vineri, 3 aprilie 2009

Jumpgate Evolution - cerinte de sistem... ca la mama acasa

Codemasters Online a anuntat ca Jumpgate Evolution, jocul de tip sci-fi MMO, va avea cerinte de sistem deloc pretentioase.

Pe o piata pe care doar EVE Online a reusit sa se impuna, Jumpgate Evolution promite sa le ofere tuturor pasionatilor de jocuri cu nave spatiale o alta posibilitate de a intra intr-un univers online masiv.

Desi va putea fi jucat si pe sisteme cu trei monitoare, Jumpgate Evolution va rula chiar si pe PC-uri dotate cu:

- procesor la 1,4 GHz

- 512 MB RAM

- placa video cu 64 MB

- 8 GB liberi pe HDD.

Totusi, pentru a avea acces la toate efectele grafice ale jocului (prezentate pe larg in trailerul "When Darknes Falls" de mai sus si in galeria de imagini), va fi necesar un sistem cu Dual Core Intel Pentium D, 2GB RAM si placa video cu 256 MB.

In Jumpgate Evolution, jucatorii vor putea alege una dintre cele trei natiuni disponibile. Jocul va oferi batalii la scara larga intre nave spatiale, dar si posibilitatea de a face comert. Producatorii (compania NetDevil) afirma ca cerintele scazute de sistem vor permite accesul mai multor jucatori si, astfel, spera ei, jocul va fi mai populat.

Data de lansare a lui Jumpgate Evolution este stabilita pentru iunie 2009, iar doritorii se pot inscrie la BETA test pe www.jumpgateevolution.com.

Sursa: Codemasters Online / HIT.ro

E.Y.E., FPRPG pe engine de Counter-Strike Source - trailer nou

Streum On Studio a lansat un film de prezentare a jocului E.Y.E., un FPS/RPG plasat intr-un univers intunecat.

Actiunea din E.Y.E. se petrece intr-o lume pentru care producatorii au avut ca surse de inspiratie filmele Blade Runner si Ghost in the Shell, dar si franciza Warhammer 40K. Jocul va oferi 25 de arme, moduri de foc diferite, zoom si precizie dinamica.

Pe partea de RPG, producatorii francezi mentioneaza 14 implanturi cibernetice, cinci puteri psionice, open gameplay si personaje NPC extrem de diverse.

Lansarea lui E.Y.E. este asteptata in aceasta primavara.

Sursa: Streum On Studio / HIT.ro

Top 10 descoperiri cu Google Earth

Aflam la intervale de timp destul de mici cum oamenii obisnuiti descopera cu ajutorul aplicatiei Google Earth lucruri si locuri uitate de lume sau nestiute pana acum.

Cum toate acestea au fost prezentate individual pe internet sau prin intermediul posturilor de televiziune, ne-am gandit sa realizam un top al celor mai intersante zece descoperiri cu aplicatia gratuita a celor de la Google.

1) Exploratorii au descoperit ceea ce parea a fi o retea de strazi ce conturau forma unui oras pe fundul oceanului, la cateva sute de kilometri de coasta africana. Desi o buna perioada de timp au circulat zvonuri cum ca orasul pierdut Atlantida a fost descoperit cu Google Earth, se pare ca urmele nu erau altceva decat rutele parcurse de sonarele ce colectau date pentru realizarea de harti subacvatice.


2) Poate doar prin tehnologie extraterestra s-a putut realiza acest cerc in forma siglei Firefox. Sau poate e vorba de doar cativa fani ai companiei, care au creat giganticul logo intr-un lan de porumb din Oregon SUA cu ocazia celebrarii celui de-al 50.000.000-lea download al browserului Mozilla.


3) Aceste formatiuni ciudate pot fi gasite in apropiere de bazele aviatice din SUA si Marea Britanie. Despre ele nu se stiu prea multe, desi Ministrul Apararii din Anglia a sustinut ca ar fi trasee pentru motociclete. Insa gurile rele sunt de parere ca ar putea fi spatii de calibrare pentru sateliti. Cum nimeni nu spune si nu stie nimic sigur, nu ne ramane decat sa presupunem.


4) Prezentatoarea TV, Oprah Winfrey, are parte de propriul sau labirint, la scara gigantica. Un fermier din Arizona a creat, in 2004, acest cadou in semn de pretuire pentru emisiunea difuzata in SUA a carei gazda este Oprah.


5) In anul 1967, atunci cand a fost construit acest complex din San Diego, nu se punea problema tehnologiilor de fotografiere din satelit. Totusi, odata cu trecerea anilor, un explorator cu Google Earth a descoperit ca cele patru cladiri in forma literei “L” sunt aranjate in forma de svastica. Un ofiter al Marinei Militare din SUA a declarat, in 2007, ca se cheltuiesc aproape 600.000 de dolari pe an pentru ascunderea si mascarea cladirii pentru a nu fi asociata cu simbolistica emblemei.


