sâmbătă, 19 aprilie 2008

Microsoft pregăteşte asiduu Windows Mobile 7

Microsoft a organizat o întrunire la care a luat în discuţie următoarea versiune Windows Mobile, unul dintre participanţi declarându-se încântat de produs, dar îngrijorat de încadrarea în timp.

Brandon Miniman de la PocketNow a postat o trecere în revistă a călătoriei sale la Microsoft MVP Summit, pentru a participa la prezentarea Windows Mobile 7. El nu a putut intra în detalii, din cauza contractului de confidenţialitate pe care a fost obligat să îl semneze în privinţa acestui eveniment, dar a dat de înţeles că screenshot-urile care au apărut la începutul acestui an sunt destul de apropiate de ceea ce ar trebui să aşteptăm de la Windows Mobile 7.

Este de aşteptat ca Windows Mobile 7 să reprezinte o îmbunătăţire simţitoare a versiunii 6.1, însă nu se ştie când va fi disponibil.

Microsoft a lansat Windows Mobile 6.1 la evenimentul CTIA, în 1 aprilie. Ultima versiune a reprezentat o îmbunătăţire destul de palidă faţă de Windows Mobile 6, refacerea ecranului de start fiind cea mai importantă modificare. Robbie Bach, de la Microsoft a încercat să explice în cadrul evenimentului cât de mult îşi doreşte Microsoft să facă Windows Mobile mai uşor de folosit pentru clienţi.

Miniman a spus: „Gândiţi-vă la cele mai mari nemulţumiri legate de Windows Mobile 5.0 sau 6...şi este foarte posibil ca acestea să fie rezolvate în Windows Mobile 7”. Majoritatea celor care folosesc Windows Mobile s-au plâns de interfaţa de utilizator.

Miniman susţine însă că Microsoft nu va putea lansa Windows Mobile 7 înainte de 2009, şi cel mai probabil nu înainte de a doua jumătate a acestui an. El a speculat că este foarte posibil ca Apple, RIM, Google şi chiar Palm să lanseze, probabil, versiuni îmbunătăţite ale sistemelor lor de operare până la mijlocul anului 2009, astfel încât Microsoft nu va face decât să încerce să recupereze handicapul.

Cea de-a doua presupunere a sa este că Microsoft ar urma să lanseze un telefon sub marcă proprie. Luna trecută, Steve Ballmer, CEO la Microsoft, a declarat că Microsoft avea nevoie de experienţa Danger în livrarea de aplicaţii pe telefoanele mobile, nu de telefoane în sine, atunci când a cumpărat compania.

Miniman a mai adăugat: „Microsoft lucrează nebuneşte pentru a face ca Windows Mobile 7 să fie un sistem de operare uimitor , atât pentru mediul de afaceri cât şi pentru clienţii de rând, iar aceştia au urmărit îndeaproape nemulţumirile exprimate în ultimii ani. ” Oricum, el a precizat că, dacă Microsoft aşteaptă prea mult, eforturile sale ar putea să nu mai conteze.

S-a inventat camera foto care traduce texte din alte limbi


Nokia a prezentat ultima sa invenţie: camerafonul mobil translator, denumit Shoot-to-Translate (fotografiază ca să traduci). Scopul este să facă viaţa turiştilor mai uşoară atunci când încearcă să citească semnele de pe străzi sau ştirile în alte limbi. Atunci când vezi un semn în chineză, de exemplu, faci o fotografie cu telefonul mobil şi gata.... ai traducerea instantaneu.

În acest moment, camera poate traduce doar din chineză în engleză, dar dacă va avea succes, la cameră se vor adăuga şi alte limbi.

Sursa: Live Science
Foto: techlivez.com

Google e pe val

Profitul net al companiei americane Google, proprietarul motorului de cautare pe Internet cu acelasi nume, a crescut in primul trimestrul cu 31%, la 1,31 miliarde de dolari, de la un miliard de dolari in aceeasi perioada din 2007, transmite Reuters.



Compania a anuntat ca nu este afectata de incetinirea economiei in Statele Unite, calmand temerile privind o evolutie negativa a pietei de publicitate online.
Totodata, veniturile au crescut cu 42% la 5,19 miliarde de dolari, depasind estimarile analistilor de pe Wall Street.

