sâmbătă, 5 aprilie 2008

Nedeljko Bajic Baja - Zemlja ljubav

vineri, 4 aprilie 2008

A pornit cel mai puternic supercomputer din Europa Centrală şi de Est


Paul Otellini, presedintele Intel şi rectorul Universităţii Tehnice din Gdansk, profesorul Janusz Rachon şi cu directorul centrului Trojmiejska Akademicka Siec Komputerowa (TASK), profesorul Mscislaw Nakonieczny, au apăsat butonul de start al celui mai mare supercomputer din Polonia, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Centrul Informatic TASK, din Polonia.

Cu nume de cod „Galley”, supercomputerul a fost anunţat acum şase luni. Galley oferă o putere de calcul de 50.000 de miliarde de operaţiuni pe secundă, fiind de aproximativ 4.400 de ori mai rapid decât supercomputerul IBM Deep Blue, care a câştigat partida de şah împotriva campionului mondial de şah, Gary Kasparov, în 1997.

Supercomputer

Galley înglobează 1.400 de procesoare quad-core Intel Xeon, echivalentul a 5.600 de unităţi de procesare. Acesta este cel mai puternic supercomputer din Europa Centrala si de Est şi pe locul nouă în topul european al supercomputerelor.
Galley va fi utilizat de mai multe universităţi poloneze, în cadrul proiectelor ştiinţifice, printre care se numără proiecte de cercetare din diverse domenii de activitate precum chimie, fizică, inginerie, electronică şi oceanografie.

NATO îşi consolidează răspunsul în faţa atacurilor cibernetice


NATO a decis înfiinţarea de echipe speciale pentru a răspunde eventualelor atacuri cibernetice, în urma unor acte de acest gen care au vizat site-urile guvernamentale din Estonia, membră a Alianţei, a anunţat astăzi un responsabil de rang înalt, relatează NewsIn.

"A fost o ameninţare foarte clară şi NATO a răspuns foarte eficient şi rapid, găsind mijloace pentru a-şi consolida sistemele", a declarat oficialul, sub acoperirea anonimatului, la închiderea summitului NATO de la Bucureşti. Potrivit sursei, această "experienţă foarte concretă" a dus la o schimbare importantă în modul de gândire al NATO, care a răspuns mai ales prin înfiinţarea unui Centru de excelenţă în apărarea cibernetică, la Tallinn, care va fi inaugurat oficial în 2009.
Estonia este susţinută în proiect de către Statele Unite, Germania, România, Italia şi Spania.

Pentru "gestionarea consecinţelor" atacurilor cibernetice, Alianţa a înfiinţat echipe gata să intervină în 24 de ore în ţările afectate, ca cele decise de NATO pentru eventuale atacuri chimice, biologice sau radiologice. Însă un atac cibernetic nu va declanşa un răspuns militar. "Este ceva departe, foarte departe de acest gen de scenariu", a spus oficialul.

Site-urile guvernului eston, dar şi cele ale unor bănci şi ale altor instituţii au fost vizate de atacuri cibernetice în 2007. Responsabilii estoni au acuzat atunci Rusia, după ce au descoperit că unele dintre atacuri proveneau de la servere ale administraţiei ruse şi chiar de la biroul preşedintelui Vladimir Putin. Moscova a negat orice implicare, iar oficialii estoni au acuzat-o că refuză să coopereze în anchetă.

Sursa: NewsIn

Microsoft decide: Windows XP pana in 2010

Se pare ca Microsoft Corporation nu doreste sa cedeze nimic din cota de piata pe care o detine, mai ales in ceea ce priveste Windowsul XP.
Dupa cum prezentam ieri, exista o piata in crestere foarte mare reprezentata de mini-calculatoarele care se vand foarte bine in aceste zile ( Eee PC, Everex, mai nou ECS G10IL), si care din cauze precum pretul sau configuratia mai slaba functioneaza cu aproape orice sistem de operare in afara de Windows Vista, cel mai nou program al Microsoft.



Asadar Microsoft si-a revizuit cel putin in parte decizia de a intrerupe total comercializarea Windows XP incepand cu 30 iunie si a decis ca va continua vanzarea de Windows XP Home Edition pana in anul 2010 sau pana cand va aparea urmatorul sistem de operare dupa Windows Vista (care se pare ca va avea mai multe versiuni, inclusive una facuta special pentru a functiona pe calculatoare cu o configuratie mai putin puternica.
Asadar cel putin va exista in continuare suport pentru Windows XP, in schimb dupa data de 30 Iunie se va mai comercializa numai versiunea Home Edition si foarte probabil numai pentru achizitii in volme mari facute de producatorii mini-calculatoarelor.

Sursa: DailyTech

Cei Mai Tari Barbati

"Barbat" gravid

Conducerile Microsoft şi Yahoo au avut o nouă întâlnire


Reprezentanţi din conducerile companiilor Microsoft şi Yahoo s-au întâlnit din nou, pentru a continua discuţiile despre o posibilă preluare a companiei Yahoo, după cum susţine The Wall Street Journal.

Se pare că Microsoft nu intenţionează să crească preţul oferit, iar Yahoo ezită în continuare să continue negocierile, înainte de o ofertă îmbunătăţită, potrivit surselor citate.

Deşi nu este clar cine poartă discuţiile, publicaţia scrie că întâlnirea a avut loc în apropierea sediului Yahoo.

