vineri, 11 aprilie 2008

Intel vs Nvidia, cine va castiga?

In ultima vreme asistam la o crestere neasteptata a vanzarilor de laptopuri sau desktopuri mici si ieftine, care contravine chiar si logicii, in loc sa devina din ce in ce mai performante, laptopurile se vand daca ofera suficienta putere de calcul la un prêt si la o dimensiune cat mai mici.



Compania Intel, care este liderul in acest moment la productia de procesoare si platforme mobile si-a anuntat cu ceva vreme in urma intentia de a intra mai puternic pe piata placilor grafice ( care este dominata de Nvidia) si probabil ca raspuns, Nvidia a anuntat in aceste zile ca va pregati in colaborare cu VIA o platforma completa adresata mini-laptopurilor, si la un pret incredibil de mic, in jur de 45 de dolari americani pentru un ansamblu format din ultimul procesor al VIA - Isaiah si un chip integrat Nvidia, si performantele sunt similare cu ale procesoarelor Intel Celeron-M la viteze similare.
Nu se stie deocamdata cum va putea face fata platforma Nvidia anuntatei serii ATOM, pregatita de Intel, pentru ca inca nu sunt cunoscute informatii complete despre aceasta, ce se stie sigur despre Nvidia este ca va suporta Windows Vista Home Premium si superior, va putea reda fara probleme formatul HD Blu-Ray si va fi compatibil DirectX 10.

Sursa: Dailytech

Platforma HD pentru PDA si GSM de la Nvidia

Cu ceva vreme in urma am anuntat ca Nvidia pregatete o platforma care va permite redarea continutului HD pe device-uri de genul PDA-urilor sau chiar telefoanelor GSM
Acum, Nvidia a oferit noi detalii legate de chipsetul APX2500, el va consuma numai 50mW care va permite un stand-by de zece ore la o incarcare a bateriei.
Acest consum de curent va fi foarte potrivit pentru micile dispozitive, si prima implementare viabila a noului produs Nvidia se va face anul viitor.



APX 2500 este o solutie single-chip care-l va face firesc foarte mic ca dimensiune, si in acest chip vom regasi procesorul ARM de pana la 750MHz, un processor graphic din seria GeForce, un codec audio high-definition precum si toate legaturile necesare intre ele.
Intre performantele propriu zise amintim posibilitatea redarii continutului HD la o resolutie de maximum 720p in formatele H.264, MPEG-4 si VC1, iar “placa video” GeForce care va fi integrata va fi capabila de grafica 3D cu posibilitatea folosirii pixel-shader si vertex & lighting si in plus au fost deja prezentate aplicatii 3D functionale pe acest APX 2500, deci criticii au fost pusi la punct (existau voci care nu credeau in performantele acestui produs, care pe langa consumul foarte mic de curent are o dimeniune mai mica decat a unei monede)

Sursa: Dailytech

Agfa DV-500Z

In urma cu putin timp va prezentam un articol pe hit.ro potrivit caruia Sony pregatea de lansare cea mai mica camera video, denumita Sony HDR-TG1. La doar cateva zile de la anuntul Sony, producatorul german Agfa anunta modelul propriu DV-500Z ce se lauda cu dimensiuni de 12x7cm si o greutate de 200 de grame.



Camera are senzor optic Micro CMOS de 5mpx si va permite captarea de imagini HD la rezolutia de 1280x720 (720p). Ecran LCD este detasabil de 2.5” iar zoom-ul optic va fi de maxim 3x. Stocarea imaginilor foto sau video se va realiza ca si in cazul modelului concurent Sony, exclusiv pe carduri de memorie SD sau SDHC.



Pretul de vanzare recomandat de producator este de 250 eur.

Sursa: Agfa

Nikon Coolpix S52 si Coolpix P80

Nikon a lansat acum pe sfarsit de saptamana noua seria de camere foto digitale. Printre cele prezentate s-au numarat Nikon Coolpix S52/S52c precum si Nikon Coolpix P80.



