sâmbătă, 10 mai 2008

Top 10 - Cele mai vitezomane masini din 2008

Urgia naturii in Bucuresti

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian


The Chronicles of Narnia 2
Un an dupa prima lor aventura din Narnia, cei patru copii se reintorc in tinutul fermecat, unde descopera ca au trecut cateva secole de cand au mai fost acolo, si ca Narnia e acum condusa de un general insetat de sange, pe nume Miraz, unchiul adevaratului urmas la tron, printul Caspian. Copiii trebuie sa-l gaseasca pe Caspian si sa-l instaureze in locul lui Miraz.
Cronicile din Narnia: Printul Caspian - trailer




Top Striptease 2007

Beverly Hills Chihuahua


In sfarsit a aparut si trailerul celei mai tari comedii a anului “Beverly Hills Chihuahua” productie Disney, care isi anunta premiera pe 26 septembrie 2008 ! Comedia imprumuta vocile lui Andy Garcia, Drew Berrymore si George Lopez.

vineri, 9 mai 2008

Hard Disk eSATA cu racire activa de la Transcend

Compania Transcend a anuntat un hard-disk pe noua interfata eSATA care are in premiera racire activa.
Carcasa este realizata din aluminiu cu un design special si are un transfer teoretic de date de 3GB/s pe interfata eSATA si de 480Mb/s pe interfata USB 2.0, si pentru racire are un ventilator de 80mm foarte silentios.



StoreJet 35Ultra vine in pachet cu software automat pentru back-up, securitate si compresie si va suporta toate sistemele de operare cunoscute, Windows 2000/XP/Vista, Mac OS si Linux
Noul produs va fi disonibil cu un hard-disk de 500 de gb dar si doar ca o carcasa (rack) pentru montarea unui hard-disk cu interfata SATA dupa preferintele clientului.

Sursa: Digitimes

Aerul curat va distruge bazinul Amazonului

Reducerea poluarii cu ajutorul aerosolilor, combinata cu incalzirea globala, poate creste riscul de seceta in Amazon, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici si brazilieni, publicat in revista Nature. Cercetatorii au "identificat o asociere intre reducerea emisiilor de dioxid de sulf provenite din combustia carbonului si cresterea temperaturilor de suprafata din Atlanticul de Nord tropical", potrivit unui comunicat redactat de Matthew Collins de la Met Office Hadley Centre, din Marea Britanie.


Aerosolii sunt microparticule in suspensie emise prin activitati naturale (foc, vulcani etc.) si umane (combustie). Influenta acestora asupra climatului ramane una dintre incertitudinile majore in modelarea climatului. Ei joaca inca un rol putin cunoscut in absorbtia sau reflectarea razelor solare, in formarea norilor si a precipitatiilor. "Simularile noastre arata ca, in viitor, regiunea Atlanticului de Nord se va incalzi mai repede decat cea a Atlanticului de Sud, fapt care va conduce la o deplasare spre nord a zonei de convergenta intertropicala si la suprimarea ploilor in perioada iulie - octombrie in Amazonul occidental", scriu cercetatorii in Nature.
În 2005, Amazonul a cunoscut cea mai puternica seceta din ultimii 100 de ani. "Spre 2025, o seceta de aceasta amploare s-ar putea produce o data la doi ani. Din 2060, aceasta seceta s-ar produce in noua din zece ani", a spus Collins.

Amazonul retine aproximativ o zecime din dioxidul de carbon (C02) stocat in ecosistemele terestre. Orice modificare a vegetatiei sale are consecinte la nivelul intregii planete, confruntata cu o crestere fara precedent a concentratiei de gaze cu efect de sera, mai ales CO2, in atmosfera.

Sursa: AFP/Mediafax

joi, 8 mai 2008

Prezentare de moda esuata

Dupa o noapte cu o blonda

Clarion ofera GPS-uri cu harti 3D

Clarion a anuntat in cursul zilei de azi noile sale modele de dispozitive GPS, MAP680 si MAP780 a caror principala caracteristica este harta rutiera combinata cu elemente 3D.

Dispozitivele utilizeaza un display touchscreen wide de 4.3” acoperit cu un strat antireflex si dispun de tunere RDS-TCM necesare receptionarii de informatii legate de trafic.

