vineri, 25 aprilie 2008

Microsoft ar putea continua să livreze pachete Windows XP, dacă consumatorii le vor cere


Microsoft şi-ar putea schimba planurile de a scoate de pe piaţă pachetele Windows XP până la 30 iunie, în cazul în care clienţii şi-ar manifesta interesul de a-l folosi în continuare, însă această tendinţă nu a fost încă semnalată, a spus directorul executiv al Microsoft.

"XP a ajuns la final. Am anunţat deja un termen. În cazul în care clienţii îşi schimbă opţiunile, putem oricând să îl reintroducem, însă în prezent vrem să oprim livrările de noi pachete XP", a spus joi directorul executiv Microsoft, Steve Ballmer, în cadrul unei conferinţe de presă.

Microsoft a anunţat că nu va mai acorda licenţe de Windows XP producătorilor de calculatoare şi va încheia vânzările către persoanele fizice până la 30 iunie.

Ballmer a spus că cea mai mare partea a retailerilor vând calculatoarele împreună cu sistemul de operare Windows Vista, cea mai nouă versiune a Windows, iar cei mai mulţi dintre consumatori aleg să achiziţioneze Vista.

Unii dintre clienţi s-au plâns de faptul că nu pot cumpăra pachetele XP de la magazine şi că, pentru a primi un pachet XP, trebuie să îşi achiziţioneze calculatoare, ca şi cum ar fi mici companii.

"În mediul actual de afaceri, încă avem clienţi care cumpără calculatoare cu sistem de operare Windows XP, pentru că departamentele de tehnologie informaţională lucrează cu aparatură veche de cele mai multe ori", a mai spus Ballmer.

Sursa: NewsIn
Sursa: NewsIn

Raspunsul AMD la ieftinirile de la Intel

Zilele trecute relatam ca Intel a operat reduceri de pana la 50 de procente pentru anumite procesoare produse de ei, iar intre timp, AMD, care erau direct vizati de aceste ieftiniri nu au stat degeaba si au prezentat un raspuns companiei concurente, au lansat si mai multe procesoare cu trei nuclee ( renumite deja pentru preturile foarte mici) , care fac parte din seria Phenom X3 “50” si un nou processor cu patru nuclee din seria Phenom X4



Preturile noilor produse sunt destul de mici asa cum ne-a obisnuit AMD, primul model, si cel mai rapid, Phenom X3 8750 (2,4GHz) va costa 195 de dolari, Phenom X3 8650 (2,3 GHz) va costa 165 de dolari si cel mai mic din serie, Phenom X3 8450 ( 2,1 GHz) va costa numai 145 de dolari.
Procesorul lor cu partu nuclee, Phenom X4 9100e consuma in total numai 65 de wati (fata de 95 wati la celelalte modele cu patru nuclee)

Sursa: DailyTech

joi, 24 aprilie 2008

Sony Ericsson Z780 si G502

Primul telefon prezentat de oficialii de la Sony Ericsson in cursul zilei de azi este Z780. Acesta se adreseaza celor cu venituri medii si va fi disponibil incepand cu luna Iunie.



Sony Ericsson Z780 este un telefon de tip clapeta ce functioneaza quad band, suporta UMTS/HSDPA 850/1900/2100 si conectivitate GPRS si EDGE. De asemenea, vine preinstalat cu versiunea mobile a lui Google Maps iar ecranul este de 2.2” QVGA.
Printre dotarile standard ale telefonului enumeram: camera foto 2Mpx, Bluetooth si card de memorie (M2).
Cel de-al doilea telefon prezentat azi este G502 ce se apropie ca design de mai vechile modelele K530 sau K660. Acesta are doar 93 grame si dimensiunile 109 x 46 x 13.5 mm. Ecranul este de 2-inch cu rezolutia QVGA si 256mii de culori si poate functiona in retele GSM, GPRS si EDGE pe frecventele de 900 / 1800 si 1900. De asemenea ofera conectivitate UMTS / HSDPA 2100 si vine preinstalat cu browserul web NetFront.