6) SS Jasmin, un vas cargo bolivian, s-a scufundat in apropiere de coasta Sudanului in 2003. Acum, Jasmin este una dintre cele mai mari epave vizibile din Google Earth.


7) Aceasta formatiune descoperita in Canada, este in intregime naturala. “Fata” este de fapt o vale formata printr-o alunecare de teren si eroziune in argila. Unii spun ca imaginea formata seamana foarte bine cu o persoana cu casti sau chiar cercei, insa acea urma nu este altceva decat o dara lasata de un izvor subteran de petrol.


8) Acest lac cu apa rosie din Iraq a fost descoperit in 2007 si a impus o serie de speculatii macabre. Un informator a declarat, la un moment dat, ca ceea ce ramane in urma masacrelor din Iraq se arunca deseori in canalele de acest fel. Nimeni nu a oferit pana acum o explicatie oficiala, insa cel mai probabil culoarea rosiatica provine de la deseuri si ape menajere, poluare sau din urma proceselor de tratare a apei.


9) In acest cimitir al avioanelor din Arizona se gasesc peste 4000 de avioane militare. Scopul bazei este acela de recuperare a pieselor aflate inca in stare de functionare. Aceasta este una dintre cele mai populare imagini capturate prin satelit, descoperite cu Google Earth si postate pe internet.


10) Ultima, desi nu cea din urma, este descoperirea autoritatilor elvetiene, despre care ati putut citi si pe Hit.ro. Este vorba despre o plantatie imensa de marijuana, detectata prin Google Earth. Descoperirea a trimis in arest nu mai putin de 16 oameni, iar in depozitele Politiei au ajuns nu mai putin de 1,2 tone de marijuana evaluate la 2,5 milioane dolari la valoarera strazii.

Samsung Portable Multimedia Players

Samsung a anuntat in cursul zilei de ieri lansarea a trei playere multimedia: YP-P3, YP-Q2 si YP-U5.

Primul prezentata a fost Samsung YP-P3 cu display de 3 inch, EmoTure User Interface, Bluetooth si compatibilitate Mp3, WMA, WMV si DivX. Cel de-al doilea model de player multimedia, ceva mai simplu este YP-Q2 cu display de 2.4 inch si cu aceasi lista de fisiere compatibila.

Ultimul produs prezentat este un simplu mp3 player cu un mini display OLED de 1.16 inch si cu radio FM.

Preturile recomandate pentru P3 sunt cuprinse intre 149.99$ pentru varianta de 8GB si 299.99$ pentru varianta de 32Gb.

Modelul Q2 va avea preturile cuprinse intre 99.99$ si 129.99$ si capacitati de la 8 pana la 16Gb iar ultimul player, model U5 va veni doar in varianta de memorie de 2Gb si va costa in jur de 40$, respectiv 100-120 ron in functie de cursul de schimb.

Toate cele 3 modele vor fi disponibile in magazine pana cel tarziu in vara.

Ubisoft anunta precipitatii sub forma de chiftelute

Ubisoft a anuntat ca lucreaza la jocul, pe care il va si distribui, bazat pe filmul de animatie Cloudy with a Chance of Meatballs, produs de Columbia Pictuers si Sony Pictures Animation. Gandit pentru console de joc si console de joc portabile, Cloudy with a Chance of Meatballs este planificat sa ajunga in magazine spre sfarsitul anului in acelasi timp cu lansarea pe marile ecrane a filmului cu acelasi nume.

Proiectele noastre anterioare au demonstrat ca Ubisoft intelege felul in care trebuie tradusa arta si povestirile din filmele produse de Sony Pictures Animation in lumea jocurilor video” a declarat Mark Caplan, vice-presedinte Licensing-Hardlines and Interactive al Sony Pictures Consumer Products. „Echipele noastre deja lucreaza impreuna pentru a crea un joc interactiv, distractiv si antrenant care sa extinda experienta filmului”, a mai spus Mark Caplan.

Al doilea film al Sony Pictures Animation care va fi creat cu tehnologia stereoscopic 3D. Cel mai delicios moment din Cloudy with a Chance of Meatballs va fi cel in care jucatorii vor combina mamaliguta cu branza.

Inspirat din indragita carte pentru copii, filmul prezinta un orasel unde mancarea pica din cer asemenea ploii. Printre actorii care-si vor oferi vocile personajelor din joc se numara Bill Harder, Anna Faris, James Caan, Andy Samberg, Bruce Campbell, Mr. T si Tracy Morgan. Filmul este scris si regizat de Chris Miller si Phil Lord, bazat pe cartea de copii scrisa de Judi Barrett si ilustrat de Ron Barrett. Producatorul este Pam Marsden.

Sursa: Hit.ro