sâmbătă, 22 martie 2008

Marfa Gol

Robotu Alpinist

Giuleşti, teatru de război

Stadionul Rapidului a fost de-a lungul vremii scena mai multor incidente. Suporterii giuleşteni au trecut de multe ori de limita susţinerii propriei echipe şi i-au provocat pe fanii adversarilor, pe antrenori, jucători şi arbitri.

În timpul celebrului meci Rapid – PSG, din ediţia 2001-02 a Cupei UEFA, câştigat la masa verde de francezi după ce s-a stins nocturna de pe Giuleşti, tehnicianul Luis Fernandez a fost scuipat pe toată durata partidei de spectatorii de la tribuna 0, unul dintre fani aruncând înspre francez cu o pungă plină cu urină!

De furia giuleştenilor n-a scăpat nici Victor Piţurcă, ale cărui haine s-au umplut de saliva fanilor, la meciul România - Olanda (0-2), din primăvara lui 2005.

Zeci de scaune, brichete şi pietre au fost aruncate pe teren în timpul derby-ului Rapid - Steaua (0-0), din toamna lui 2005, dar arbitrul Alexandru Tudor a dus la capăt partida.

Tehnicianul „pandurilor“, Eugen Neagoe, a fost lovit în cap cu un pahar plin cu cola.

Tot în sezonul trecut, Meme Stoica a fost şi el scuipat pe tot parcursul meciului Rapid - Steaua (2-3), spre el fiind aruncate totodată şi pungi de seminţe şi pachete de ţigări.

Massa, pole-position in Malaezia

Pilotul brazilian al Scuderiei Ferrari, Felipe Massa, s-a clasat primul în sesiunile de calificare disputate pe circuitul de la Sepang si va pleca de pe prima poziţie a grilei de start, mâine, în Marele Premiu al Malaeziei.

Massa va fi urmat de campionul mondial en-titre Kimi Raikkonen, colegul său de la Ferrari, şi de Heikki Kovalainen, de la McLaren Mercedes. Câştigătorul primei curse din acest an, din Australia, britanicul Lewis Hamilton, va pleca doar de pe poziţia a patra.

vineri, 21 martie 2008

The Sims: Castaway Stories, video review

The Sims: Castaway Stories este cel mai nou joc din seria The Sims. Aventura The Sims: Castaway Stories nu se mai petrece in casele si orasele linistite, asa cum ne-au obisnuit pana acum creatorii seriei, Electronic Arts, ci in jungla tropicala. Chiar din primele minute ale jocului aflam ca personajul principal a naufragiat pe o insula pustie.

The Sims: Castaway Stories poate fi jucat in modul poveste sau in modul free. Castaway Stories este o experienta total diferita de restul jocurilor The Sims. Acum nicio masina nu te mai ia din fata casei atunci cand trebuie sa pleci la serviciu si nici nu te mai plimbi pe stradutele cochete din cartier, in schimb trebuie sa-ti croiesti cu maceta drumul catre resursele de care ai nevoie. Primii prieteni pe care ii vei avea pe insula sunt cateva maimute – asta daca ai noroc - iar fanii LOST vor putea sa guste destul de puternic experienta traiului pe o insula pustie. Mancarea nu va mai fi comandata prin telefon, ci va fi culeasa direct din copaci, iar "dusul" se va face direct in ocean.

Sursa: Hit.ro

Superhero Movie - trailer

Dupa ce a fost muscat de o libelula care suferea de o alaterare genetica, liceeanul pampalau Rick Riker, a dezvoltat abilitati supraomenesti. El constata ca are forta incredibila, piele „blindata” si capacitatea de a merge pe pereti.

Asta in vreme ce Lou Landers in urma unui experiment esuat dezvolta si el puteri supranaturale: el reuseste sa fure forta vitala a persoanelor si se autodenumeste "The Hourglass.". Astfel incepe razboiul dintre cei doi super eroi...
Superhero Movie se va lansa in Statele Unite ale Americii in 28 martie. Data premierei in Romania nu a fost inca anuntata.