Cotatia actiunilor Google a urcat cu 18%, peste nivelul de 500 de dolari pe unitate, ultima data atins in februarie, intrucat compania a aratat un control mai bun al costurilor si a obtinut pentru prima data o valoare mai mare a veniturilor pe pietele din afara SUA, in parte ca urmare a deprecierii dolarului.
Astfel, veniturile pe pietele internationale au reprezentat 51% din total.

"Suntem bine pozitionati pentru 2008, indiferent de mediul de afaceri care ne inconjoara", a declarat presedintele si directorul executiv al companiei, Eric Schmidt.
Titlurile companiei au pierdut, de la inceputul acestui an, castigul de 50% inregistrat in 2007, in contextul temerilor legate de faptul ca industria publicitatii online a ajuns la maturitate si este vulnerabila in fata incetinirii economice din SUA.

Dar revenirea cotatiei Ggoogle nu este determinata de imbunatatirea semnificativa a perspectivei de crestere a companiei, ci de faptul ca investitorii stiu ca situatia economica nu afecteaza rezultatele financiare are companiei de Internet.
Performanta Google ar putea ajuta Yahoo! in eforturile sale de a obtine o oferta mai mare de preluare, probabil din partea Microsoft.

"Acest lucru indica faptul ca piata de publicitate online este inca intr-o forma buna, ceea ce ar trebui sa ajute Yahoo! sa obtina un pret mai bun daca se decide sa fie preluata de Microsoft", a declarat Peter Dunay, analist la Meridian Equity Partners.

Yahoo! a respins in februarie oferta de preluare avansata de Microsoft, care evalueaza compania la 42 de miliarde de dolari, intrucat o considera insuficienta, iar membrii conducerii cauta diverse alternative pentru a se apara impotriva unei eventuale preluari ostile.
Google a finalizat, in martie, preluarea companiei de publicitate pe Internet DoubleClick, pentru 3,4 miliarde de dolari, ceea ce ii consolideaza pozitia fata de Yahoo! si Microsoft pe piata publicitatii online.

Sursa: Reuters

Procesor cu 12 nuclee de la AMD

Desi au anuntat ca vor concedia aproximativ 10 procente din totalul angajatilor, reprezentantii AMD isi pastreaza un optimism debordant si anunta foarte des noi produse care vor fi lansate in viitor.
In aceste zile, ei au anuntat procesoarele cu nume de cod Shanghai care denumesc platforma pe 45 nm care va fi lansata spre sfarsitul acestui an.



Aceste procesare vor face parte din familia Opteron, adica procesoarele destinate serverelor si spre deosebire de generatia anterioara, Barcelona, va avea ultima revizie de HyperTransport, adica 3.0.
Interesant este ca spre sfarsitul anului vor fi produse primele procesoare cu nu mai putin de sase nuclee, iar cateva luni mai tarziu vor fi produse nuclee cu nu mai putin de 12 nuclee, procesorul cu sase nuclee va fi denumit Istanbul si scopul sau va fi sa lupte direct cu contracandidatii de la Intel care vor lansa procesorul cu sase nuclee denumit Dunnington.
Dupa cum vedem la capitolul lansari programate AMD a trecut in fata Intel, si nu putem decat sa speram ca vor gasi si resursele necesare pentru aplicarea in practica a ideilor lor.

Sursa: DailyTech

joi, 17 aprilie 2008

Un elev de doar 13 ani din Germania a făcut de râs NASA


Un elev în vârstă de doar 13 ani din Germania a făcut de râs Agenţia Spaţială Americană. Copilul a corectat o serie de calcule făcute de specialiştii NASA, care indicau şansele ca un asteroid să lovească Pământul.

NASA a recunoscut eroarea. Ştirea a apărut astăzi, într-un ziar german. Nico Marquardt a folosit datele Institutului de Astrofizică din Potsdam şi a ajuns la concluzia că şansele ca un asteroid să lovească Terra sunt de 1 la 450. Potrivit calculelor făcute de specialiştii NASA şansele ca asteroidul Apophis să lovească Terra erau de numai 1 la 45.000.

Asteroidul Apophis - care în greacă înseamnă Distrugătorul - se va apropia cel mai mult de Pământ pe 13 aprilie 2029. Micul geniu în astrofizică a calculat că, dacă asteroidul se loveşte de unul dintre cei peste 40.000 de sateliţi artificiali, traiectoria îi va fi schimbată, aşa că ar putea lovi Pământul peste 28 de ani, când va trece din nou pe lângă noi.