Nikon Coolpix S52 este un model slim & fashion cu carcasa metalica si care beneficieaza de urmatoarele caracteristici tehnice:
• senzor optic CCD de 9mpx
• zoom optic 3x (38-114 mm)
• stabilizator optic de imagine
• LCD de 3 inch
• Slot de memorie SD/SDHC precum si memorie interna 38Mb
• Acumulator li-ion cu o autonomie de aprox 200 de fotografii
Se va comercializa din luna Mai la un pret de 130-150 eur




Nikon Coolpix S52c va avea suplimentar integrata conectivitate WiFi pentru a da posibilitatea utilizatorilor sa-si descarce direct pe internet pozele realizate. Pretul va fi cu doar 10 eur mai scump.




Nikon Coolpix P80 este o camera foto compacta ultrazoom. Aceasta beneficiaza de un zoom optic de 18x si o distanta focala de 27mm-486mm si va permite realizarea de fotografii cu o rezolutie de pana la 10mpx. Ecranul plasat pe camera este anti-refelex si are 2.7 inch. Sensibiliatea ISO a crescut fata de modelele precedente pana la 6400 iar posibilitatea de a realiza poze in cascada (burst mode) permite utilizatorului realizarea a 4, 6 sau 13 cadre pe secunda.



Pretul de vanzare este de aprox 200 eur.

Cercetătorii au descoperit fosilele unui şarpe cu picioare


Ce a fost pierdut acum zeci de milioane de ani, a fost în sfârşit regăsit acum. Fosilele unui animal prins într-o piatră de var s-au dovedit a fi o descoperire foarte preţioasă: fosilele aparţineau unui şarpe cu două picioare!

Oamenii de ştiinţă nu au decât câteva specimene care să demonstreze evoluţia şopârlelor antice în şerpii de azi.

Cercetătorii de la European Light Source (ESRF) din Grenoble, Franţa, au folosit razele X pentru a confirma faptul că creatura imprimată pe piatră, cu un picior vizibil, avea un alt picior prins înăuntrul pietrei de var.

"Eram siguri că are două picioare, dar a fost minunat să le vedem şi sperăm să găsim şi alte caracteristici pe care nu le-am putut observa fără razele X", a declarat Alexandra Houssaye de la Muzeul Naţional de Istorie Naturală de la Paris.

Creatura, lungă de 85 de centimetri, cunoscută drept Eupodophis descouens, vine din Cretacicul târziu, acum 92 de milioane de ani. Reptila are un picior vizibil, alcătuit din fibulă, tibie şi femur, de doar doi centrimetri lungime, de unde rezultă că picioarele animalului era probabil nefolosite.

Evidenţele de până acum arată că şerpii au început să evolueze în ceea ce sunt azi acum mai puţin de 105 milioane de ani.

Astăzi, ni se pare ciudat să ne gândim la şerpii cu picioare, însă o parte din ei, încă mai păstrează dovezile acestor membre, precum boa şi pitonul: aceştia au nişte "pinteni" la capetele corpurilor.

Sursa: BBC News
Foto: news.bbc.co.uk

Maşinile viitorului vor funcţiona pe bază de... zahăr

Chimiştii au descoperit o metodă revoluţionară de a obţine combustibil pentru maşini: convertirea plantelor de zahăr în hidrogen, ce poate fi folosit, ieftin şi ecologic, în loc de benzină sau de motorină.

În acest proces se combină plantele de zahăr, apă şi un cocktail puternic de enzime pentru a produce hidrogen şi dioxid de carbon, în condiţii de reacţie blânde. Cercetătorii au declarat acest procedeu drept cea mai eficientă metodă din lume de a produce hidrogen.

"Este într-adevăr revoluţionar", a declarat cercetătorul Y.-H. Percival Zhang, un inginer biochimist la Virginia Tech în Blacksburg, SUA. "S-a deschis o nouă uşă către producerea hidrogenului. O dată cu îmbunătăţirea tehnologiei, maşinile pe bază de zahăr vor deveni realitate", a mai declarat Zhang.