Asemeni modelelor noi de la producatorii concurenti, si aceste doua GPS-uri vor fi dotate cu Bluetooth, redarea vocala a strazilor parcurse precum si a limitelor de viteza agreeate pe diverse portiuni de drum.



Modelul Clarion MAP780 vine cu o memorie interna de 2Gb iar modelul MAP680 cu o memorie de 1Gb. Pot reda fidel fisiere MP3, WMA, AVI, WMV, 3GP si MP4. Cei care vor sa extinda memoria interna pot utiliza carduri SD sau MMC cu o capacitate de maxim 4Gb.

Primele loturi se vor livra cu harti 3D pentru urmatoarele regiuni:
• MAP680DEU (Germania, Austria, Liechtenstain, Elvetia)
• MAP680FRA (Franta, Monaco, Belgia, Olanda)
• MAP680UKI (Anglia, Irlanda)
• MAP680EEU Eastern Europe (BosniaHrz, Bulgaria, Croatia, Grecia, Ungaria, Muntenegru, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Turcia, Ucraina, Cehia, Estonia, Lituania, Letonia, Slovenia)

Modelul MAP780 va include o singura harta pentru 43 de tari. Preturile nu sunt pentru moment comunicate.

Sursa: Clarion

Samsung i8

Daca doriti un aparat foto mic, modern si destept, va recomandam Samsung i8. Acesta are o rezolutie de 8.2Mpx, zoom optic standard de 3x, stabilizator de imagine digital si display de 2.7”.



Aparatul foto este completat de functii multimedia, respectiv player video divx si player audio mp3. Poate reda fisiere text (ebook cu extensia .txt pana la 9999 pagini) si integreaza suplimentar si un ghid de calatorie pentru 30 de tari – World Tour Guide.



I8 poate inregista fisiere video in format XVID MPEG4 cu zoom optic si rezolutii de pana la 800x592 pixeli si 30 de cadre. De exemplu pe un card de 1Gb se poate stoca un film de 2 ore si jumatate. Playerul video suporta si subtitrari in format SMI, utilizand convertorul furnizat de Samsung.



Automat atenueaza efectul de ochi rosii, detecteaza chipurile umane (face detection), permite utilizatorilor selectarea pana la 14 moduri foto printre care Landscape, Portait, Sunset, Macro si poate capta poze cu sesibilitate ISO de pana la 3200.

Dimensiuni acestuia sunt 90.7x58x19.9 mm si greutatea de 116g. Pretul este de aproximativ 170 Euro.

Sursa: Samsung

DOOM 4, in productie

Productia jocului Doom 4 a inceput, au declarat oficiali ai studiourilor id Software. Todd Hollenshead, director executiv in cadrul studiourilor id Software a afirmat ca echipa care va lucra la noul FPS care continua seria Doom va fi marita.



" Este esential ca id Software sa aiba cele mai creative minti pentru a produce acest joc" a mai adaugat Todd Hollenshead. Ultimul joc din serie lansat anul trecut in luna aprilie a fost Doom 3: Resurrection of Evil.

Sursa: Hit.ro

NASA planuieste o aterizare pe un asteroid

Agentia spatiala americana planuieste una dintre cele mai indraznete misiuni din istoria sa: sa aterizeze pe un asteroid lat de 40 de metri, care calatoreste prin spatiu cu o viteza de 48.000 de kilometri pe ora. Asteroidul cu o greutate de 1,1 milioane de tone, numit 2000SG344, a fost inclus intr-o vreme in lista obiectelor care ar putea lovi Pamantul. În prezent, asteroidul nu mai reprezinta un risc si din acest motiv inginerii de la NASA au conceput un plan care seamana cu cel prezentat in productia hollywoodiana Armageddon, in care Casa Alba trimite o naveta spatiala sa aterizeze pe un asteroid.


Cercetatorii de la Centrul spatial Johnson al NASA si de la Centrul de cercetare Ames din California spun ca planuiesc o misiune de aterizare pe asteroid cu ajutorul navetei de viitoare generatie Orion, care va fi efectuata de doi astronauti. În afara de faptul ca acest tip de misiune ar fi mai complex decat cele precedente si ca astronautii ar putea preleva mostre de substante de pe asteroid, cercetatorii ar putea obtine mai multe informatii despre nasterea sistemului solar. În plus, ar putea concepe noi planuri mai bune de aparare impotriva unui eventual impact al Pamantului cu asteroizi. "Candva, un asteroid va intalni Pamantul. Nu este logic ca, dupa ce am mers pe Luna, sa incepem sa invatam mai multe despre ei asteroizi, ?", a spus Rob Landis, inginer la Centrul spatial Johnson.