Atât Nico Marquardt, cât şi specialiştii de la NASA sunt de acord că un asemenea impact ar însemna sfârşitul vieţii pe pământ. NASA lucrează deja pentru găsirea unor soluţii de distrugere a asteroidului.

Este oficial, XP Service Pack 3 pe 21 aprilie

Microsoft s-au tinut de cuvant si au finalizat pana la urma ultimul SP pentru cunoscutul sistem de operare Windows XP, dupa o perioada destul de indelungata de la anteriorul Service Pack, au inteles ca este cazul sa ofere suport in continuare pentru acest sistem de operare pentru cativa ani in plus
Service Pack 3 pentru Windows XP va fi disponibil prima oara pentru clientii OEM ( integratorii de sisteme), si clientii MSDN si Technet incepand cu data de 21 Aprilie, adica in mai putin de o saptamana.



Ulterior, incepand cu data de 10 iunie, ultimul SP va fi oferit si prin intermediul lui “Windows Update”, pana atunci trebuind sa fie rezolvate eventualele probleme de incompatibilitate
Service Pack 3 va contine in jur de 1100 de patch-uri pentru Windows si va implementa in premiera o noua modalitate de activare a licentei, un modul “Network Acces Protection”, si imbunatatiri cu privire la modulul criptografic din Kernelul de Windows.
Este cert in acest moment ca vom avea in continuare Windows XP pana pe 30 iunie 2010 sau un an dupa ce va iesi pe piata Windows Seven, oricare dintre situatii este ultima care apare.

Sursa: DailyTech

miercuri, 16 aprilie 2008

Asta Le Intrece Pe Toate

TE ROG,IMI LEGI SIRETUL ?

Cookie-urile Gmail, furate prin tabelele din Google

Bill Rios, cercetător în domeniul securităţii, a declarat că un atac de tip cross-site scripting (XSS) care vizează tabelele din Google, ar fi putut expune toate serviciile Google.

XSS poate apărea ori de câte ori un site legitim acceptă conţinut de la utilizatori, dar nu îl filtrează , putând permite astfel inserarea de instrucţiuni maliţioase. În acest caz, odată ce un atacator obţine acces la orice site de tipul xxxx.google.com site, ar avea acces la alte servicii Google, precum Gmail, Docs şi Code.

Un reprezentant Google a confirmat că vulnerabilitatea descrisă de Rios a fost remediată. „Google ia foarte în serios securitatea informaţiilor legate de utilizatori”, a spus un purtător de cuvânt al companiei. „Am reacţionat foarte rapid pentru a remedia problema şi am găsit o rezolvare înainte ca informaţiile despre vulnerabilitate să devină publice. Nu am primit nicio informaţie referitoare la o posibilă exploatare a acestei vulnerabilităţi”.

Potrivit lui Rios, el a reuşit să folosească Internet Explorer pentru a schimba tipul conţinutului trimis ca răspuns către server atunci când sunt folosite calculele tabelare Google. Problema se pune dacă browser-ul va ignora sau nu aceste elemente în anumite circumstanţe. Rios subliniază că toate browserele au capacitatea de a face asta în anumite circumstanţe, astfel încât problema nu se întâlneşte numai în cazul Google.

Pe blogul său, Rios a creat un tabel, plasând un script (document.cookie) înconjurat de tag-uri HTML în prima căsuţă din respectivul tabel. Când respectivul conţinut este salvat şi descărcat în format CSV (a comma-separated value), tipul conţinutului ar trebui să fie text/plain. În condiţiile în care Rios a adăugat HTML în linia de cod, Internet Explorer va vedea în primul rând acest lucru şi îl va interpreta în schimb ca HTML.

Oricând o victimă este păcălită să intre pe pagină, o fereastră de alertă se deschide automat pe ecranul atacatorului, oferindu-i informaţii despre sesiunea Google curentă a victimei. Sesiunea cookie va fi validă şi pe alte servicii Google, precum Gmail, Docs, etc, folosite de victime.

Rios oferă această vulnerabilitate XSS ca pe un avertisment şi recomandă celor care supraveghează sistemul de securitate un documnent scris de Blake Frantz, de la Leviathan Security. Frantz a descoperit că, în vreme ce alte browsere nu interpretat tipurile de fişiere ca HTML, IE a făcut acest lucru în cazul a 696 de tipuri de fişiere din 735 testate.