Memoria interna este de 32Mb ce poate fi expandata pana la 8Gb cu memorii M2. Asemenea telefonului prezentat mai sus, vine preinstalat cu Google Maps insa nu are modul GPS integrat. Ca si functii incluse, mentionam: Bluetooth, camera de 2Mpx cu 4x zoom digital si conector USB 2.0. Se va pune in vanzare incepand cu sfarsitul acestei luni.

Sursa: SE

PC ultra-compact de la Fujitsu

Pentru 800 de euro puteti sa va cumparati fie un notebook pe care sa-l carati dupa dvs peste tot fie sa va procurati un sistem ultra compact si modern ce va completa perfect spatiul din apartamentul dvs.



Pentru cei care vor alege varianta a doua, pc-ul ultra compact Fujitsu, modelul pe care il prezentam in acest articol se numeste FMV F/A50 si vine cu ecran de 16”, procesor Core 2 Duo T8100 de 2.1Ghz, memorie RAM de 2GB si HDD de 250Gb. Imaginile sunt redate prin placa video X3100 de la Intel iar rezolutia maxima afisata pe ecran este de 1366 x 768 pixeli.
Sistemul include standard Bluetooth si retea WiFi.
Pentru inceput va fi disponibil pe piata japoneza urmand ca pana in toamna sa ajunga si in Europa.

Sursa: Fujitsu.

Ce Partida!!!

Vista SP1, prin actualizare automată


Se pare că acum este sigur: Microsoft a anunţat că îşi pune în aplicare planurile de a oferi Vista Service Pack 1 prin intermediul actualizărilor automate.

Potrivit lui Chris Flores, de la Microsoft, o parte dintre utilizatorii Vista care au activată opţiunea de actualizare automată nu vor fi nevoiţi să facă nimic pentru a o obţine. Se pare că distribuţia este decalată pentru a preveni situaţiile în care ar apărea foarte multe cazuri de incompatibilitate, sau una în care zeci de mii de utilizatori ar ajunge blocaţi într-un ciclu nesfârşit de reporniri ale sistemului.

„Microsoft începe distribuirea automată, dar clienţii trebuie să ştie că nu vor beneficia imediat de actualizare. Pentru a se asigura că descărcarea actualizării nu creează probleme, Microsoft distribuie Service Pack-ul în faze”, a declarat un purtător de cuvânt Microsoft.

Deşi SP1 poate fi descărcat automat, nu se şi instalează automat, potrivit lui Flores:„După descărcarea Windows Vista SP1, actualizarea Windows vă va anunţa că sunt disponibile noi actualizări. Apoi vi se va cere să daţi câteva click-uri înainte de a începe instalarea SP1”.

Un post de pe blogul echipei de actualizări de la Microsoft îi sfătuieşte pe administratorii de reţea din firme să folosească Windows Service Pack Blocker Tool Kit, pentru a dezactiva posibilitatea utilizatorilor de a selecta, descărca şi a beneficia de Vista SP1, înainte ca administratorii să fie pregătiţi pentru asta.

O procedură separată de actualizare la SP1, pentru instituţii, folosind Windows Server Update Services – care oferă upgrade-urile de pe servere interne – a fost postată pe lună.

Blu-Ray are success, in schimb vanzarile de filme merg slab

Desi Blu-Ray a castigat lupta pentru suprematie in fata HD DVD si vanzarile sale au luat un avant destul de serios ( 3,8 milioane de filme in format Blu-Ray in primul trimestru al anului, fata de 9,8 milioane de copii vandute per total de la lansarea initiala a celor doua formate de filme high definition) se pare ca vanzarea per total a filmelor in format digital este intr-un declin accentuat, cifrele din vanzari scazand de la an la an, de la 25 de miliarde de dolari in 2006, la 23,1 miliarde in anul trecut, urmand ca in acest an sa ajunga la nivelul de 21,4 miliarde de doari americani.