Sursa: Mediafax

miercuri, 7 mai 2008

Nicolae Guta - Teapa

Florinel - Scoate la valoare

Mario Kart s-a lansat pe Wii

Cel mai indragit joc de curse din universul Nintendo, Mario Kart, s-a lansat pe Wii. De-a lungul curselor, Mario si prietenii lui vor avea de infruntat o multime de provocari, vor putea debloca noi personaje si vor avea parte de multe alte surprize.


Dupa ce jucatorul va capata mai multa experienta participand la cursele single player, va putea sa isi foloseseasca si Mii-ul ca personaj, aducand o nota foarte personala experientei de joc. Pentru o provocare in plus, jucatorii isi vor putea putea testa talentul de sofer concurand impotriva prietenilor, in modul de joc multiplayer cu pana la patru prieteni, sau online in curse cu pana la 12 jucatori.


Sistemul de joc intuitiv se bazeaza pe transformarea Wii Remote-ului intr-un volan de curse, un concept care desi nu este nou, este insa foarte bine pus in parctica.


Miscarea controlerului este transpusa fidel in joc, asa incat novicii in ale lui Mario Kart vor putea concura de la inceput cot la cot cu veteranii. Nintendo include in Mario Kart pentru Wii si un accesoriu volan care sa te ajute in aprecierea cat mai corecta la miscarilor.


Pachetul Mario Kartpentri Wii care contine jocul si volanul ca accesoriu va ajunge pe rafturile magazinelor din Romania la un pret recomandat de 49,9 euro.

Sursa: TNT Games

Colaborare intre Microsoft si Hyundai

Zilele acestea s-a mai pecetluit o intelegere care face apropierea intre doua industrii aparent fara prea multe legaturi.
In cazul de fata este vorba de Hyundai, un producator sud-coreean de automobile, si Microsoft care sunt liderii in acest moment ai productiei de software.
In afacerea mentionata au fost inclus chiar si presedintele sud-coreean care s-a intalnit cu Bill Gates pentru a pentru a parafa intelegerea.



Cele doua firme vor colabora la realizarea unui sistem multimedia si de informatii ce va fi inclus in masinile Hyundai ce vor fi vandute in SUA incepand cu anul 2010
Aceasta colaborare este un succes isemnat pentru Microsoft care incearca sa faca mai mult decat sa domine numai mediile office si multimedia, iar in domeniul auto si-au facut intrarea chiar la timp, pentru ca din ce in ce mai multe companii producatoare de masini au intentii asemanatoare, intre care amintim BMW sau Chrysler.

Sursa: Reuters

Dupa refuz, Yahoo spera din nou la Microsoft

In ultima vreme se pare ca cei din conducerea Yahoo iau numai decizii care mai de care mai gresite, cu cateva zile in urma Yahoo a cerut o suma de bani pe actiune care i-a determinat pe cei de la Microsoft sa-si retraga si oferta initiala de 31 de dolari pe actiune, si oferta suplimentata cu 3 dolari pe actiune, declarand ca nu mai sunt interesati sa colaboreze cu Yahoo.
Acum, sub presiunea actionarilor, care au criticat vehement pozitia staff-ului Yahoo de a se incapatana sa ceara 37 de dolari pe actiune ( cand 34 era chiar o oferta buna), Jerry Yang, reprezentatul de top al Yahoo a avut o “revelatie” si s-a declarat interesat sa continue discutiile cu compania Microsoft.



Partea proasta pentru Yahoo este ca acum Microsoft Corporation se va gandi de doua ori inainte sa reia discutiile, pentru ca prinicipalul lor scop este sa dea numai 31 de dolari pentru fiecare actiune a Yahoo, asa ca asteptam cu interes in zilele urmatoare o decizie din partea celor doua companii

Sursa: DailyTech

Dead Moon Rising


A mysterious disease overtakes the world, and the infected develop a hankering for human flesh. Jim and his fellow Cheapskate Car Rental clerks are oblivious to the changes going on right outside their door, until it literally gets right in their faces. Jim struggles with disgruntled customers, hordes of cannibals, the barely legal April, his certifiable ex-girlfriend Vix (the sexy "Terminatrix"), reconciling issues with his brother, an aversion to guns, and the "pants thing." Can Jim pull it together and rally Louisville's remaining bike gangs and defeat the infected hordes? Maybe with the help of 1000 rounds a minute minigun.

