duminică, 7 decembrie 2008

Mini-Laptop sub 100 de dolari in 20Mini-Laptop sub 100 de dolari in 2009

Deja se pare ca anul viitor va fi unul destul de interesant pe partea de IT, mai exact va fi marcata o premiera – va aparea pe piata un mini notebook cu numele de Midget PC cu un pret nemaivazut pana acum – mai putin de 100 de dolari americani.

netbook.jpg

Primele modele vor avea diagonale de 7 si 9 inci si partial pretul va fi datorat neincluderii sistemelor de operare contra-cost, fiind probabil dotat cu o versiune free de Linux.
Daca tot am amintit de premiere trebuie sa precizam ca pretul va fi asa de mic pentru ca procesorul folosit este chinezescul Loongson .
Iata ca pana la urma chinezii reusesc sa-si faca intrarea si pe pietele vestice, asa ca vom asista la o situatie foarte interesanta, si suntem curiosi care va fi atitudinea celorlalti mari producatori de CPU.

Televiziunea viitorului in format 3D

Un sistem de televiziune in format 3D care va furniza imagini holografice ar putea deveni o realitate in casele noastre intr-un timp foarte scurt, potrivit cercetarilor realizate de o echipa de la o universitate britanica.

Expertii din cadrul institutiei au demarat un proiect finantat de Comisia Europeana pentru investigarea principiilor fundamentale, a tehnologiilor si a caracterului practic in ceea ce priveste introducerea pe piata de consum a unor sisteme 3D TV.
3d.jpg
Specialistii in media sustineau acum cativa ani ca 3D TV va avea nevoie de aproximativ o decada pentru a cuceri un segment important din piata. Descoperirile recente, insa, au aratat ca o televiziunea tridimesionala stereotipica si cu imagini holografice care sa nu impuna utilizarea ochelarilor speciali mai are de parcurs doar cativa pasi pentru a deveni realitate.

Cercetarea a constat in testarea mai multor tehnologii pentru dezvoltarea si implementarea televizoarelor 3D, care ar urma sa primeasca si sa afiseze programe cu imagini 3D incorporate.

Pentru ca televiziunea tridimensionala sa devina o realitate, cercetatorii trebuie sa dezvolte o tehnologie pentru crearea de programe care sa poata fi televizate in acest format si sa aiba abilitatea de a transmite o vasta cantitate de informatii necesare in formarea unei imagini 3D complete.

Televiziunea 3D ar putea oferi consumatorilor o experienta mult mai antrenanta fara a mai purta ochelarii speciali. Pe langa schimbarea felului in care vom privi la televizor, tehnologia 3DTV va putea fi aplicata si in alte domenii precum medicina, traficul aerian, zona militara, divertismentul si altele, spun specialistii.

Retail Stores to Stay Open For The Dark Knight DVD/Blu-ray Release

I was at the downtown San Francisco Best Buy yesterday when I noticed this signage when I walked in the door. Apparently some of the Best Buy stores are doing Midnight launches on Monday night for The Dark Knight DVD/Blu-ray. Apparently some Circuit City, Blockbuster Videos and Virgin Megastores will also be open at midnight for the home video release launch. I don’t believe I’ve ever seen a midnight launch for a movie before (I’m sure someone in the comments might prove me wrong), which is pretty incredible.

I’m considering making the trip to the San Francisco store to see how many people actually show up, but I already have my Dark Knight Blu-ray preordered through Amazon. You can also preorder now and avoid the lines on Amazon: $23.99 for the Blu-ray, $20.99 for the Two-disc DVD, or $47.99 for the super duper Blu-ray Batpod edition.