Turnul Eiffel ar putea fi extins! - FOTO




O firmă de arhitectură a propus recent un proiect de extensie al celui de-al treilea etaj din Turnul Eiffel.

Firma Serero, a precizat că proiectul a fost prezentat fără existenţa vreunui concurs în prealabil.

Proiectul doreşte să extinde etajul trei al turnului, cu o structură de înaltă performanţă din kevlar, ce ar dubla spaţiul acestui nivel. Acesta se va mări de la 250 de metri pătraţi la 580 de metri pătraţi.

Momentan, acest proiect rămâne doar o sugestie interesantă a firmei de arhitectură, pentru că şansele ca francezii să îşi modifice simbolul naţional sunt puţin probabile.

Sursa: Zigonet.com
Foto: zigonet.com

Seagate da in judecata producatorii de SSD-uri

Dupa ce cu putin timp in urma reprezentanti de top ai Seagate au declarat ca nu sunt interesati sa intre pe piata dispozitivelor de stocare de tip Solid State Disk, astazi a hotarat sa mai domoleasca din avantul capatat de alte companii producatoare de astfel de produse.
Cea mai simpla varianta care le-a fost la indemana a fost sa cheme in judecata mai multe firme pe motivul ca-i sunt incalcate diverse patente.



Prima firma care a intrat in colimatorul producatorului american de hard-diskuri a fost “STEC”, pe care o acuza ca i-a incalcat patente referitoare la corectia de erori, back-up, si interfetele de comunicare cu calculatoarele.
Seagate declara ca inainte de actiunea injustitie a purtat discutii prin care dorea sa le licentieze aceste patente in schimb “acuzatii” declara ca prima oara au auzit de aceste probleme odata cu actiunea in justitie.
Persoane avizate din piata de profil afirma ca de fapt Seagate doreste sa castige de pe urma SSD-urilor fara sa participe in mod efectiv la dezvoltarea tehnologiei (se estimeaza ca pana in 2012 piata SSD-urilor va ajunge la 8,7 miliarde de dolari), sau sa se asigure ca ceilalti nu vor evolua prea mult, urmand sa produca propriile memorii de acest tip, insa doar cu trecerea timpului o sa ne edificam cu privire la adevaratele motive care stau in spatele actiunilor Seagate.

Sursa: DailyTech

marți, 15 aprilie 2008

Fujitsu prezintă un laptop în carcasă de lemn

Acesta ar putea fi laptopul viitorului, prietenos cu mediul. Fujitsu a anunţat că va lansa în cursul acestei săptămâni un laptop a cărui carcasă este făcută din lemn, care înlocuieşte materialele tradiţionale: plastic sau metal.

Laptop-ul, care este numai un prototip, are o carcasă realizată din lemn de cedru şi anumite alte componente făcute din bio-plastic. Este vorba despre un material realizat din surse alternative, precum ulei vegetal, în locul petrolului folosit pentru a obţine plasticul tradiţional.

Laptopul poartă mărcile Fujitsu şi Monacca, o echipă de design japoneză care se specializează în produse din lemn. Monacca a pus deja în vânzare pe internet, prin intermediul site-ului său lansat de curând, mobilier şi pungi realizate din lemn, şi a lansat un sistem desktop cu o carcasă de lemn.

Dacă este posibil ca sistemele care au carcase din lemn să nu fie pregătite pentru comercializare, Fujitsu foloseşte deja bio-plasticul în laptopurile sale. În 2002 a început să studieze modul în care poate folosi porumbul pentru a produce bio-plastic, iar rezultatele acelui proiect pot fi văzute acum pe rafturile magazinelor din Japonia. Laptopul Biblo NX95, de la Fujitsu, are o carcasă realizată 30% din bio-plastic.

Cele două computere vor fi expuse la evenimentul Japan Design 2008, care va avea loc la în cadrul Salonului de la Milano.

AOL face reclamă pentru Verizon

AOL a încheiat unul dintre cele mai mari contracte de publicitate online cu firma de telefonie Verizon Communications. Anunţul, care ar urma să fie făcut în cursul zilei de astăzi pare cel puţin ciudat în condiţiile în care Verizon a deschis săptămâna trecută o acţiune în justiţie împotriva Time Warner Cable, acuzând această companie de reclamă mincinoasă în legătură cu internetul de mare viteză şi serviciile de televiziune oferite.