Mega Snake



Because his father was killed by a poisonous snake bite, Les Daniels has a deadly fear of snakes. Chaos ensues when Les’ brother accidentally unleashes a rare, extremely deadly mythical snake. The snake escapes into Les’ small town and begins to grow at a terrifying rate. Now Les must overcome his paralyzing fear to help protect his small town against the growing, deadly MEGASNAKE, which is devouring anything in its path.

Telefon LG KP320

LG a lansat in cursul zilei de ieri noul sau telefon mobil fashion KP320. Designul din punctul nostru de vedere nu este nici fashion si nici foarte nou iar branduri entrylevel gen Sagem sau BenQ sunt mult mai atragatoare.



Printre argumentele pro, enumeram camera foto de 3.2mpx, greutatea de doar 81 de grame si iesirea TV (tv-out).



Specificatii LG KP320:

GSM 900/1800/1900
GPRS si EDGE
Display de 2 inch, rezolutie QVGA si 256K culori
Memorie interna 90Mb
Suporta microSD
Bluetooth
MP3 / AAC / WMA / MPEG4
Java
Radio FM

Sursa: LG

marți, 6 mai 2008

Liliecii emit mai mulţi decibeli decât concertele rock

Cercetătorii au descoperit că micile mamifere zburătoare, liliecii, emit sunete extraordinar de puternice, ce depăşesc 140 de decibeli, la o distanţă de zece centimetri de gura animalului.

Acesta este cel mai mare nivel înregistrat la animalele zburătoare, mai mare chiar decât un concert rock, care înregistrează aproximativ 115-120 de decibeli. Pentru oameni, limita durerii cauzate de sunete este la 120 de decibeli.

Liliecii emit sunete pe frecvenţe ultrasonice, deasupra gamei ce poate fi auzită de urechile oamenilor. Aceste sunete sunt necesare pentru a afla locaţia lor şi pentru a primi ecou de la insecte. Partea proastă a ultrasonicelor este că nu răzbat prea departe în aer, întrucât sunt atenuate mai repede decât frecvenţele joase. Cercetătorii declară că sunetele micilor mamifere sunt atât de puternice tocmai pentru a contracara acest efect.

Sursa: Science Daily

SSD-urile in ieftinire

Vestea asteptata de toata lumea care s-a saturat de problemele generate de hard-diskurile asa cum le stim in prezent, s-a facut in sfarsit aparitia, pretul drive-urilor SSD este in scadere.



De aceasta data prima companie care a inceput campania de reduceri de pret este Super Talent, momentan scaderile de pret afecteaza numai pe cele cu capacitati reduse de stocare insa toate informatiile dau ca sigura ieftinirea tuturor SSD-urilor in viitorul apropiat.
Super Talent a scos pe piata o linie de SSD-uri cu capacitate de 30Gb, 60Gb si 120Gb care costa 299 de dolari, 449 de dolari si cel mai “spatios” model va costa doar 649 de dolari americani, toate vor folosi interfata SATA II si sunt construite pe baza memoriilor de tip MLC ( multi-level cell ) si au ca viteze de citire/scriere de 120MBs si 70Mb/s.

Sursa: DailyTech

Apple iPhone oficial in reteaua Vodafone

Cea mai mare companie de telefonie mobile Vodafone a ajuns la un accord cu firma Apple pentru distribuirea in mod oficial a terminalului iPhone in interiorul retelei, deschizand astfel drumul pentru cumpararea in mod oficial si la preturi destul de mici ( la planuri tarifare mai mari desigur).



Intelegerea dintre cele doua companii a venit si dintr-o necessitate a Apple: in curand va aparea pe piata versiunea cu 3G a iPhone, si pietele pe care le are Vodafone ( Cehia, Egipt, Grecia, Italia, India, Portugalia etc) vor fi zone ideale pentru a scapa de stocurile versiunii fara 3G a iPhone, si in acelasi timp Vodafone va beneficia de pe urma numelui Apple.
Asteptam prin urmare includerea Romaniei in lista de mai sus, pentru ca deocamdata nu s-a specificat nimic legat de tara noastra.

