüvi poate fi personalizat alegand sa evite drumurile selectate sau zonele cu trafic intens. Garmin a realizat pentru clientii sai o suplimentare a hartilor presetate cu puncte de interes precum locuri istorice si abilitatea de a actualiza baza de date preincarcata Cyclops.


Toate informatiile despre rute sunt dispuse pe o harta digitala in perspectiva 3D care afiseaza detaliile despre zonele limitrofe. Utilizatorii pot selecta o icograma in forma unei masinute haioase, cu care pot vizualiza pe harta vehicolul propriu si care inlocuieste simpla sageata grafica. Nüvi afiseaza informatii despre limitele de viteza pe autostrazi, drumuri nationale sau sosele destinate camioanelor. Informatiile despre trafic sunt oferite de TrafficMaster in Marea Britanie si de alti furnizori in Europa, in locurile unde acoperirea cu semnal TMC este disponibila.

În plus, nüvi 5000 afiseaza un semnal video de la o sursa analog externa, precum o camera video (pentru vizualizarea in spate) sau un player DVD pentru masina. Cand o sursa video externa este activa, utilizatorul poate reveni la afisarea hartii apasand orice punct de pe suprafata ecranului.

Utilizatorii au la indemana numeroase optiuni de divertisment dintre care pot alege - un player MP3 intern, player de carti audio si jocuri. Player-ul MP3 integrat permite utilizatorilor sa caute muzica dupa artist, album, melodie sau gen. Muzica poate fi incarcata pe cardul SD si poate fi usor manevrata, fara ajutorul unui software special. Nüvi 5000 este compatibil cu site-ul audible.com, un serviciu audio-book. Un numar de jocuri sunt preincarcate pe nüvi pentru a le tine placuta companie pasagerilor. Nüvi 5000 va fi disponibil in Romania in al doilea semestru al lui 2008 la un pret recomandat de 699 Euro.

Sursa: Garmin

5.800 de expozanti asteptati la CeBit 2008

CeBit vrea sa-si pastreze renumele de cel mai mare targ IT&C din lume. Expozitia se desfasoara intre 3 si 9 martie 2008 si peste 5.800 de expozanti isi vor prezenta la Hanovra cele mai noi produse din sectorul IT&C, calculatoare mobile, telefoane mobile, dispozitive de afisare cu ecran plat sau programe software.


CeBit ramane cel mai mare targ IT&C din lume, insa numarul expozantilor este in scadere cu cinci procente fata de anul trecut, iar suprafata standurilor a scazut cu 10 procente.


În incercarea de a pune capat acestui declin in competitia cu evenimentele concurente care au loc la Barcelona, Las Vegas si Berlin, organizatorii CeBit mizeaza in acest an pe protectia mediului inconjurator, potrivit lui Ernst Raue, organizatorul sef al CeBit. În acest sens salonul s-a asociat cu 'Climate Savers Computing Initiative', care reuneste nume importante din industria IT&C precum Intel, Google, Dell, HP sau Microsoft, in ideea de a construi calculatoare personale cu un consum mai mic de energie.


De asemenea, editia din acest an a CeBit vrea sa reduca costurile pentru expozanti, multi dintre ei fiind afectati de cresterea monedei euro in raport cu dolarul. Structura targului a fost simplificata, standurile fiind organizate pe trei piloni: oferta pentru intreprinderi, oferta pentru administratiile publice si oferta pentru persoanele particulare.

Sursa: AFP

GPS-uri noi de la TomTom

TomTom a anuntat doua noi modele de GPS la CeBIT denumite GO930 si GO730. Acestea vor inlocui modele actuale GO 920 si GO 720 si vor fi disponibile incepand cu luna aprilie la preturi cuprinse intre 500 si 900$.



Deosebirea intre modelele anterioare si cele doi noi modele consta in urmatoarele functii:
• IQ Routes, functie ce foloseste o baza de date cu istoricul vitezelor parcurse pe diferite artere sau mai de graba informatii legate de limitele de viteza, generand astfel traseul pentru noua ruta mult optimizat
• Advance Lane Guidance (imaginea de mai jos), care permite incadrarea pe banda corecta mult mai usor decat in cazul GPS-urilor standard.

Ambele modele au display wide de 4.3” cu rezolutia de 480x272pix, ecran touchscreen, procesor de 400Mhz si functia de Map Share.



In Olanda, Anglia, Germania si Franta (2009) puteti folosi suplimentar functia de HD Traffic. Aceasta aplicatie ofera informatii realtime despre trafic si se conecteaza printr-un modul GPRS pe baza de cartela SIM la mai multe surse de informatii, reducand in acest fel blocajele si intarzierele nejustificate din trafic.

Pretul reciver-ului si al aplicatiei HD Traffic este de aprox 100$ (60E) iar accesul se face pe baza de abonament. Primele 6 luni sunt gratuite.
Modele compatibile sunt:
• GO930
• GO730
• GO530
• GO920
• GO720
• GO520

Sursa: TomTom

luni, 3 martie 2008

Baseball VERY FUNNY Uite Cum Se Arde !!

Ventilator fara curent de la MSI

MSI, recunoscuti pentru placile de baza, placile video sau notebookurile produse au ales sa faca un prim pas catre un calculator mai “verde”, prin introducerea unui concept in premiera in domeniul racirii.



Este vorba in acest caz de un cooler destinat North-Bridge-urilor placilor de de baza, care in ultima perioada se incalzesc foarte mult, si premiera survine din faptul ca desi are un ventilator si radiator pentru actionarea paletelor ventilatorului nu foloseste curent, bazandu-se pe efectul denumit “Stirling”.
Cum conditia de baza este sa fie caldura cat mai mare emisa de componenta cu acest cooler asteptam cu incredere si un cooler de procesor si de ce nu de placa video bazt pe acest efect “Stirling”.
Noul produs al MSI va fi prezentat in cadrul expozitiei “CEBIT” 2008

Sursa: DailyTech

Bacalaureat 2008 , Variante Subiecte Bacalaureat 2008 , variante bac 2008 , subiecte bac 2008 , Examen de Bacalaureat 2008