Din aceste motive, companiile opereaza ieftiniri dupa ieftiniri insa se pare ca rezultatele sunt tot dezamagitoare, in ciuda ieftinirii serioase si a playerelor Blu-Ray, care acum se comercializeaza la un prêt sub 200 de dolari iar previziunile sunt sumbre, singurul format care va merge in sus va fi Blu-Ray insa singur nu va reusi sa schimbe viitorul, care va apartine cu certitudine filmelor descarcabile de pe internet.

Sursa: Reuters

Nokia 5329 si Nokia 5520

Nokia 5320 si Nokia 5220 sunt doua noi modele ce completeaza linia XpressMusic. Acestea se vor comercializa din toamna la preturile de 220 Eur si respectiv 160 Eur.



Nokia 5320 este un telefon de tip “cany bar” cu functii multimedia, momorie extensibila pana la 8Gb precum si conectivitate HSDPA. 5320 XpressMusic vine cu o noua functie “Say and Play” – similara cu apelarea vocala doar ca de data aceasta utilizatorul trebuie sa precizeze vocal numele cantaretului sau a formatiei preferate iar telefonul va reda melodia sau albumul respectiv. De asemenea, are butoane dedicate N Gage pentru jocuri si conector audio de tip jack de 3.5mm.
Modelul Nokia 5220 XpressMusic va fi ceva mai simplu, fara conectivitatea HSDPA.

Sursa: Nokia

miercuri, 23 aprilie 2008

Reduceri de pret si noi modele de procesoare Intel

Firma Intel a anuntat in aceste zile o scadere de prêt semnificativa pentru mai multe procesoare din gama lor curenta, care pot ajunge in unele cazuri pana la 50 de procente din pretul initial.
Aceasta informatie vine sa faca viata si mai grea pentru AMD, pentru ca acestia au avut vanzari foarte slabe si prin urmare au trecut la reduceri masive de personal.



Intel a operat ieftiniri serioase la procesoarul Core2Quad Q6700, acesta scazand de la 530 de dolari pana la 266 de dolari, si in plus s-au operat ieftiniri si la modele deja cu un prêt foarte mic, Celeron 430, va costa 34 de dolari de la 44 cat costa inainte iar Celeronul Dual-Core E1200 va scadea de la 53 de dolari la 43 de dolari americani.
Tot cu aceasta ocazie s-au lansat doua modele Core2Duo, E8300 (2,83 GHz) care va avea un prêt de 163 de dolari, si E7200 (2,53GHz) cu un prêt de 133 de dolari americani.
Preturile din pacate sunt valabile la 1000 de bucati comandate.

Sursa: DailyTech

O noua modalitate de cumparare pentru Microsoft Office

Microsoft au ales sa implementeze mai nou o modalitate diferita de achizitie pentru suita lor Office, care pana la urma va fi o modalitate de cumparare bazata pe subscriptii ulterioare.



Practic, programul “Albany” ofera posibilitatea descarcarii de pe internet a suitei Office 2007, la pachet cu alte programe (software de securiltate si servicii online), urmand sa primeasca viitoarele update-uri contra cost, spre deosebire de momentul actual cand se cer banii inainte.
Miscarea Microsoft vine pe fondul ascutirii luptei cu Google care ofera numeroase service de genul office in mod free de pe internet, insa a nu a declarat nimic despre preturile practicate, amanand aceste informatii pana in momentul in care Albany va fi disponibil pentru toata lumea, si sutine ca modalitatea actuala de achizitie a licentei va ramane valabila si pentru viitor.

Sursa: Reuters

marți, 22 aprilie 2008

World Record QuarterPipe Jump - Simon Dumont goes HUGE

Iron Man - Omul de Otel


Inventatorul miliardar Tony Stark (Robert Downey Jr.) este rapit si obligat sa construiasca arme de distrugere in masa, insa el construieste un costum special pentru a putea scapa din captivitate. Folosindu-se de noul sau costum, Tony devine Iron Man, un nou super-erou al carui scop este sa protejeze lumea de planurile diabolice ale raufacatorilor.