Conform unui reprezentant AOL, înţelegerea, care ar urma să fie anunţată astăzi, vine în contextul discuţiilor pe care Time Warner le poartă pentru a combina AOL şi Yahoo, împotriva rivalului Microsoft, care a oferit 42 de miliarde de dolari pentru a cumpăra Yahoo.

Afacerea este văzută ca o reuşită pentru Platform-A, divizia de publicitate de la AOL, în condiţiile în care reprezentanţii Microsoft, Yahoo şi AOL se străduiesc să obţină o cotă cât mai mare în domeniul reclamei online.

Platform-A este piesa de bază a ceea ce a rămas după restructurarea a ceea ce a fost cândva divizia responsabilă pentru generaţiile primilor internauţi.

Informaţii legate de conlucrarea dintre Yahoo şi AOL fac ca ultima dintre companii să fie evaluată la aproximativ 10 miliarde de dolari.

În baza înţelegerii legată de reclamă, cu Verizon, al cărei preţ nu a fost dezvăluit, Platfrom-A va avea dreptul să reprezinte tot spaţiul de reclamă de pe internet, inclusiv poziţiile premium, susţin companiile.

„Lucrăm cu site-urile pentru a le oferi tot ceea ce au nevoie”, a spus Lynda Clarizio, Preşedintele Platform-A.

Înţelegerea extinde şi legăturile cu Verizon Wireless. Platform-A se va ocupa şi de vânzarea de reclamă pentru această divizie.

Expansion pentru Gothic 3

JoWooD a anuntat ca lucreaza la un expansion pentru RPG-ul Gothic 3. Forsaken Gods va face trecerea dintre Gothic 3 si Gothic 4 au anuntat producatorii jocului.


Jucatorul va continua seria de aventuri ale Eroului fara nume si va ridica din nou sabia pentru salvarea lumii Gothic. In Gothic 3 Forsaken Gods ne vom inatalni cu prieteni vechi, personaje cunoscute in jocurile anterioare. Producatorii jocului promit ca vor include in acest expansion al jocului Gothic 3 cat mai multe dintre propunerile fanilor seriei. Jocul Gothic 3 Forsaken Gods se va lansa la finalul acestui an.

Sursa: Hit.ro

Comisarul Moldovan a avut succes in week-end

Cel mai recent film al lui Sergiu Nicolaescu, "Supravietuitorul", care a intrat vineri in cinematografe, a avut, in primul weekend, incasari de 90.011 lei in salile din Bucuresti, Cluj si Timisoara. Peste 6500 de spectatori s-au inghesuit sa vada cele mai noi aventuri ale comisarului Moldovan.


Premiera de gala a celui mai recent film al lui Sergiu Nicolaescu, "Supravietuitorul", s-a bucurat de prezenta unor nume sonore din cinematografie, dar si din sfera politicului, printre cei care au pasit, vineri, pe covorul rosu, la Cinema PRO, aflandu-se Ion Iliescu, Maria Basescu si Tudor Giurgiu. Primul care a ajuns la Cinema PRO a fost insusi regizorul Sergiu Nicolaescu, care i-a intampinat pe invitati in holul cinematografului. Rand pe rand au venit vedetele filmului - Cristi Iacob, Petr Falc, Lucian Viziru, Jean Constantin, Ion Dichiseanu, Cristina Rus si Simona Patruleasa.



"Supravietuitorul" continua cu o tema nou, dupa miscarea legionara si instalarea comunismului, abordate in celelalte filme. Dupa razboi, comisarul Moldovan (Sergiu Nicolaescu/ Petr Falc) a facut ani grei de puscarie politica. Distractia comandantului inchisorii, un colonel sovietic (Ion Dichiseanu), era sa il oblige sa joace ruleta ruseasca. Numai norocul incredibil si spiritul de supravietuitor l-au facut pe Moldovan sa apuce ziua gratierii. Iesit din puscarie, fostul comisar intra intr-un circuit international de jocuri de ruleta ruseasca organizate clandestin pentru o elita amatoare de spectacole extreme.

