sâmbătă, 3 mai 2008

Yahoo ar putea anunţa săptămâna viitoare semnarea cu Google a unui acord publicitar


Yahoo Inc. ar putea anunţat săptămâna viitoare un acord publictar semnat cu Google Inc., prin care rezultatele căutărilor prin Yahoo Websearch ar conţine mesaje publicitare Google, a declarat o sursă avizată.

Într-o perioadă în care Yahoo încearcă să scape de oferta de preluare ostilă venită din partea gigantului informaţional Microsoft, Yahoo şi Google discută un acord non-exclusiv despre care cele două companii cred că va primi aprobarea autorităţilor de reglementare a pieţei, a declarat aceeaşi sursă.

Microsoft analizează posibilitatea transformării ofertei nesolicitate într-o ofertă ostilă de preluare, iar Yahoo repetă de multe luni că valoarea sa este cu mult peste oferta Microsoft.

Microsoft a oferit 44,6 miliarde dolari atunci când a anunţat intenţia sa, la începutul lunii februarie.

Parteneriatul cu Google ar însemna ca Yahoo să folosească sistemul publicitar Google pentru a vinde anunţuri publicitare alături de rezultatele căutărilor pe internet prin intermediul Yahoo Websearch, au declarat companiile la începutul lunii aprilie, cu ocazia unei perioade de teste menită a dura două săptămâni.

Posibilitatea unui astfel de parteneriat a fost prima dată anunţată de către cotidianul Wall Street Journal.
Sursa: NewsIn
Foto: blog.clickz.com

Probleme pentru Intel la productia ATOM

La scurt timp dupa anuntarea oficiala a noii platforme pentru mini-calculatoare denumita ATOM, problemele nu au intarziat sa apara, in acest caz fiind vorba de nivelul de productie care nu este suficient ca sa acopere cererile pentru el.



Problemele sunt cu atat mai mari pentru Intel, pentru ca in locul lasat liber de ei vin din urma alti producatori de procesoare mobile ( VIA care furnizeaza procesoare pentru HP Mini Note), si in ultima vreme multe firme producatoare de laptopuri si-au manifesta intentiile de a produce notebookuri de mici dimensiuni care au nevoie de procesoare si platforme precum ATOM.
Intel se vede nevoita in aceasta perioada sa acorde prioritate la cumparare producatorilor foarte puternici si sa creasca preturile pentru cantitatile de 1000 de bucati vandute ( ceea ce ne duce cu gandul la o criza artificiala de productie?), mai ales ca producatorii de calculatoare vor fi nevoiti sa suporte ei cresterile de prêt pentru ca in vara competitia dintre ei va fi acerba.

Sursa: Digitimes

Xbox pe urmele Nintendo Wii

Suparati pe succesul nebanuit pe care Nintendo l-a avut cu consola Wii, datorat in mare parte controllerului complet special pe care aceasta din urma il are, Microsoft Corporation s-a sesizat si incearca sa produca unele controllere cu functionalitate similara celor ale concurentei.



In aceste zile Microsoft pregateste sa scoata pe piata un controller in forma unui skateboard si el va fi produs de catre firma Qmotions, cu denumirea de Qmotions Big Air, si va fi oferit ca bundle cu jocuri de genul Tony Hawk sau SSX
Oricum, daca Microsoft va reusi sa scoata pe piata un controller similar cu Wii Remote asteptam cu multa curiozitate ierarhia finala intre vanzarile de console care momentan sunt in favoarea neta a Nintendo.

Sursa: DailyTech

Controverse privind premiera filmului Sex and the city

Producatorii filmului "Sex and the city: The Movie" au decis sa renunte la lansarea mondiala a filmului in capitala Marii Britanii, asa cum se prevazuse initial, dupa ce s-au confruntat cu mai multe critici pentru ca nu au organizat evenimentul la New York. Producatorii au dezvaluit ca premiera mondiala a filmului va avea loc la Londra, cu doua saptamani inainte de cea de la New York, programata pentru12 mai, ceea ce a atras criticile newyorkezilor. Atat serialul "Sex and the city" cat si filmul omonim au fost filmate in New York, orasul fiind el insusi un personaj al povestii. Compania a dat publicitatii un comunicat in care anunta anularea premierei de la Londra, sustinand ca amploarea evenimentului nu ar fi la fel de mare comparativ cu organizarea sa la New York.

"În Londra, ar fi un eveniment mai restrans. Nici macar nu va merge echipa completa. Planuim inca sa organizam marea premiera la New York", a declarat un reprezentant al producatorilor filmului. Scenariul filmului se axeaza pe vietile celor patru personaje principale ale serialului "Totul despre sex", care a rulat pe micile ecrane timp de sase ani si s-a incheiat in 2004. Parker, Cattrall, Davis si Nixon isi reiau rolurile jucate in acest serial, in timp ce producatorul executiv Michael Patrick King semneaza regia si scenariul filmului. Sarah Jessica Parker este unul dintre producatorii filmului, alaturi de King, John Melfi si Darren Star.