Folosirea hidrogenului la maşini este cunoscută precum o alternativă ecologică la benzină sau motorină, însă producţia sa este scumpă şi ineficientă.

Sursa: Science Daily
Foto: yes-zim.com

Dvd-player Blu-Ray de la Sony la numai 100 de euro

Blu-Ray desi este un format cunoscut pe piata, se comercializeaza in continuare la preturi inaccesibile multor romani. Daca pana acum doreati sa vedeti filme in acest format era nevoiti fie sa cumparati un DVD Player de ultima generatie, fie sa cumparati un Play Station 3 insa oricare varianta ati fi ales, tot ar fi trebuit sa cheltuiri 400-500 eur.



Sony Blu-Ray BDU-X10S este probabil cea mai ieftina varianta de pe piata cu un pret recomandat de producator pentru comercializare de 100 eur. Acesta include in pachet Cyberlink Power DVD BD Edition compatibil cu Windows XP SP2 si Vista. Va permite vizualizarea atat a formatului Blu-Ray cat si a formatelor clasice DVD si VCD.
Conectarea la PC se va realiza exclusiv pe SATA.

Sursa: Sony

miercuri, 9 aprilie 2008

WorldShift se lanseaza in mai

Black Sea Studios a anuntat ca data de lansare a jocului WorldShift este 8 mai. Jocul este un cyber-fantasy RTS de generatie urmatoare care se desfasoara pe Pamant intr-un viitor intunecat.

Omenirea, asa cum este ea astazi, a devenit o doar o legenda straveche. Povestea jocului spune ca in secolul 21, la scurt timp dupa inceperea colonizarii sistemului solar, un obiect enorm, intunecat, inconjurat de o aura mortala, a aparut dincolo de orbita planetei Pluto. Obiectul a fost denumit de cercetatori "Shard Zero".


Acesta raspandea la scara cosmica o maladie misterioasa care a afectat toate organismele vii. Pentru oameni nu a existat timp de reactie. Cand, in final, cercetatorii au descoperit ca obiectul se indrepta spre Pamant, a fost mult prea tarziu. Shard Zero a lovit Pamantul, iar aceasta a dus la sfarsitul tragic al civilizatiei noastre.


WorldShift incepe mii de ani mai tarziu, civilizatia noastra fiind doar un mit stravechi. Ramasitele din Shard Zero continua sa infesteze Pamantul, care a inceput sa isi shimbe infatisarea, sa isi modifice structura, uneori in decurs de secole, uneori in decurs de cateva ore. Oamenii traiesc in 5 mega-orase si lupta in fiecare zi sa obtina resursele necesare pentru supravietuire. Restul pamantului este populat de triburi, descendentii primilor oameni infestati de Shard Zero.


In WorldShift nu exista un arbore tehnologic din care sa poti face sute de upgrade-uri, in schimb ii permite jucatorului sa descopere si sa obtina o multime de obiecte si relicve pe care le poate folosi liber pentru a-si schimba tactica de joc si a-si surprinde inamicii. Jucatorii vor obtine puternicele relicve pe masura ce vor lupta impotriva inamicilor sub forma de recompensa pentru misiunile incheiate cu succes.


Producatorii lui WorldShift promit trei rase distincte cu care vom putea juca: Humans, Tribes si The Hive, misiuni epice cu recompense mari, mii de obiecte si relicve, un mod multiplayer furibund si cel mai bun mod cooperativ player-vs-environment implementat vreodata intr-un joc de strategie.

Sursa: Black Sea Studios/ Hit.ro

Harry Potter nud pe Broadway

Daniel Radcliffe, actorul britanic care devenit celebru dupa ce a jucat rolul tanarului vrajitor Harry Potter, va debuta pe Broadway, in septembrie, intr-un rol foarte controversat, care implica scene de nuditate, dar care a fost foarte laudat de criticii britanici.