La sfarsitul anilor '70, soarta il aduce intr-un oras din centrul Europei, unde diabolicul Goldberg (Vladimir Gaitan/ Cristian Motiu), o veche cunostinta din tinerete, patroneaza o varianta "imbunatatita" a acestui joc: ruleta ruseasca incrucisata, in care doi oponenti trag unul in celalalt. Atractia spectacolului este confruntarea dintre Moldovan si fostul interpret Cristian Vasile (Ion Ritiu/ Lucian Viziru) - deja veterani ai jocului si prieteni din tinerete. Treptat, comisarul intalneste numeroase alte figuri familiare - atat inamici, cat si prieteni. Pare chiar ca toata lumea interlopa a Bucurestiului anilor '40 s-a mutat in acest oras. Comisarul Moldovan este prezent, nu numai pe ecranele de cinema, ci si pe telefoanele mobile.

Sursa: Mediafax

luni, 14 aprilie 2008

Elefanţi beţi în savană. Mit sau realitate? -VIDEO

Cine a avut ocazia să citească o broşură de călătorii despre Africa, a auzit în mod sigur de elefanţii care se îmbată cu fructele marula. Marula este o specie de mango care fermentează imediat cum se coace, datorită căldurilor foarte mari. Elefanţii şi alte animale africane, mănâncă fructele "alcoolizate" şi... se îmbată.

Cel puţin asta se credea până acum. Cu toate că există martori oculari ai turmentării animalelor şi au fost scrise numeroase cărţi pe această temă care confirmau ipoteza, un studiu recent ne spune o cu totul altă poveste.

Steve Morris, biolog la Universitatea Bristol din Anglia şi co-autor al studiului, spune că în Africa există anecdote cu elefanţi beţi de mai bine de un secol. Dar în biologie nu există nicio dovadă care să confirme poveştile, subliniază Morris.

Prima dovadă a cercetătorilor că animalele nu se îmbată de la marula este faptul că elefanţii nu mănâncă fructele fermentate de pe jos, ci le culeg direct din copaci pe cele coapte, la fel ca şi maimuţele şi diversele păsări.

Nici fermentarea fructelor în stomacul animalelor nu este mai plauzibilă, întrucât mâncarea trece prin sistemnul digestiv într-un interval de la 12 la 46 de ore, prea mic pentru ca procesul de fermentare să ia loc.

Şi chiar dacă aceste lucruri s-ar întâmpla, este puţin probabil ca mâncarea să îi turmenteze pe elefanţi. Luând în considerare greutatea corpului, rata de digestie a elefantului şi alţi factori, cercetătorii au ajuns la concluzia că un elefant ar trebui să consume 1.9 litri de etanol ca să se îmbete.

Întrucât fructele marula fermentate au alcool în proporţie de 7%, ar fi nevoie de 27 de litri de suc de marula pentru ca elefanţii să se turmenteze!

Morris declară că starea de ameţeală a animalelor se poate datora fie otrăvirii de către insectele din copacul marula, fie faptului că fructul conţine substanţe chimice care îl ameţesc pe elefant.

Cu toate că cercetătorii ne spun, prin urmare, că nu vom găsi prea uşor un elefant beat sub un copac de marula... există dovezi înregistrate pe peliculă că poveştile sunt adevărate.



Sursa: National Geographic
Foto: elephantjokes.co.uk

Biologii au descoperit în Indonezia o broască fără plămâni


Descoperire rară în Indonezia! Un grup de biologi au găsit o broască care nu are plâmâni şi respiră numai prin piele. Descoperirea, susţin biologii, ar putea oferi detalii importante despre evoluţia unor specii.

Broasca a fost găsită pe insula indoneziană Borneo în timpul unei expediţii. Un biolog indonezian a declarat că a văzut pentru prima oară broasca acum 30 de ani şi de atunci a organizat cinci expediţii pentru a o găsi.

Omul de ştiinţă susţine că nu mai există o astfel de specie nicăieri în lume. Este vorba de o specie primitivă de amfibieni care s-a adaptat la noile condiţii de mediu.

Biologii au mai descoperit şi două noi specii de şopârle şi alte patru de broaşte. Oamenii de ştiinţă au făcut un apel către autorităţi să protejeze râul şi habitatul unde a fost găsită broasca, mai ales că zona riscă să fie poluată de exploatările de aur şi de defrişările ilegale.
Sursa: Realitatea TV
Foto: livescience.com

Fallout 3 va avea Collector's Edition

Pentru fanii inraiti ai seriei de jocuri Fallout, producatorii jocului vor lansa si o editie de colectie a jocului Fallout 3. Aceasta va contine pe langa jocul original si un Vault Boy Bobblehead, un album de 100 de pagini „Art of Fallout 3” si un DVD Making of Fallout 3.