Balcony Tv

Water

Western digital lanseaza cel mai rapid HDD sata

WD pregateste celor care vor sa scoata si ultimul strop de putere dintr-un calculator, cel mai rapid HDD SATA denumit VelociRaptor. Potrivit testelor, acest hard este cu 35% mai rapid decat generatia precedenta de WD Raptor, are 10.000 de rotatii pe minut, 300 Gb capacitate de stocare si vine cu o interfata SATA de 3 Gbps completata de memoria cache de 16Mb. Durata medie de viata estimata este de 1.4 milioane de ore ceea ce inseamna ca este cu mult mai logeviv decat durata medie de viata a oamenilor.



Pretul de vanzare este de 300$ (210 euro) si va putea fi cumparat incepand cu luna Mai.

Sursa: WD

NavGate de la Pioneer

Pioneer cunoscut pe piata romaneasca mai mult pentru echipamentele audio se pare ca activeaza si pe alte domenii decat cele pe care ne-a obisnuit. Astfel, Pioneer pregateste de lansare doua dispozitive de navigatie denumite NavGate AVIC-F900BT si AVIC-F700BT.



Device-urile vor avea ecran touchscreen de 5.8” cu rezolutie WVGA, DVD player pentru modelul F900 si cdplayer pentru F700, prezentarea hartilor GPS in format 3D, citirea automata a denumirilor strazilor parcurse (text speech-ul va fi in limba engleza), player MPEG, DivX, Mp3 si WMA, bluetooth pentru conectarea la GSM, slot de memorie SD si conector USB.
Ambele modele se vor comercializa in Europa, Rusia, Australia si SUA incepand cu luna Iunie. Pretul nu este comunicat insa ne putem astepta la valori destul de piperate.

Sursa: Pioneer

luni, 21 aprilie 2008

Compania VIA in revenire

Dupa ce Nvidia si-a manifestat dorinta de a-si uni fortele cu aceasta companie, VIA se pare ca si-a revenit neasteptat ( sau poate si Nvidia are ceva de spus in aceeasta privinta, dar ramane de vazut )
In aceste zile compania recunoscuta pentru procesoarele lor din seria Eden, a reusit sa incheie o colaborare foarte buna cu HP, furnizandu-le acestora din urma procesoare pentru noua serie de mini-notebookuri lansata de curand, si este deja o certitudine ca si Gigabyte va folosi procesoare VIA in propriile lor laptopuri de mici dimensiuni ( seria M700 ) si ca lucrurile sa mearga si mai bine, multi alti producatori iau in considerare eventualitatea de a folosi procesoare produse de VIA, pentru ca ofera un prêt foarte bun si o flexibilitate mult mai mare decat a procesoarelor produse de Intel din seria ATOM ( Intel nu permite ofera posibilitatea montarii solutiilor de la ei in calculatoare mai mici decat formatul Mini-ATX).



In alta ordine de idei Nvidia va produce si ea chipseturi pentru procesoare VIA, pentru ca este cunoscut ca chipseturile Nvidia sunt mai rapide din punct de vedere al performantelor grafice.

Sursa: Digitimes

Seria de notebookuri Wind de la MSI

MSI si-a respectat promisiunea de a scoate pe piata un laptop de mici dimensiuni si la un pret scazut, alaturandu-se astfel mai multor mari companii care produc deja asa ceva.
Latopul de la MSI va veni cu diagonale ale ecranului de 8.9 inci sau 10 inci si rezolutia va fi de pana la 1024x600.
Ceea ce-l face mai atractiv este faptul ca are un hard-disk cu o capacitate de 80 de Gb si o autonomie extrem de mare, pana la 7 ore de functionare.



Procesoarele care pot intra in componenta sa vor avea o frecventa cuprinsa intre 1 GHz si 1.6 GHz , memoria sa va fi de 1Gb de RAM si va avea ca sistem de operare un Windows XP.
In Europa va fi lansat spre vanzare in luna iunie a acestui an si preturile vor vi cuprinse intre 471 si 1100 de dolari americani, contravaloarea lor in Euro binainteles, depinzand de dotarile pe care le va avea.