Nicolae Guta Vol.27 [PROMO]

Joaca Tare Vol.7

Costel Ciofu - Prieteni si pahare pline
Godici - Joc sarbesc
Nicolae Guta - Iti multumesc
Nicolae Guta - Nu ma las
Sandu Ciorba - Ciora,Ciora
Sandu Ciorba - Comoara e fata mea
Sorina - Iec dui dui
Sorina - Nu fac bani cu mafia
Alex - Chere manghe
Alex - Visteria
Costel Ciofu - Banii,banii

Rapid - Steaua 2008

Lucescu: "Vinovăţia arbitrului este evidentă"

Reputatul tehnician roman Mircea Lucescu a desfiintat, intr-o declaratie acordata in exclusivitate pentru Radio InfoPro, prestatia arbitrului Alexandru Deaconu la meciul de seara trecuta, dintre Rapid si Steaua. Lucescu precizeaza ca Deaconu nu ar fi trebuit sa accepte delegarea de la bun inceput si considera ca este posibil ca intreruperea jocului in minutul 73 sa fi fost premeditata.

"Vinovatia arbitrului este evidenta. In primul rand pentru ca a acceptat sa arbitreze un meci in care era parte, avand in vedere ca a jucat la Steaua. E imposibil sa comanzi asupra sufletului, asupra sentimentelor, asupra relatiilor pe care le ai cu niste oameni. El ar fi trebuit sa nu se apropie de marginea terenului, sa ramana mai ales la deciziile luate impotriva gazdelor undeva la mijlocul terenului, sa evite astfel de situatii, nu sa provoace. Cred ca a fost premeditata. Este inadmisibil ca o echipa sa piarda posibilitatea participarii intr-o cupa europeana in urma unei decizii luate de un arbitru care la baza nu avea nimic pentru a fi delegat la acest meci. Este o mare greseala pentru ca dupa aceea se da apa la moara tuturor. arbitrul va provoca permanent suporterii echipei gazda. De aceea, consider ca lucrul cel mai important ar fi acela sa se rejoace partida", spune Lucescu pentru InfoPro.

Titan, luna planetei Saturn, ar putea adăposti viaţă


Imaginile radar din timpul misiunii Cassini-Huygens întăresc predicţiile că sub crusta groasă de gheaţă de pe Titan, satelitul planetei Saturn, ar exista rezerve de apă lichidă.

Dacă acest lucru este confirmat, atunci Titan deţine sursa vieţii - apa şi moleculele organice.

Anul 2004 a reprezentat începutul misiunii Cassini, când la o primă observaţie s-a crezut că suprafaţa era acoperită în totalitate de un strat gros de hidrocarburi. În momentul în care naveta a schimbat poziţia radarului către lună, în 2004, şi când sonda Huygens a fost lansată un an mai târziu, a fost descoperită o nouă imagine. S-a constatat că suprafaţa era tare, cu forme geologice sub formă de dune, canale şi cratere traversate de "râuri" vaste.

Ultimele cercetări pe Titan aruncă o nouă privire asupra acestor elemente, iar spre surprinderea cercetătorilor de la NASA, formele geologice nu se mai află unde ar fi trebuit.

Datele sugerează că modificările sezonale ale rotirii satelitului nu pot exista decât dacă sub crusta solidă ar exista un ocean lichid.

Cercetătorii, conduşi de Dr. Ralph Lorenz de la Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory, SUA, spun că aceste predicţii pot fi verificate în misiuni ulterioare pe Titan.

"Nu ar fi imposibil de crezut că pe Titan ar putea exista surse de energie, poate energie geotermală, cum avem pe Pământ la fundul oceanelor", a declarat John Zarnecki, profesor de Ştiinţa Spaţiului, la Open University, din Marea Britanie.

Titan este a doua lună ca mărime din Sistemul Solar, după satelitul lui Jupiter, Ganymede.

Observaţiile din trecut subliniau că Titan se aseamănă Pământului, în perioada sa de la început, mai ales în ceea ce priveşte componenţa atmosferei. Singura diferenţă este reprezentată de temperaturile extrem de scăzute de lângă Saturn.