Sursa: TheRegister

Chinezii cheltuiesc 1,7 miliarde de dolari pe jocuri online

Jucatorii chienzi au scos din buzunar 1,7 miliarde de dolari pentru jocurile online in anul 2007, cu 71% mai mult decat in anul anterior, potrivit unui studiu de piata efectuat de Niko Partners.


Studiul arata ca in 2008 gamerii din china vor cheltui 2,5 miliarde de dolari iar in 2012 banii alocati de catre jucatorii chinezi pentru jocurile online vor depasi 6 miliarde de dolari, ceea ce inseamna o rata de crestere de 29% pe an.
"Cheltuielile pentru jocuri in China se datoreaza cresterii economiei tarii” a declarat Lisa Cosmas Hanson, partenre in cadrul Niko Partners. "14 milioane de gameri din China joaca jocuri online mai mult de 22 de ore pe saptamana" a adaugat Lisa Cosmas Hanson.



Niko Partners
a desoperit ca pasionatii de jocuri din China cumpara console desi e impotriva legii ca acestea sa fie comercializate. Vanzarile ilegale de console Wii, Xbox 360, PS3 si PSP au depasit 2.48 de milioane de unitati pe an, cifra care a crescut cu 75% fata de anul 2006.

Sursa: Hit.ro

Sir de ghinioane pentru noul James Bond

Seria ghinioanelor care a lovit filmarile la cea de-a 22-a parte a seriei "James Bond", "Quantum of Solace", a continuat cu un nou accident, unul dintre tehnicienii peliculei fiind descoperit zacand inconstient intr-o balta de sange, in urma unei dispute domestice, informeaza thisislondon.co.uk.


Presa internationala vorbeste deja despre "un blestem" caruia i-a cazut victima cea mai recenta parte a francizei de succes "James Bond". Tehnicianul, in varsta de 58 de ani, a fost gasit intr-o balta de sange, duminica, in locuinta unei femei, situata in Dornbirn, Austria. Politia crede ca acesta a fost atacat de femeie, pe care a cunoscut-o intr-un bar situat in apropiere de platourile de filmare, cu un cutit de bucatarie. În prezent, tehnicianul, a carui stare de sanatate a fost catalogata drept "critica", se recupereaza la spital, potrivit unor surse de pe platourile de filmare. Femeia a fost retinuta de autoritatile austriece.


Acesta este ultimul dintr-o serie de accidente care au afectat filmarile peliculei "Quantum of Solace". În urma cu doua saptamani, masina Aston Martin a celebrului agent 007 a plonjat intr-un lac din nordul Italiei, in timp ce era condusa catre locul de filmare. Masina in valoare de 134.000 de lire sterline a fost distrusa, dar soferul, Fraser Dunn, a scapat teafar. El a fost amendat de politia italiana pentru exces de viteza.



Sase zile mai tarziu, doi cascadori s-au ranit in timpul filmarilor. Accidentul s-a produs in timp ce masina utilizata de cei doi cascadori a lovit camionul de turnare si apoi un zid. Unul dintre cei doi barbati, un cetatean grec, pe nume Aris Comninos, a fost ranit grav la cap, intrand in coma, si a fost transportat in sectia de reanimare a spitalului Borgo Trento din Verona, nordul Italiei. În prezent starea sanatatii sale este stabila. Cel de-al doilea cascador, Bruno Verdirosi, a fost ranit mai usor, dar a avut nevoie de ingrijiri medicale. Filmarile din Italia au fost intrerupte, iar autoritatile italiene au deschis o ancheta in urma accidentelor.

In plus, Craig s-a ranit la coaste in timp ce filma in Panama, in martie, si a avut nevoie de ingrijiri medicale. La inceputul lunii aprilie, primarul unui orasel din Chile, Baquedano, a vrut sa-l calce cu masina pe Daniel Craig in semn de protest fata de faptul ca localitatea a fost aleasa ca platou de filmare pentru lungmetrajul de actiune. Primarul a protestat fata de "excesul de politisti" concentrati la Baquedano si pentru ca producatorii pretind in film ca Chile este Bolivia. Baquedano este situat langa orasul Antofagasta, in nordul tarii. Antofagasta a fost cucerit de Chile in 1879, Bolivia pierzandu-si astfel accesul la mare, iar de atunci cele doua tari sunt inamice.
A 22-a parte a seriei "James Bond", "Quantum of Solace", va fi lansata in premiera pe 31 octombrie, in Marea Britanie, cu o saptamana inainte de a ajunge pe marile ecrane, in Statele Unite.