Sursa: Gizmodo

Nvidia Quadro 4700 X2

Nvidia Quadro FX 4700 X2 este cea mai noua placa video pentru statiile grafice construita in jurul nucleului G92GL. Quadro FX 4700 X2 prezinta avanatajul ca vine integrata cu doua procesoare grafice si cu cate 1GB GDDR3 aferent fiecarui GPU ceea ce inseamna un total de 2GB



Quadro suporta patru monitoare simultan la rezolutii de pana la 3840 x 2560 pixel ceea ce face din aceasta placa idealul oricarui utilizator de AutoCAD, DCC sau pur si simplu solutie completa de vizualizare multipla. Mai mult, Quadro este proiectata sa suporte si tehnologia SLI.

Sursa: Nvidia

Notebookul Asus M70 vine cu HDD de 1 TB

In ultima perioada am constat ca marea majoritate a ultilizatorilor nu duc lipsa de performanta cat mai ales de spatiu de stocare pe disc. Asus a plecat probabil de la aceasta idee cand a pregatit de lansare acest model intrucat vine cu doua HDD-uri a cate 500GB.
Un alt atu pe langa cei 1000 GB ar fi uitatea optica de tip BluRay ceea ce il face un competitor redutabil pentru Sony Vaio.
Procesorul este Intel Core 2 Duo T9300 cu frecventa de 2.5Ghz, memoria este DDR 2 de 4Gb FSB 667 Mhz iar display-ul va fi de 17” si va putea reda imagini cu o rezolutii de maxim 1920 x 1200 pixeli.



Mentionam ca notebookul vine echipat cu iesire HDMI, WiFi a/b/g, DVI out, camera web de 1.3mpx si E-SATA.
Pe partea de multimedia, va fi echipat cu patru difuzoare Altec Lansing si va putea reda sunetele in format Dolby Home Theatre.
Legat de pret, mai bine nu deschidem discutia intrucat nu va fi unul prea accesibil.

Sursa: Asus

Camera Ascunsa

Skype oferă apeluri internaţionale nelimitate

Skype va oferi apeluri nelimitate din Statele Unite către linii de telefonie dintr-o serie de locaţii internaţionale. Pentru un abonament de 9,95 de dolari pe lună, apelanţii vor putea să efectueze apeluri către persoane din 34 de ţări, multe dintre ele din Europa, alături de Canada, Australia, Noua Zeelandă, Chile, China, Singapore, Taiwan, Japonia, Corea şi Malaezia.

Există o singură limitare în majoritatea acestor ţări – apelurile trebuie să fie către o reţea de telefonie fixă.

Apelurile către reţelele de telefonie mobilă din alte ţări sunt posibile numai către Canada, China, Hong Kong şi Singapore, în baza aceluiaşi abonament.

Abonamentul permite efectuarea unui număr nelimitat de apeluri locale prin intermediul serviciului de telefonie oferit de Skype, atât către reţelele fixe cât şi către cele mobile.

În decembrie 2006, Skype a început să ofere un număr nelimitat de apeluri către reţelele de telefonie mobilă şi cele fixe în Statele Unite şi Canada, la preţul de 29,95 de dolari pe an.

Skype, care aparţine gigantului eBay, se aşteaptă să atingă venituri de 500 de milioane de dolari în acest an şi înregistrează profituri importante. Totuşi, eBay ar putea lua în considerare varianta vânzării serviciului, dacă lucrurile nu merg aşa cum îşi doreşte.

Zapp extinde reţeaua Hot Spot cu 60 de staţii OMV


Zapp şi OMV au anuntat ca, incepand din aceasta saptamana 60 de statii OMV vor beneficia de puncte de acoperire Zapp Hot Spot, crescand numarul de locatii acoperite de tehnologia Zapp Hot Spot la peste 330 in Romania.

Statiile de distributie carburant OMV sunt concepute ca si centre multifunctionale de servicii destinate clientilor activi, in continua miscare. Statiile OMV sunt dotate cu zone special dedicate serviciilor, in care clientii au la dispozitie numeroase facilitati, cum ar fi serviciul de transfer de numerar si plata a ratelor bancare si de leasing. Aici sunt disponibile şi cele doua servicii oferite în parteneriat de Zapp si OMV: punctele de conexiune wireless „Hot Spot” si serviciul de plata al facturii Zapp. Serviciul Hot Spot este disponbil în 60 de statii de distributie carburant OMV, in vreme ce facturile Zapp pot fi platite in toate statiile OMV.