Sursa: bbc.co.uk
Foto: NASA

ATI Radeon HD3870 se ieftineste iarasi

Lansarea seriei 9600 de catre Nvidia are efecte destul de ciudate fata de concurenta ATI-AMD, care au fost pusi in situatia de a ieftini din nou placile grafice din seria HD3800.



Problema pentru ATI a reiesit in urma “nerespectarii” de catre vanzatori a preturilor impuse de Nvidia pentru placile grafice 9600GT, ele fiind vandute sub pretul recomandat ,la o suma de 150 de dolari, fata de 169 -189 cat fusese fixat initial.
La acest pret de sub 150 de dolari, placa GeForce 9600GT este o alternativa excelenta, date fiind testele in urma carora este situata foarte putin in urma 8800GT, si in multe dintre situatii fiind peste HD3870 al carei pret era net superior pana acum.
Din acest moment Radeon HD3870 va costa aproximativ 160 de dolari in timp ce HD3850 va ajunge la nivelul de 140 de dolari americani.

Sursa: DailyTech

Noua placa de sunet de la Asus

Asus ofera un nou model de placa de sunet din seria Xonar si acum in premiera pentru o companie ce nu se numeste nici Creative nici M-Audio, pentru ca ofera mai multa performanta decat acestea din urma si in acelasi timp la un pret mai bun.
Noua placa audio denumita Xonar DX are un sunet de foarte buna calitate, dupa cum declara compania producatoare ,raportul semnal/zgomot fiind de 116dB ( fata de aproximativ 85dB pentru o placa audio integrata sau 109dB la concurentii directi) si are implementate tehnologii ca “Dolby Home Theater” si DS3D GX.



Xonar DX foloseste un DAC CirrusLogics CS4398 care era intalnit pana acum numai in sisteme Hi-Fi si are de asemenea suport pentru EAX 5.0 sub Windows Vista
Intre alte facilitati intalnim, Dolby Digital Live, Dolby Headphone, Dolby Virtual Speaker si Dolby Pro Logic IIx.
Pocesorul propriu zis pentru sunet este un Asus AV100 High-Definition care poate oferi playback analog de 44.1/48/96/192KHz la 16 sau 24 de biti si deasemenea placa are si o iesire digitala S/PDIF.
Pretul de vanzare recomandat al acestui produs este de 89 de dolari americani.

SursaL DailyTech

joi, 20 martie 2008

Denisa - Mai golane

Ioana - Zilele cu tine

miercuri, 19 martie 2008

Race Driver GRID, detalii si imagini noi + trailer

Codemasters Studios va lansa in iunie anul aceasta un nou simulator de curse auto: Race Driver GRID. Acesta se anunta a fi un joc cu ritm extrem de alert, cinematic si cu o grafica de exceptie.

Jucatorii vor intra intr-un campionat mondial care se va desfasura in Europa, S.U.A., Japonia, dar si in alte zone de pe glob inca neconfirmate. Cursele se vor desfasura in zone reproduse fotorealist.


Milan - replay camera (download versiune Hi-Res)

GRID va combina cursele pe circuite oficiale cu evenimente de drift, curse de strada si competitii urbane. Jocul va oferi o varietate de bolizi, de la exotics (in Europa) la muscle cars (in S.U.A.) si import tuners (in Japonia).

Wallpaper (download versiune Hi-Res)

Producatorii promit control realist al masinii, un sistem avansat de simulare a fizicii si un sistem de avariere imbunatatit fata de cel din Dirt! (jocul de curse lansat anterior de Codemasters).

Trailer still (download versiune Hi-Res)

Motorul grafic este o noua varianta a engine-ului EGO!, modificat, spun producatorii, pentru a oferi mai multa adrenalina si pentru a reprezenta cu detalii maxime circuitele din joc.