Sursa: thisislondon.co.uk./Mediafax

luni, 5 mai 2008

Uno, cea mai "verde" motocicletă din lume - FOTO


Pare cea mai periculoasă motocicletă din lume, dar această nouă invenţie este de fapt cel mai recent mijloc de transport "verde".

Uno, motocicleta electrică, este opera unui tânăr de 18 ani din Canada, Ben Gulak, care şi-a petrecut câţiva ani buni pentru crearea motorului, controlat numai prin mişcările corpului.

Motocicleta are două roţi, una lângă cealaltă, în ciuda aspectului şi a numelui său, Uno, şi foloseşte tehnologia giroscopică pentru a sta ridicată. Se mişcă în direcţia în care pilotul se înclină, şi cu cât te înclini mai mult, cu atât merge mai repede.

Ben spune că speră ca invenţia sa să ajute la îndepărtarea poluării, fiind inspirat dintr-o vizită în China, unde a văzut cât de mult smog exista.

"Este destul de uşor de mers pe ea, însă e nevoie de ceva timp pentru a te obişnui cu ea, pentru că trebuie să înveţi să ai încredere în ea", a declarat Ben Gulak.

Viteză maximă este de doar 40.23 de kilometri pe oră, dar poate fi crescută prin folosirea unui motor mai mare.

Uno cântăreşte 58 de kg, şi poate funcţiona 2.5 ore de la ultima încărcare. Ben caută acum investitori, care să îl ajute să fabrice în serie această motocicletă extraordinară.

Sursa: Ananova
Foto: Ananova

Romanii au cumparat online carti de Paste

Dupa incheierea minivacantei de Paste si 1 Mai si dupa ce toata lumea s-a intors, mai cu voie, mai fara voie la lucru, urmeaza si o trecere in revista a perioadei incheiate. Cei de la Gecad ePayment au anuntat ca, in perioada premergatoare sarbatorilor de Paste, romanii au cumparat online cu 50% mai mult fata de anul trecut, mai exact in valoare de 3,8 milioane de euro.

Cele mai cautate au fost produsele IT&C, cartile, jucariile si biletele la spectacol. De asemenea, si pachetele turistice si biletele de avion au inregistrat o crestere a vanzarilor.



Daca este adevarat ca produsele IT&C sunt tot timpul anului cele mai cautate, diferenta fata de perioadele anterioare a fost data, anul acesta, de interesul pentru carti si jucarii, produse care pot fi facute cadou.

Potrivit statisticiolor, cele mai multe cumparaturi s-au efectuat in perioada 15-17 aprilie si 21-25 aprilie.

Pentru perioada urmatoare, de vara fierbinte si serie lunga de concerte, se prevar cresteri de vanzari de pachete turistice si de bilete la spectacole, potrivit afirmatiilor doamnei Carmen Sebe, Director General GECAD ePayment.

Sursa: Gecad ePayment

CERF 2008

Doar doua zile ne mai desparte de inaugurarea editiei a XVII-a a CERF - Computer & Electronics Romanian Fair. Gazduit de Romexpo in perioada 7-11 mai, CERF 2008 reuneste, conform organizatorilor, peste 600 de marci expuse in 130 de standuri.



Pe o suprafata de 12.500 metri patrati, vom putea sa vizitam trei sectiuni principale: comunicatii (pavilioanele 16 si 17), reunind principalii operatori de telefonie, furnizorii de servicii de Internet si transfer de date, furnizorii de echipamente si solutii in domeniul comunicatiilor; solutii si sisteme IT, produse electronice si Imaging Expo (pavilioanele 13 si 14), zona dedicata furnizorilor de solutii digitale pentru birou, solutii complete IT, video-audio, multimedia dar si zona dedicata fotografiei si artei digitele; solutii IT pentru afaceri si distributie IT (pavilioanele 14 si 15), unde vor fi prezenti distribuitori de hardware si software, furnizori de solutii IT, software, diverse servicii si aplicatii pentru companii.