Toate aceste obiecte vor ajunge la fanii Fallout 3 intr-o cutie Vault-tec conceputa sa reziste, spun producatorii, la o lunga iarna nucleara.
Fallout 3 Collector's Edition va fi mai scumpa cu 20 de dolari decat jocul in varianta sa simpla.


Versiunea pentru PC a Fallout 3 Collector's Edition va avea un pret estimat de 70 de dolari iar versiunea pentru PS3 sau Xbox 360 va costa aproximativ 80 de dolari. Fallout 3 este asteptat sa se lanseze in aceasta toamna.

Sursa: Hit.ro

Internetul - noul prieten al copiilor?

Consiliul National al Audiovizualului a facut public recent un studiu care evidentiaza cifre si statistici importante in raportul copiilor cu Internetul.

73% dintre copiii cu vastre intre 6 si 15 ani au afirmat ca au auzit de Internet si 75% dintre l-au si utilizat.In total, 44% dintre copii folosesc Internetul in diverse scopuri, dintre acestia 64% accesandu-l cel putin o data pe saptamana. Locurile in care acceseaza Internetul sunt acasa, la scoala sau la prieteni, existand o scadere a popularitatii mult-vestitelor "Internet cafe"-uri.

In conditiile in care zilnic apar mii si mii de carti in format electronic, site-uri cu indicatii sau chiar solutii pentru teme, referate sau eseuri, nu ne putem mira ca intr-o zi obisnuita copiii petrec, in medie, 103 minute utilizand Internetul. In acelasi timp, suntem primii care recunosc utilitatea uriasei baze de informatii pe care Internetul o pune la dispozitie si facilitatea cu care se poate desfasura o conversatie gratie acestui mediu de comunicare.



Tinand cont de diversitatea si cantitatea uriasa de informatii pe care o faciliteaza Internetul - atat utile cat si de divertisment si relaxare - cifrele nu ne arata decat o adaptare a celor mai mici la tehnologia moderna.

Utilizarea Internetului de catre copii nu este o siutatie in Romania, ci in intreaga lume. Mult mai important insa este modul in care Internetul este utilizat. Comisia Europeana publica, in august 2007, un raport in acest sens, bazat pe un studiu la care au participat copii intre 9-10 ani si 12-14 ani. Raportul arata ca juniorii cu varsta intre 9 si 10 ani petrec intre o jumatate de ora si o ora pe zi folosind Internetul si telefonul mobil, perioada de timp crescand pana la trei ore pentru cei intre 12 si 14 ani.

Adevarata problema este in a monitoriza accesul minorilor la informatii care ii pot influenta in sens negativ. Site-urile cu continut violent, pornografice, rasiste etc sunt doar cateva dintre atractiile nocive si extrem de puternice pe care Internetul le ascunde. Conversatiile cu necunoscutii pot fi, de asemnea, un pericol pentru copii

Sa nu uitam ca la sfarsitul anului trecut, analiza facuta de Asociatia pentru Tehnologie si Intenet arata ca 50% dintre copiii intervievati au accesat site-uri cu continut explicit violent, iar 85% dintre cei care au participat la studiu au discutat cu necunoscuti pe Internet.

Cu siguranta ca odata cu cresterea timpului petrecut de copii online, aceste cifre vor creste. Cu atat mai mult cu cat parintii inca nu au la dispozitie instrumentele necesare pentru a controla activitatile pe care copiii le desfasoara pe Internet.

Sursa: Hotnews, HIT.ro

Cumpara Orange UPC Romania?

Ultimele zile au fost extrem de animate de zvonul ca intre Orange si UPC se pregateste mai mult decat un parteneriat, mai exact o tranzactie, prin care Orange sa achizitioneze UPC.

Evident, informatia a atras atentia si a devenit sursa de speculatii. Posibilitatea ca Orange - cel mai mare player pe piata de servicii de telefonie mobila - sa acceseze si o alta piata extrem de puternica, de asemenea, a animat multe spirite.