Milan - crowd camera (download versiune Hi-Res)

Cele trei regiuni distincte reprezentate in GRID (Europa, SUA si Japonia) ofera trei tipuri diferite de curse:

Europa – exotics (Ferrari F430 GT, Lamborghini Murcielago GTR, Aston Martin DBR9, Koenigsegg CCXR, Porsche 911 GT3-RSR etc.), pe trasee consacrate (Le Mans este singurul confirmat)
S.U.A.– V8 muscle cars, curse stradale
Japonia – import tuners, curse de noapte in zone industriale

San Francisco - chase camera (download versiune Hi-Res)

Jocul va oferi si posibilitatea vizionarii reluarilor curselor. Fazele spectaculoase vor putea fi urmarite cu incetinitorul, iar controlul "camerei" va permite libertate totala de miscare. Va exista si multiplayer online, insa producatorii nu au oferit inca detalii in aceasta privinta.


Japan - replay camera (download versiune Hi-Res)

Race Driver GRID va fi lansat in iunie 2008 pe PC, PlayStation 3, Xbox 360 si Nindendo DS.


Sigla (download versiune Hi-Res)


Japan - chase camera (download versiune Hi-Res)


Milan - chase camera (download versiune Hi-Res)

City Hero Car (download versiune Hi-Res)

Sursa: Codemasters

The Sims 3, primele detalii

The Sims 3 va avea un nou motor grafic care se afla in lucru de aproape trei ani, iar producatorii jocului, Electronic Arts, promit ca jucatorii vor putea sa controleze un Sim care traieste intr-un cartier, nu doar intr-o casa. Printre noile elemente aduse de The Sims 3 se numara cartierul deschis, un nou modul de creare a Simsilor, noi personalitati realiste si optiuni nelimitate de adaptare. The Sims 3 se va lansa in toata lumea in 2009.


Fantana de la primarie

In The Sims 3 poti depasi limitele lotului Simsilor si ii vei vedea cum traiesc intr-un cartier deschis, plin de viata, unde vor interactiona cu alti Simsi. Astfel se va pune in valoare si noul sistem de personalitate”, a declarat directorul The Sims Studio, Rod Humble. “Acest gen de gameplay cu final deschis permite debordanta in creativitate. In plus, noile scopuri si sistemele de recompense le vor oferi jucatorilor de pretutindeni, de la cei pasionati la cei interesati de experiente noi, posibilitatea de a se bucura de un joc 'pe termen lung'."


Libraria

Noua arhitectura a cartierului le permite Simsilor tai sa se plimbe unde vor in cartier si sa-si viziteze familia si prietenii - sau dusmanii. Simsii vor trai acum o noua viata si vor putea descoperi alte familii sau Simsi individuali (de exemplu la primarie sau in parcul local). Simsii vor intalni cunostinte, vor lua masa in oras, isi vor spiona vecinii sau se vor intalni cu seful la momentul inoportun.


O sueta la bistro

Interfata complet noua Create-a-Sim va oferi unelte de design usor de utilizat care iti permit sa creezi Simsi extrem de detaliati si mai realisti ca oricand. De la slabanogi la pachete de muschi - Simul poate arata exact cum iti doresti. Se vor putea defini cu precizie si detaliile faciale, coafura si culoarea pielii. Simul va arata exact cum iti doresti.


Detaliile vor fi element central in crearea Simsilor

Cu ajutorul noului Sistem de Personalitate Realista din The Sims 3, poti defini personalitatile Simsilor cu pana la cinci trasaturi specifice. Astfel le vei trasa comportamentul si modul in care vor interactiona cu mediul. Noul sistem iti va permite sa creezi personalitati foarte complexe, de exemplu bunica vorbareata si cleptomana care se baga in viata tuturor sau punkerul frustrat, obsedat de independenta, cam badaran si care nu reuseste sa-si faca prietena pentru ca e prea copilaros.


Punker - Sim cu probleme

In The Sims 3, Simsii vor depasi stadiul simplei vieti de zi cu zi de pana acum si vor fi indivizi radical diferiti cu personalitati complexe. Jucatorii se pot astepta la nu mai putin de 700 de milioane de combinatii posibile.