Sursa: Mediafax

joi, 1 mai 2008

Uite ce face berea din om

Ceas WiFi Detector

Se apropie vacanta iar multi dintre dumneavoastra vor opta pentru a merge la marea pe plaja. Traditia noastra a romanilor este ca de 1 Mai sa deschidem sezonul estival.



Cei care vor dori sa nu se desparta de laptop si de internet nici in putinele momente de relax vor putea cumpara un astfel de ceas ce identifica retelele Wi-Fi. Pe baza informatiilor furnizate de el, veti sti exact in ce loc pe plaja sa va asterneti patura pentru a putea conecta notebookul la internet. Cele mai multe hoteluri ofera clientilor sai internet wireless iar cei din imediata vecinatate pot accesa acest serviciu in mod gratuit.



Ceasul identifica retelele WiFi pe o raza de 100m si pe frecventele de 2.4Ghz si se comercializeaza in Europa la un pret de 25 Euro

Sursa: Sigital-Lifestyles

BenQ C36 music phone

In ultima zi a lunii aprilie, Benq a lasant pe piata noul sau telefon mobil C36 pe care il pozitioneaza pe acelasi nivel cu cele din seria walkman de la SE sau XpressMusic de la Nokia. Acesta va inlocui mai vechiul model C30 si va folosi ca si precedentul butoanele audio montate pe marginea superioara, va integra tuner FM si va putea gestiona fisiere Mp3 (library).



Camera integrata pe acest model este una modesta de doar 1.3Mpx si va putea functiona si ca webcam prin conectarea telefonului la un PC pe USB. Telefonul functioneaza dual band, are display de 2” cu rezolutia de 176 x 220 pixeli si va oferi suport pentru e-book si photo editor.



Telefoanele se vor livra din luna Mai in pachete ce vor include si memorii microSD de 2Gb. Pentru inceput se va comercializa in Indonesia iar din toamna si in Europa.

Sursa: Benq

miercuri, 30 aprilie 2008

Cei mai mari ochi din regnul animal îi aparţin calmarului gigant şi au un diametru de 27,43 de centimetri





Un exemplar foarte rar de calmar gigant, care a fost capturat în Antarctica, are cei mai mari ochi, susţin oamenii de ştiinţă.

Unul dintre ochii calmarului, cu un diametru de 27,43 de centimetri şi al cărui cristalin are marimea unei portocale, a fost gasit intact de biologii marini, care studiaza uriaşa creatură.

Corpul calmarului a fost conservatla muzeul naţional al Noii Zeelande, Te Papa Tongarewa din Wellington, de la capturarea acestuia anul trecut.

Acest calmar este cel mai mare exemplar al speciei Mesonychoteuthis hamiltoni, calmarul gigant, capturat vreodată. Are o lungime de 7,93 metri şi cântăreşte circa 495 de kilograme. Oamenii de ştiinţă susţin însă ca exemplarele aparţinând acestei specii pot ajunge până la o lungime de 14 metri.

Lenovo de 11.1 inci la vanzare

La cateva luni de la anuntul oficial facut de Lenovo, cum ca pregateste un mini-laptop din seria ultra-portabila, a venit intr-un final momentul sa fie preluate comenzi pentru achizitia sa.
Lenovo IdeaPad U110 are o diagonala a ecranului de numai 11,1 inci cu iluminare LED si cu o rezolutie WXGA, are un processor Intel Core 2 Duo de 1,6GHz si are o placa video integrata de la Intel, prin modelul X3100.



Capacitatea de stocare va fi asigurata de un Hard-Disk de 120Gb si va avea 2 Gb de memorie RAM, suficienta pentru aproape orice aplicatie.
Intre dotarile mai speciale amintim o camera Web de 1,3 MP, trei porturi USB 2.0, un cititor de carduri 6 in 1, slot ExpressCard, sistem de recunoastere a fetei si sistem audio Dolby Home Theater.
Mai special la acest model este si faptul ca in pretul sau de vanzare include standard o unitate optica externa DVDRW-DL.
Pretul de vanzare este de 1899 de dolari americani si carcasa sa este construita din aluminiu iar sistemul de operare inclus este un Windows Vista Home Premium.

Sursa: DailyTech

Spore Creature Creator

Electronic Arts va lansa un program utilitar pentru jocul Spore. Denumit Spore Creature Creator acesta va fi lansat in 17 iunie si va costa 10 dolari. Cei care vor sa îşi creeze propria "fiinta" o vor putea face chiar inainte de lansarea jocului. Creaturile facute cu programul Spore Creature Creator vor putea fi folosite in joc dupa lansarea acestuia.


Totodata, pe siteul oficial al jocului, www.spore.com, va fi lansata si o versiune demo pentru programul Spore Creature Creator. Jucatorii care vor folosi versiunea demo a acetui program vor avea acces doar la 25% dintre functiile acestui program.


Jocul Spore va ajunge pe rafturile magazinelor in data de 5 septembrie 2008 in Europa.

Sursa: Hit.ro

Mel Gibson, din nou pe marile ecrane

Actorul Mel Gibson, care in ultimii ani a preferat locul din spatele camerei de filmat, va reveni la meseria de "simplu actor", cu primul rol important din ultimii sase ani, in lungmetrajul "Edge of Darkness", in regia lui Martin Campbell.


