marți, 20 ianuarie 2009

Trailer de prezentare pentru jocul Mafia II


REALITATEA.NET - Trailer de prezentare pentru jocul Mafia II

UE acuză Microsoft că încalcă regulile competiţiei în navigarea pe internet

Comisia Europeană (CE) a acuzat Microsoft că obstrucţionează competiţia prin includerea sistemului de navigare pe web Internet Explorer în pachetele Windows, acuzaţie ce marchează cea mai recentă mişcare dintr-o bătălie îndelungată şi costisitoare cu compania de software.
Foto (1)

CE a ajuns la concluzia preliminară că Microsoft, care controlează trei sferturi din piaţa mondială de sisteme de navigare pe internet, a împiedicat intrarea în competiţie a unor sisteme concurente şi a încălcat reglementările Uniunii Europene (UE), abuzând de poziţia sa dominantă.

Reprezentanţii Comisiei Europene au adăugat că Microsoft are la dispoziţie opt săptămâni ca să răspundă listei de acuzaţii ce a fost trimisă companiei şi care ameninţă să amendeze gigantul american de software, dacă descoperirile preliminare se confirmă.

Microsoft a plătit până acum Comisiei amenzi ce depăşesc 1 miliard de dolari.

Microsoft şi Uniunea Europeană s-au angajat de ani de zile într-o dispută din cauza problemelor de competiţie, iar firma americană a fost amendată de mai multe ori, ca urmare a acuzaţiilor că abuzează de faptul că domină 95% din piaţa sistemelor de calculatoare personale, prin intermediul programului omniprezent Windows.

RACE Pro - trailer si imagini noi

Atari a oferit publicitatii un nou trailer si noi imagini de prezentare a simulatorului auto RACE Pro.

Puteti descarca varianta hi-res a acestui trailer din sectiunea Download HIT.ro.

Trailerul prezinta imagini de pe traseul Laguna Seca si va permite sa admirati urmatoarele modele de bolizi din clasa GT:

Corvette C6R
Spyker C8
Viper GTS-R
BMW M3 GTR
Saleen S7R
BMW Z4
Aston Martin DBRS9

race-pro_xbox-360_ata_screenshots_06.jpg

RACE Pro este creat de studiourile SimBin si va fi lansat pe piata europeana, doar in varianta de Xbox 360, pe 13 februarie 2009.
race-pro_xbox-360_ata_trailer-nou_articol.jpg

Sursa: Atari / HIT.ro

9 milioane de computere atacate de un virus

Virusul Win32.Worm.Downadup face ravagii pe Internet, se imprastie prin exploatarea unei vulnerabilitati din Windows RPC Server Service si infecteaza milioane de PC-uri cu software-ul Windows instalat.

De la un total de aproximativ 2.4 milioane de masini infectate s-a ajuns, in numai doua saptamani, la uimitoarea cifra de 8.9 milioane. Aceasta statistica a fost facuta publica de catre firma de securitate pe Internet, F-Secure. Potrivit unui cercetator din cadrul F-Secure, exista mai multe variante ale virusului Downadup, astfel ca algoritmul prin care se creaza numele domeniului se schimba in functie de varianta acestuia. Varianta despre care se crede ca este cea mai comuna, creaza aproximativ 250 de posibile domenii in fiecare zi.
10242_1.jpg
Cunoscut si sub numele de Conficker sau Kido, virusul a aparut in luna noiembrie a anului trecut si exploateaza o vulnerabilitate din software-ul Microsoft pentru a se imprastia fara sa poata fi detectat in retelele locale. Scopul lui este acela de a instala un presupus software de securitate pe computerele infectate.

Microsoft a lansat deja un pach pentru eliminarea vulnerabilitatii. De altfel, virusul mizeaza tocmai pe faptul ca multi dintre utilizatori nu isi instaleaza patchurile de securitate, e de parere Viorel Canja, Seful Laboratorului Anti-Malware din cadrul BitDefender.

Desi virusul este deja bine cunoscut printre companiile producatoare de sisteme de protectie, acesta se dovedeste a fi imposibil de inlaturat, astfel ca situatia nu se imbunatateste ci, din contra, devine din ce in ce mai greu de sustinut.