"Aprozarul"

Uneltele de creativitate noi si accesibile din The Sims 3 ii vor permite oricui sa creeze orice, oriunde: de la podele si pereti pana la flori, draperii si canapele, The Sims 3 iti ofera toate optiunile de care ai nevoie pentru a deveni arhitectul casei tale de vis. Simsii tai pot trai in vile ultra luxoase, in garsoniere modeste, in case de familie clasice sau in colibe fermecatoare.


Calm de suburbie

Noul motor si noile tehnologii din The Sims 3 sunt create pentru a veni in ajutorul imaginatiei jucatorului. In plus, vor exista Simsi fotorealisti care vor avea personalitati distincte si un intreg cartier pe care sa il descopere", a adaugat producatorul executiv al jocului The Sims 3, Ben Bell. “Jucatorii vor fi cu siguranta incantati de nivelul de realism din The Sims 3!


Margine de cartier din The Sims 3

Franciza Sims s-a adresat tuturor categoriilor de consumatori, target atat masculin, cat si feminin, de toate varstele. Seria Sims a inregistrat vanzari de peste 98 de milioane de exemplare in toata lumea, iar jocurile au fost traduse in 22 de limbi. Recunoscuta pentru umor si creativitate, franciza The Sims a devenit un fenomen cultural global inca din 2000, anul lansarii primului Sims.


Primaria


O frumusete locala



Sim de rasa ariana


Jock

Sursa: Best Distribution

Anultul Zilei

Nvidia ar dori sa cumpere VIA

Dorind sa faca si ei parte din sezonul de achizitii tot mai agitat in ultima perioada ( Microsoft vs Yahoo, EA vs Take-Two) Nvidia studiaza si ea piata in vederea gasirii unor oportunitati de a investi niste bani.
Din toate companiile de pe piata de profil Nvidia a pus ochii pe VIA, o firma cu o lunga istorie in spate , care produce intre altele chipuri pentru placi de baza si chiar procesoare foarte ieftine.



Momentan au fost mai multe discutii intre cele doua parti insa pana in prezent nu s-au inteles asupra banilor pe care Nvidia ar trebui sa-i plateasca, VIA cerand destul de mult pentru o eventuala tranzactie, exista si trei scenario psibile, in primul Nvidia ar urma sa cumpere numai divizia de procesoare a VIA, in cea de-a doua varianta ar trebui sa formeze o “alianta strategica” si cea din urma ( si cea mai probabila) este ca VIA sa fie integrata complet de Nvidia.
Daca pana acum discutiile nu au dat roade trebuie mentionat ca VIA inregistreaza pierderi in mod continuu asa ca in cel mai scurt timp vor propune un pret mai mic catre liderii productiei de chipuri grafice reprezentat de Nvidia.

Sursa: Digitimes

marți, 18 martie 2008

1 milion de precomenzi pentru GT5 Prologue

Cu o saptamana inaintea lansarii versiunii europene a jocului Gran Turismo 5 Prologue acesta a fost precomandat in mai mult de 1 milion de exemplare.


Este pentru prima data in istoria vanzarilor de jocuri cand un titlu pentru PlayStation 3 depaseste un milion de exemplare vandute, si astfel obtine statutul de editie Platinum, inainte chiar de lansarea sa la raft.


GT 5 Prologue va oferi jucatorilor peste 40 de tipuri de masini, o grafica de exceptie posibliă datorită puterii de procesare a consolei PlayStation 3 dar si un mod multiplayer online. Acesta va permite ca pana la 16 jucatori din toate colturile lumii sa se intreaca in aceeasi cursa.


Sony a vandut pana acum mai mult de 48 de milioane de jocuri din seria Gran Turismo.

Sursa: Hit.ro

luni, 17 martie 2008

Noi procesoare AMD

Compania AMD, dorind sa infirme zvonurile ca ar fi ramas in urma fata de competitori si-a anuntat noi procesoare care vor aparea intr-un termen de maximum doua saptamani.
In anuntul facut de AMD apare revizia B3 a seriei de procesoare cu patru nuclee denumita Phenom, si in care vom regasi modelele 9850, 9750, 9650 , 9550 si 9150 iar cel mai performant model, 9850 va avea frecventa de functionare de 2,5 GHz.