Radcliffe, in varsta de 18 ani, aplaudat pentru rolul cu care a debutat pe scena de teatru londoneza, din piesa "Equus", de Peter Shaffer, va relua partitura timp de 22 de saptamani pe Broadway, la New York. Este pentru prima data cand piesa de teatru se joaca pe Broadway de la prima sa punere in scena americana, in 1974. În 1975, "Equus" a fost recompensata cu un premiu Tony.



Radcliffe
a declarat pentru Reuters, in urma cu cateva luni, ca perspectiva de a juca la New York este "terifianta". "Va fi minunat, dar eu voi fi terifiat, pentru ca am vorbit cu Richard Griffiths despre asta, iar el mi-a spus ca cel mai stupid lucru pe care il poti face este sa subestimezi publicul newyorkez", a spus tanarul actor.


Griffiths, care a aparut alaturi de Radcliffe in "Equus" la Londra si a jucat rolul Unchiului Vernon din seria "Harry Potter", a castigat un premiu Tony, la New York, in 2006, pentru rolul din "The History Boys". Şi el urmeaza sa apara in productia "Equus" de pe Broadway. "Equus" este o drama despre un grajdar care a facut o obsesie erotica pentru cai. În piesa, Radcliffe, care joaca rolul grajdarului, trebuie sa simuleze placerea sexuala in timp ce calareste dezbracat un cal. Personajul lui este consultat de un psihiatru dupa ce a provocat orbirea a sase cai cu ajutorul unei tepuse.



Jurnalele britanice au salutat interpretarea actorului care, potrivit Daily Mail, l-a "lasat in urma pe Harry Potter" si, potrivit Times, dovedeste ca este un "actor sigur pe el". A stiut sa fie "convingator" in ceea ce este "cel mai bun rol de teatru pentru un adolescent", a titrat The Independent, dupa premiera de la Londra.

Sursa: Reuters

HP Mini-Note 2133, rival pentru Asus Eee PC

Compania HP, care sunt lideri in domeniul calculatoarelor, fie ele desktop sau notebook au hotarat sa intre pe piata detinuta confortabil pana acum de Asus, cu Eee PC si a lansat la randul sau un model low-cost denumit HP Mini-Note 2133.
Acest laptop are diagonala de 8,9 inci si spre deosebire de Eee PC care se bazeaza in exclusivitate pe stocarea SSD, are optiunea montarii unui hard-disk obisnuit pentru notebook.



Exista trei variante diferite ale acestui calculator, varianta cea mai ieftina , de 499 de dolari are un processor VIA C7M de 1 GHz, 512Mb de memorie RAM, si un SSD de 4Gb si va avea instalat ca sistem de operare Novell Suse Linux.
Urmatoarea varianta va costa 549 de dolari si va avea un processor VIA de 1,2 GHz, 1Gb de RAM si un hard-disk de 120 de GB, pentru 50 de dolari in plus va veni si cu sistemul de operare Windows Vista Home Basic.
Cea mai performanta versiune a 2133 va avea ca plus fata de celelalte modele o baterie cu sase celule (fata de trei), un procesor tot de la VIA dar cu o viteza de 1,6GHz, 2Gb de memorie RAM, un HDD de 120Gb, conectivitate Bluetooth, webcam integrat si Windows Vista Home Business, toate la un pret de 749 de dolari.



Toate cele trei modele vor avea doua porturi USB 2.0, un slot SDHC si unul ExpressCard/54, plus o iesire VGA.
Ca optiuni pentru toate modelele vor exista hard-diskuri de 120 si 160Gb cu 7200 de rotatii pe minut.
Rezolutia acestor modele de mini-laptopuri va si destul de generoasa, 1280x768 spre deosebire de Eee PC 7” care are o rezolutie de 800x480 sau Eee PC 8,9” care vine cu rezolutia de 1024x800, iar ecranul va fi de tip glossy.
Partea proasta, si trebuie spusa ca este chiar foarte proasta este constituita de alegerea cel putin ciudata a procesoarelor VIA, care sunt net inferioare chiar si Celeronului integrat in Eee PC, asa ca speram ca HP sa integreze pe viitor noile procesoare ATOM de la Intel, pentru ca la acest moment procesoarele VIA sunt pur si simplu insuficiente pentru cerintele actuale.

