joi, 30 iulie 2009

Noi GPS-uri de la MIO

Compania MIO demonstreaza ca doreste sa-si pastreze locul fruntas pe care il au intre producatorii de unitati GPS si tocmai au lansat inca doua modele de GPS-uri adresate continentului European, cu denumirile de Moov M300 si Moov M400 (sau denumite Navman).


Modelul M300 are un ecran cu o rezolutie de 320x240 pe cand fratele mai mare are 480x272 si diferente intre ele sunt si la hartile preinstalate, in tim ce M300 are doar hartile pentru Franta, Anglia si Irlanda, modelul M400 are harti pentru 23 de state Europene.


Moov M300 va costa 139 de dolari, in timp ce M400 va costa 210 dolari si ambele vor primi update-uri ale hartilor gratuit timp de 1 an.

Intr-un final Microsoft semneaza cu Yahoo

Dupa o lunga poveste cu multe suisuri si coborasuri cele doua companii au anuntat intr-un final inceputul unei colaborari, care era urmarita in special de cei de la Microsoft pentru a reusi sa contracareze pe cei de la Google.


Ambele modificari de care ne aducem aminte, schimbarea CEO-ului Jerry Wang de la Yahoo, precum si crearea lui Bing de catre Microsoft au fost facute in aceasta directie.


In acest moment, cele doua companii ar avea aproximativ 28 de procente din piata de “cautari” pe internet, mult mai putin decat Google care detin celalalte doua treimi din piata, si cu toate acestea, miscarea facuta de Microsoft si Yahoo va intampina destule dificultati in ceea ce priveste politica “antitrust” care este destul de aspru pedepsita si in SUA si in Europa.


In urma acestei fuziuni, Yahoo isi va pastra aspectul caracteristic, insa in spatele lui va functiona “Bing” si dupa cum precizam mai sus deja autoritatile din cele doua continente au anuntat ca o vor “analiza” foarte bine.