Pentru a oferi acces wireless, o statie de distributie carburant trebuie sa dispuna de o zona adaptata furnizarii de astfel de servicii, respectiv cafenea sau restaurant. In Romania, 230 de statii de distributie carburant au aceste dotari, Zapp avand instalata tehnologia Hot Spot în 90 dintre acestea, dintre care 60 sunt statii OMV. Zapp este de fapt singurul operator mobil care ofera astfel de servicii în statiile de distributie carburanti, acoperind 40% din acest segment de piata.

Colaborarea recent incheiata cu staţiile OMV este al doilea mare proiect WiFi derulat de Zapp dupa echiparea, în vara anului 2007, cu tehnologie Hot Spot şi carduri pre paid de date a celor 100 de masini Fly Taxi care deservesc aeroportul international Henry Coanda.

Accesul la internet de mare viteza prin tehnologia WiFi este în plina dezvoltare si se adreseaza atat utilizatorilor business cat si persoanelor fizice, solutia Hot Spot folosita de Zapp avand la baza routere si modemuri care se conectează la reteaua Zapp EV DO. Serviciul ofera viteze de pana la 2,4 Mbps, garantand accesul utilizatorului la email, date, jocuri, chat si orice alt serviciu disponibil online.

Ca în oricare centru Zapp Hot Spot si in statiile OMV, accesul este gratuit pentru o perioada de testare de 10 minute, dupa care utilizatorii se pot conecta la Hot Spot prin intermediul cardurilor Zapp Internet Express. Cardurile express ofera acces la internet pentru 2 USD/oră, avand o valabilitate de 24 h. De asemenea, sunt disponibile spre vanzare în cadrul statiilor OMV si carduri în valoare de 10, 30 sau 50 USD, oferind acces la internet pentru 7, 23 sau, respectiv, 40 de ore. Acestea sunt valabile timp de 2, 4 sau 6 luni de la activare.



duminică, 20 aprilie 2008

LG L225WT

1680 x 1080 aproape că a devenit noul standard în laboratorul hardware CHIP. Evident, acest fapt spune ceva: e timpul să regândiţi strategiile de cumpărare pentru un monitor TFT.

Acesta este pur şi simplu trendul, fie că vă place, fie că nu. Rând pe rând, vechi partizani ai CRT-urilor se lasă convinşi de avantajele TFT-ului – chiar şi unii colegi de la LEVEL au trecut în tabăra utilizatorilor de monitoare LCD. Lucru firesc dacă ne uităm la un monitor ca cel de faţă: luminozitate mare (mult prea mare chiar pentru lucrul de zi cu zi, bună însă la vizionarea unui film cu multă lumină ambientală), contrast excelent (aproape 1000:1!, ce-i drept, static, cel dinamic în continuare nu-l putem măsura). O paranteză, dacă ne permiteţi: poate în curând vom asista la apariţia unor valori de genul 15.000:1 – ca la plasmă, într-un moment de rătăcire a departamentelor de marketing ale producătorilor de monitoare. Ergonomia unui astfel de monitor este maximă, rezoluţia, am îndrăzni să spunem, ideală, cel puţin pentru majoritatea utilizatorilor obişnuiţi. Astfel, chiar şi gamerii se pot duce în rezoluţii mai mari decât cele limitate, cu care s-au obişnuit poate în cazul monitoarelor TFT de 17 sau 19 ţoli. ªi pentru că vorbeam de gaming, L225WT trece testul de foc, deşi afirmăm acest lucru doar cu jumătate de gură, deoarece valorile măsurate pe gri sunt mai modeste: 16, respectiv 19 ms pe trecerile negru gri (gri 192-192-192 şi 224-224-224).

LG L225WT

Concluzie: Decât cu artefacte de-a dreptul ilare cum am văzut la modelul ASUS de luna aceasta, mai bine aşa!