Reprezentantii AMD declara ca aceasta frecventa va fi depasita in cursul acestui an si au mai anuntat ca mult-asteptatele procesoare cu trei nuclee vor aparea pe piata la sfarsitul lunii Aprilie si vor avea un consum de curent foarte bun, de numai 65 W.
Nici procesoarele cu doua nuclee nu au fost lasate deoparte, pana la sfarsitul lunii martie vor fi lansate Athlon 64X2 5600+ Black Edition si Athlon 64X2 4600+, iar pana la sfarsitul celui de-al doilea trimestru vor fi lansate procesoare cu doua nuclee bazate pe arhitectura Phenom, prin modelele cu indicativul de Athlon 6250 si 6050.

Sursa: Digitimes

The Incredible Hulk, o noua aventura

SEGA a anuntat ca studiourile Edge of Reality lucreaza la The Incredible Hulk, un nou joc de actiune in third-person. Jucatorii vor face cunostinta cu universul creat de Marvel si vor prelua rolul lui Hulk.


Acesta va interactiona si cu alte personaje de benzi desenate, iar jucatorul va avea posibilitatea sa demoleze absolut orice in calea sa cu mainile goale, sau se va putea folosi de bucati de cladiri, de masini sau orice ii iese in cale, ca de niste arme.


Stricaciunile facute mediului inconjurator vor fi permanente si vor putea fi folosite pentru a avea acces in diverse locatii blocate anterior.
The Incredible Hulk va oferi si mini jocuri, misiuni secundare, posibilitatea imbunatatirilor abilitatilor dar si scene din filmul cu acelasi nume.



The Incredible Hulk va ajunge pe rafturile magazinelor in luna iunie 2008 si va fi disponibil in vesriunile pentru PC, PlayStation 3 si Xbox 360.

Sursa: Hit.ro

Mines of Moria expasion pentru Lord of the Rings Online

The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar va avea un prim expansion. Acesta se va numi Mines of Moria si se va lansa in toamna acestui an. Mines of Moria va extinde universul online al Middle-earth si le va permite jucatoruilor sa exploreze stravechile orase underground ale dwarfilor.


Moria, denumita Khazad-dûm de catre dwarfi, a fost capitala acestora dar si cel mai grandios dintre orase. Acesta este construit intr-o caverna enorma, sub pamant, in nord vestul Middle-earth si e format dintr-o retea imensa de tuneluri, camere, mine si sali uriase.


The Lord of the Rings Online: Mines of Moria le va permite jucatorilor sa isi creasca nivelul maxim pana la 60, si vor avea acces la noi skill-uri, abilitati dar si questuri specifice claselor de jucatori.



Si sistemul de crafting va fi imbunatatit, astfel jucatorii vor putea sa isi creeze obiecte legendare care vor creste in nivel odata cu personajul.



In Mines of Moria producatorii jocului, studiourile Turbine, au introdus doua noi clase de jucatori, The Rune-keeper si Warden.

Sursa: Hit.ro

romani-englezoaice-pula-pizda-in gura



By Davaro!!

Dell 20” 2009W

Dell a inceput curatenia de primvara prin schimbarea gamei de monitoare. Noul venit este LCD-ul Dell 2009W care inlocuieste modelul precedent, 2007WFP, si care, evident, vine cu cateva caracteristici noi. Din nefericire, caracteristicile sunt noi comparativ cu monitorul precedent, nu si cu ce isi doresc utilizatorii.



Ei bine, 2009W are diagonala de 20”, rezolutie maxima 1680x1050, contrast de 2000:1, luminozitate de 300cd/mp si un timp de raspuns de 5ms.



Monitorul este prevazut cu conectori VGA DSUB15 si DVI cu HDCP (High-Bandwidth Digital Copy Protection), precum si cu 4 porturi USB.

Se va comercializa curand, la un pret de aproximativ 150-170 euro.

Sursa: Dell

duminică, 16 martie 2008