Martin Campbell, autorul filmului "Casino Royale", va regiza lungmetrajul care este o adaptare a unei miniserii realizate tot de el, produsa de postul de televiziune BBC in 1985. Scenariul filmului va fi semnat de William Monahan, recompensat cu un premiu Oscar pentru filmul "Cartita", in regia lui Martin Scorsese. Filmarile vor incepe in august, la Boston.

Gibson va juca rolul unui politist a carui fiica, activista pentru drepturile omului, este ucisa. Politistul va incepe o ancheta care va duce la descoperirea unui sistem corupt care a provocat moartea fiicei sale. Acesta este primul rol major al lui Mel Gibson intr-un film care nu este regizat de el, de la "Semne" (2002), in regia lui M. Night Shyamalan, unde a aparut alaturi de Joaquin Phoenix, si "Am fost candva soldati... si tineri" (2002).

Gibson, recompensat cu premiul Oscar pentru filmul "Braveheart - Inima neinfricata" (1995), a declarat in 2006 ca se gandeste sa renunte la actorie pentru ca prefera munca de regizor: "Regia este ceea ce imi place sa fac acum. Nu mai vreau sa fiu star de cinema".
In ultimii trei ani, Gibson, in varsta de 52 de ani, a lansat ca regizor doua superproductii de succes, care au fost si foarte controversate. Prima a fost "Patimile lui Hristos" (2004), iar a doua a fost "Apocalypto" (2006), o drama violenta despre declinul civilizatiei Maya.

Sursa: variety.com/Mediafax

marți, 29 aprilie 2008

Fenomenul Graffiti Studio

În ultimii câţiva ani, vandalismul a izbucnit pe internet, generând costuri de milioane de dolari din partea industriei. Foarte mulţi utilizatori de internet şi grupuri din diferite comunităţi încearcă să oprească vandalii şi să repare stricăciunile provocate de aceştia.

Pentru a investiga vandalismul online cu graffiti, un departament special de poliţie a organizat o unitate de forţe speciale, denumită Vandal Squad. Lista cu informaţiile strânse de Vandal Squad din diferite locuri în care au loc incidente este publicată pe site în secţiunea 2, „ARHIVA GRAFFITI”.

Graffiti Studio vă permite să creaţi graffiti fără să faceţi mizerie.

How-to and tips: Graffiti Studio Pas-cu-pas

Vizitaţi galeria: 30 dintre cele mai bune realizări

Folosind Graffiti Studio, puteţi alege dintre 100 de tipuri de spray-uri de trei dimensiuni diferite. Puteţi desena cu spray-urile pe câteva obiecte, printre care se numără şi trenuri. Puteţi alege distanţa de la care să pulverizaţi vopseaua pe zidul sau pe trenul pe care vreţi să desenaţi, astfel încât mărimea suprafeţei pe care este aplicată imaginea, variază. Puteţi să vă publicaţi operele de artă pe site. Comunitatea vă va oferi o reacţie şi va putea să vă noteze lucrările.

"Grand Theft Auto IV", cel mai aşteptat joc video al anului, este lansat astăzi



Astăzi se lansează în toată lumea cel mai aşteptat joc al anului: "Grand Theft Auto IV". GTA IV va apărea doar în versiunile pentru Play Station3 şi Microsoft XBox 360.

Pentru moment nu se ştie nimic în legătură cu versiunea PC a jocului. Analiştii financiari se aşteaptă ca acesta să genereze câştiguri de peste 400 de milioane de dolari numai în prima săptămână, ceea ce înseamnă mai mult decât încasările pe aceeaşi perioadă a oricărui joc video creat vreodată. Această sumă este comparabilă cu cea obţinută din producţia de succes "Piraţii din Caraibe: Sfârşitul lumii" şi depăşeşte net Halo3, cel mai bine vândut joc de până acum. Producătorii au anunţat că anul viitor vor fi lansate alte două episoade.

Calculatoare Business Class de la AMD

AMD incearca sa recupereze in aceasta perioada din pierderile pe care le-a avut de la trimestru la trimestru si sa ia inapoi segmente de piata pe care le-a pierdut de-a lungul timpului in favoarea Intel.
Segmentul de piata pe care se concentreaza AMD de aceasta data este segmentul de afaceri.
Prin noua initiativa AMD va oferi calculatoare cu ultimele produse lansate de ei, Phenom, cu trei si patru nuclee sau mai vechiul Athlon X2, si toate vor avea la baza chipsetul AMD 780V.



Initial se vor feri doar calculatoare desktop, urmand mai tarziu sa lanseze notebookuri bazate pe platforma “Puma”.
Calculatoarele produse de AMD vor fi comercializate prin intermediul unor firme precum Dell, HP, Acer si Lenovo.
Interesant este ca AMD si-a asumat pentru aceste calculatoare sa ofere suport pentru 24 de luni ( pentru exact acea configuratie care a fost comercializata)

Sursa: DailyTech