Aparent, totul a pornit de la publicatia on-line DealWatch, care a anunat ca vanzarea UPC Romania este aprobata si demarata. Aceasta informatie si parteneriatele mai vechi intre cele doua mari companii i-au determinat pe multi sa dea ca si sigura tranzactia. De aici pana la vehicularea unor sume care ar putea fi platite, nu a fost decat un singur pas si asa am aflat ca, potrivit celor de la Business Standard, Orange ar trebui sa scoata intre 631,8 si 923,4 milioane de euro pentru UPC Romania.



Singurul impediment in efectuarea acestei tranzactii - si unul major, am adauga noi - este ca nici una dintre cele doua parti nu este interesata sa vanda, respectiv sa cumpare. Desi Didier Lombard, CEO France Telecom, a anuntat ca Orange intentioneaza sa devina un operator 4ply, incluzand astfel si telefonia fixa si tv-ul in oferta, de aici pana la miscarea de achizitionare a unei companii de profil este totusi o mica diferenta.

Deocamdata insa, stim cu siguranta ca Orange, liderul pietei de servicii de telefonie mobila, este interesat sa se dezvolte si pe alte directii. Pana la ziua in care vom plati telefonul mobil, abnonamentul tv, telefonul fix si Internetul pe o singura factura, beneficiind de servicii de calitate in acealasi timp, mai dureaza insa putin.

Sursa: Newsin, HIT.ro

duminică, 13 aprilie 2008

Marele Canion din Colorado, la fel de vechi ca şi dinozaurii



Noile dovezi geologice indică faptul că Marele Canion din SUA ar fi la fel de vechi ca şi dinozaurii, adică cu peste 40 de milioane de ani mai vechi decât se credea până acum, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la University of Colorado at Boulder şi California Institute of Technology.

Echipa a folosit o tehnică numită datare radiometrică, pentru a arăta că Marele Canion s-a format acum peste 55 de milioane de ani, cu 40-50 de milioane mai devreme decât se credea până acum. Cercetătorii au adunat dovezi de la pietrele din canion şi din platourile din jur, ce erau depozitate la nivelul mării cu câteva sute de milioane de ani înainte ca această regiune să se înalţe şi să se erodeze sub forma canionului actual.

Unul dintre cele mai surprinzătoare rezultate ale studiului este reprezentat de dovezile care arată că platourile de lângă canion au erodat la fel ca Marele Canion. Se pare, prin urmare, că micile pârâuri de pe platouri au fost la fel de eficiente ca vechiul râu Colorado în sculptarea masivului canion.

"Dacă stai în vârful Marelui Canion de azi, fundul vechiului canion ar fi stat exact deasupra capului tău, dar pentru că a fost supus unei erodări masive, a ajuns la acest nivel", a declarat cercetătorul Rebecca Flowers.

Sursa: Live Science
Foto: flickr.com

Sistem de control parental si lectii pe PC

Parintii care doresc sa-si ajute copiii la teme si totodata sa-i supravegheze o pot face prin intermediul unui nou computer, dotat cu programe educationale, jocuri, dar si cu un sistem de control parental. Programul, intitulat Myra Educational, include doua sisteme desktop - Myra eCreative 6+ , pentru elevii din clasele I-IV, si Myra eCreative 10+, pentru elevii din clasele gimnaziale.




Avantajul programelor este ca-i ajuta pe copii sa invete intr-un mod captivant, sustin producatorii. Astfel, copiii vor fi pusi in situatia de a salva Planeta Mate, de a se confrunta cu principesa Problema; un mos plinut si mustacios le arata adunarea, iar un pirat viclean ii provoaca sa inteleaga metoda figurativa. 'Confruntarile' se incheie cu teste. Testul nu se numeste 'lucrarea de control', nu incepe cu 'scoateti o foaie de hartie', se numeste 'provocare', dar, in spatele jocului, este aceeasi testare dichisita', a afirmat Val Efrim, reprezentant EduCreative.

Programul dispune si de un sistem dedicat parintilor - si anume de unul de control. Astfel, cei mari pot limita timpul, inclusiv intervalul orar in care copiii se pot juca sau sta la calculator. Calculatorul se inchide atunci cand durata permisa expira. De asemenea, parintii pot verifica topul primelor zece site-uri folosite, site-urile pe care copiii au incercat sa le acceseze, dar nu au reusit din cauza restrictiilor, programele descarcate de pe internet, si chiar email-urile primite. Ei decid ce functii de control activeaza.
Sistemul - hardware si sofware - costa 15 milioane.

Sursa: Rompres