Programul de vizitare este intre 10 si 18 in perioada 7-10 mai si intre orele 10-16 in data de 11 mai.

Sursa: Expotek

Fujitsu ofera noile notebookuri Lifebook cu HSDPA

Fujitsu a lansat noile versiuni ale notebookurilor Lifebook U810 UMPC si Lifebook T2010 Table PC ce integreaza modemuri HSDPA.



Fujitsu Lifebook U810 vine cu un ecran de 5.6”, procesor de 800Mhz, memoria standard de 1Gb ce se va putea upgrada pana la 2Gb si cu HDD de 40Gb. Va beneficia de Bluetooth, Wifi, iesire VGA, retea 10/100 si card reader. Sistemul de operare ce va rula pe U810 va fi Windows Xp Table Edition. Bateria va avea o autonomie de pana la 5 ore si 30 min iar pretul de vanzare recomandat va fi de aprox 1200$.



Modelul T2010 Table PC va dispune de un ecran de 12.1” si procesor C2D 7600ULV. Memoria va putea ajunge pana la 4Gb iar HDD-ul va fi SSD de 32Gb. In functie de optiunea si bugetul clientului va rula cu Windows XP Table Ed. sau Windows Vista. Bateria va avea o autonomie – atentie – de pana la 11 ore iar pretul de comercializare va fi de 1700$

Sursa: Fujitsu

Gigabyte UMPC M704

Introdus accidental in toamna anului trecut, modelul Gigabyte M704 a devenit disponibil abia in aceasta luna in Rusia si Spania la preturi de 500-700 euro in functie de configuratie.



M704 face parte din categoria UMPC - ultra mobile PC – si din acest motiv producatorul a ales un display de doar 7” cu rezolutia de 1024 x 768 si o tastatura culisanta (slide).

Procesorul nu este unul de top insa perfect ales pentru asemenea device intrucat are o frecventa suficienta de 1.2Ghz si un consum redus de energie. Este vorba de VIA Esther ULV C7.



Se va comercializa cu HDD-uri de 40 sau 60Gb si cu sistem de operare Windows Vista Home Premium. Suntem curiosi cat de bine va functiona Vista si cat de mult spatiu va mai ramane pe HDD tinand cont ca Windows-ul ocupa destul de mult.

Evident ca un asemenea notebook UMPC include si camera web de 1.3Mpx, card reader, retea WiFI si conectivitate GPS (probabil optional).

Sursa: Gigabyte

Poze Poveste De Cartier









duminică, 4 mai 2008

Filmul Poveste De Cartier Cu Sorinel Copilul de Aur

Cele mai bune 20 de add-on-uri, compatibile cu Firefox 3


Indiferent dacă sunteţi un dezvoltator sau un simplu utilizator, Firefox are add-on-uri pentru aproape orice vreţi să faceţi. În condiţiile în care nu a fost lansată încă versiunea finală, vă prezentăm cele mai bune 20 de add-on-uri care sunt compatibile cu versiunea Beta, disponibilă în acest moment.

În imagini: Cele mai bune 20 de add-on-uri compatibile cu Firefox-3

Dezvoltatorii au creat un set uriaş de add-on-uri pentru Firefox şi mulţi utilizatori Firefox au unelte favorite, fără de care nu ar putea naviga. Add-on-urile sunt, pentru o parte dintre utilizatori, distractive. Printre acestea se numără posibilitatea de a consulta previziunile meteo în status bar. Alţi utilizatori se bazează pe add-on-urile mai tehnice în munca lor de zi cu zi. Indiferent care este motivul, cu toţii aşteptăm să utilizăm noua versiune Firefox şi add-on-urile pe care am ajuns să le îndrăgim.


În imagini: Cele mai bune 20 de add-on-uri compatibile cu Firefox 3

Intraţi în galerie pentru a vedea cele mai bune 20 de add-on-uri care au fost actualizate pentru a lucra cu versiunea Firefox 3 Beta 5.

Download.CHIP.eu nu este responsabil pentru conţinutul Descrierii Autorului. Lăsăm la latitudinea D-voastră să determinaţi dacă acest produs sau modul în care intenţionaţi să îl utilizaţi este legal. Nu încurajăm sau aprobăm în nici un fel utilizarea nici unui software prin încălcarea legilor în vigoare.