joi, 20 noiembrie 2008

COLIN MCRAE DIRT 2 anuntat + primele imagini

Codemasters a anuntat astazi, 20 noiembrie 2008, ca lucreaza la urmatorul simulator de curse auto off-road din seria Colin McRae.

colin-mcrae-dirt-2-anuntat--battersea-uk.jpg

Colin McRae: DiRT 2 este in productie la Codemasters Studios pentru platformele PC (Games for Windows), Sony PLAYSTATION 3, Microsoft Xbox 360, Sony PlayStation Portable, Nintendo Wii si Nintendo DS.

Colin McRae, o adevarata legenda a raliului, a decedat intr-un accident de elicopter in septembrie 2007. Decizia de a continua seria cu numele Colin McRae a fost luata de Codemasters cu acordul familiei McRae.

colin-mcrae-dirt-2-anuntat--malaysia.jpg

Colin McRae avea o pasiune incredibila pentru viteza, pentru adrenalina si pentru frumusetea raliului. Atunci cand am lucrat cu el pentru prima data, acum mai bine de zece ani, a reusit sa ne transmita un sentiment de libertate care i-a fascinat pe fanii raliului", a declarat Gavin Raeburn, senior executive producer la Codemasters Studios. “Mai tarziu, abilitatile sale au stralucit in evenimente precum X-games, raliul Dakar si Race of Champions. Putea sa faca manevre cu masina pe care nimeni altcineva nu le-ar fi incercat, si dorim sa transmitem acest lucru in continuare in seria noastra de jocuri, cu noi evenimente la limitele raliului si ale sportului auto. Va fi un tribut adus unui campion incredibil", a mai declarat Raeburn.

Colin McRae: DiRT 2 va oferi o varietate de evenimente off-road contemporane, iar jucatorii vor concura in cele mai diverse si dure medii de curse din lume. Noul World Tour include curse agresive cu mai multi adversari si curse solo, care se vor desfasura in locuri extraordinare, de la canioane la jungla si stadioane, promite Codemasters.

colin-mcrae-dirt-2-anuntat--utah-usa.jpg

“Raliul a atras noi staruri si un nou stil. Astfel a devenit mai dinamic si mai antrenant ca oricand; este un adevarat sport extrem de nivel premium, care atrage noi fani si emana o atitudine de incredere”, a continuat Raeburn. Colin McRae: DiRT 2 este o reprezentare fidela a acestei directii noi, dinamice. Putem spune ca vom renunta la unele restrictii si catuse impuse de raliul din lumea reala. Ii vom invita pe jucatori sa traiasca experienta unora dintre cele mai spectaculoase si periculoase medii de curse din lumea reala.”

Colin McRae: DiRT 2 va fi motorizat de a treia generatie a engine-ului EGO, tehnologie premiata de creare a jocurilor de curse. DiRT 2 va beneficia si de un model avansat de modelare fizica a controlului masinii si de noi efecte de avariere. Fidelitatea vizuala va fi excelenta: Codemasters afirma ca masinile si traseele vor fi de doua ori mai detaliate decat cele din Race Driver: GRID.

Garajul din Colin McRae: DiRT 2 va contine cele mai performante masini de raliu si off-road, cu licenta oficiala, alese pentru a completa un joc de curse agresiv si rapid. Jucatorii vor putea alege dintre sapte clase de vehicule si vor avea acces la masini puternice inca de la inceput. In prima cursa din Colin McRae DiRT 2 jucatorii vor conduce Subaru Impreza Group N.

In plus fata de World Tour, Colin McRae: DiRT 2 va oferi si joc online - curse unu la unu, optiuni de socializare etc. Jocul va fi lansat la o data nespecificata din 2009. Intre timp, doritorii pot vizita www.codemasters.com/dirt2, situl oficial al jocului.

Sursa: Codemasters / Hit.ro