Sursa: DailyTech

marți, 8 aprilie 2008

Ochelari de soare - spion

Ochelarii de soare din acest material sunt parca desprinsi din filmele SF. Pe langa faptul ca au o calitate deosebita in ce priveste filtrarea razelor solare gratie lentilelor UV400, acestia beneficiaza si de functii multimedia dintre care mentionam mp3 player, memorie interna de 1Gb si cel mai important, camera foto plasata discret pe o laterala cu o rezolutie de 1.3Mpx (1280x1024)Ochelarii au acumulator polimer li-ion cu o autonomie de pana la 9 ore si se pot conecta la PC pe USB pentru a reincarca bateriile precum si pentru a uploada sau downloada imagini si melodii.

Pe bratele laterale sunt plasate doua casti stereo pentru auditie precum si butoane de control (Vol +/-, Fwd, Rwd, Play, Pause, Capture). In pachet este inclusa si o telecomanda cu ajutorul careia puteti actiona camera foto.

Legat de pret nu va putem oferi informatii suplimentare.

Sursa: Thinkgeek

luni, 7 aprilie 2008

OPERATIUNEA GOGOASA

Mai nou in centru Pitestiului se va deschide o GoGoSeRiE . Aveti aici mai sus nr de tel pentru comenzi si angajari.
Si avem ceva special pentru voi GOGOASA INFURIATA.

Mercenaries 2: World in Flames, data de lansare

Mercenaries 2: World in Flames a primit o data de lansare finala. Dupa ce initial producatorii jocului, studiourile Pandemic, au anuntat ca Mercenaries 2 se va lansa in iarna lui 2007 jocul a fost amanat pentru acest an.
Noua data de lansare este 31 august 2008 pentru Statele Unite ale Americii. Jocul de actiune va avea versiuni pentru PC, PS3 si Xbox 360.




Sursa: Hit.ro

Yahoo! stransa cu usa de Microsoft

Microsoft a acordat Yahoo! un termen de trei saptamani pentru a accepta oferta de preluare care i-a fost inaintata, de circa 42 miliarde de dolari, in caz contrar producatorul de software fiind decis sa ia masuri pentru a castiga direct acordul actionarilor companiei de Internet.
"Acum este momentul pentru a negocia ultimele detalii ale acordului, care ar putea marca cea mai mare preluare din industria de inalta tehnologie de pana acum", se arata intr-o scrisoare trimisa sambata de directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, catre consiliul de administratie al Yahoo!. Termenul limita impus de Microsoft este 26 aprilie.

El a adaugat ca, in cazul in care acordul nu va fi incheiat in urmatoarele trei saptamani, Microsoft va fi nevoit sa apeleze direct la actionarii Yahoo!, inclusiv prin initierea unei proceduri de alegere a unui nou consiliu director al companiei de servicii pe Internet. Directorul general al Microsoft a amenintat cu reducerea valorii ofertei pentru Yahoo! in cazul in care termenul de trei saptamani nu este respectat.

"Nerespectarea termenului va avea un impact nedorit asupra valorii companiei Yahoo! din punctul nostru de vedere, ceea ce se va reflecta in conditiile propunerii", se arata in scrisoare. Ballmer a afirmat ca Microsoft devine "nerabdatoare" dupa mai mult de doua luni de cand a inaintat oferta de preluare.
În acelasi timp, Ballmer subliniaza ca economia si piata actiunilor din sectorul Internetului au scazut intre timp, iar ponderea Yahoo! in afacerile de cautare online si publicitate pe Internet s-a diminuat.
Yahoo! a respins in februarie oferta Microsoft, care evalueaza compania la 42 de miliarde de dolari, intrucat o considera insuficienta.

Sursa: Mediafax/Reuters

duminică, 6 aprilie 2008

Care copil o sa iasa mai mare?

Mr Beanbastic

Babi Minune - Inima de Tigan Remix

Dansatoarea