Cele două părţi au purtat discuţii în urmă cu o lună, punând capăt unei perioade de şase săptămâni de tăcere, după ce Microsoft a lansat prima sa ofertă nesolicitată, de 31 de dolari pe acţiune. Yahoo a respins mai apoi oferta, spunând că aceasta subevaluează compania.

Potrivit blogului publicaţiei, Shafir a avut nişte predicţii îngrozitoare referitoare la situaţiile de fuziune şi achiziţie.

„Nu credem că marile companii vor avea acces la capital foarte curând. Creditarea este dificilă chiar şi pentru cei cu potenţial”, a spus Shafir.

Acest lucru ar putea schimba modul în care Microsoft încearcă să se prezinte, ca un cavaler care vine pe un cal alb să salveze Yahoo.

Potrivit informaţiilor oferite în The Wall Street Journal, Shafir a precizat şi că, în conformitate cu previziunile oferite de M&A, cifrele din acest domeniu vor scădea la 2,7 trilioane de dolari în acest an, faţă de 4,2 mii de militrilioane, anul trecut, iar preluările strategice, ca aceea pe care încearcă să o facă Microsoft cu Yahoo, ar urma să scadă cu aproximativ 30%.

IT-ul după 2008


De multe ori sunt întrebat cum e percepută „în străinătate” această lume a calculatoarelor şi aparatelor electronice, cum văd cei din ţările mai prospere IT-ul, ce-şi cumpără, cum îşi cumpără şi spre ce se orientează ei, care sunt diferenţele faţă de România.

Profitând de ocazia că recent cei de la Gartner au dat o serie de „predicţii” despre IT-ul după 2008, m-am gândit să analizăm împreună informaţiile, să vedem ce s-ar aplica şi în România şi să sesizăm astfel eventualele diferenţe între noi şi „restul lumii”. Comentariile reprezintă parerea mea personală cu privire la subiect, pot să nu fie pe placul tuturor, tocmai de aceea vă invit să discutăm.

Am ales să nu reproduc decât ideea pasajelor pentru a nu încărca prea mult pagina. Recomand consultarea în paralel a paginii cu textul original. Textul integral Gartner îl găsiţi aici http://www.gartner.com/it/page.jsp?id=593207.

1. By 2011, Apple will double its U.S. and Western Europe unit market share in Computers.

Se poate întâmpla şi în România, şi ar fi evident un pas mare pentru cei de la Apple. Va mai trece însă ceva vreme până a deveni un jucător foarte puternic pe piaţă.

2. By 2012, 50 per cent of traveling workers will leave their notebooks at home in favour of other devices.

După părerea mea, noi încă nici nu am ajuns bine la moda laptopurilor purtate după noi (să zicem c-aş accepta ideea dacă ne-am gândi strict la Bucureşti), în condiţiile acestea nu cred că ne putem da cu părerea despre subiect. În continuare cei ce poartă laptop-ul cu ei sunt văzuţi ca „şmecheri” care „se dau mari”.

Am putea considera predicţia ca fiind corectă, cei câţiva aliniaţi „trend-ului” vor face chiar mai repede zic eu trecerea către PDA/smartphone (sau acel dispozitiv universal pe care tot îl aşteptăm, toţi se chinuie să-l proiecteze şi nu reuşesc).

3. By 2012, 80 per cent of all commercial software will include elements of open-source technology.

Da, chiar mai repede, competiţia obligă la aşa ceva. Atâta timp cât tehnologiile open-source au devenit mai mature, mai stabile, sunt de asemenea greu de ignorat datorită investiţiilor reduse pe care le implică folosirea lor.

4. By 2012, at least one-third of business application software spending will be as service subscription instead of as product license.

Fără îndoială, excelent conceptul de „software cu chirie” la nivelul companiilor, ideea procurării de software ca serviciu, în funcţie de cum/când/cât/cum ai nevoie. Din păcate, la noi în ţară, chiar în lumea „de business” se întâlnesc foarte multe cazuri în care investiţia înseamnă hardware, iar software-ul e considerat „gratuit” pentru că se poate pirata. Nu cred că se vor schimba lucrurile până în 2012.

5. By 2011, early technology adopters will forgo capital expenditures and instead purchase 40 per cent of their IT infrastructure as a service.

În oarecum aceeaşi idee de mai sus, procurarea infrastructurii ca serviciu, sau mai pe româneşte folosirea (închirierea) de resurse hardware (de genul putere de calcul, lăţime de bandă etc.) la distanţă, de la altă locaţie specializată în a le oferi. Există asemenea centre în România, au şi clienţi dar din nou, cu o floare nu se face primăvară. Cu toţii am intrat pe site-urile unor companii „de top” ce învârt mult capital şi vedem că unele dintre aceste pagini par a fi create de omul „de la tehnic” pe baza unui template „de pe net” într-o sâmbătă dimineaţa în care era puţin mahmur.

6. By 2009, more than one third of IT organizations will have one or more environmental criteria in their top six buying criteria for IT-related goods.

Sunt dintre aceia ce consideră că dacă vom continua să ne batem joc de natură în aceeaşi măsură în care o facem acum, vom fi răsplătiţi aşa cum merităm. Dealtfel conceptul Green IT e susţinut de care începe să se mai deştepte, cel mai recent exemplu fiind CeBIT-ul. Din păcate, după părerea mea nu e nici o şansă ca în România lucrurile să se schimbe şi predicţia să se îndeplinească atât de devreme, gândirea pe termen lung e un lucru la care suntem deficitari. Vezi unele parcuri din oraşele mari ce capăta alte destinaţii, vezi chiar unii colegi de-ai mei care, deşi locuiesc la 10-15 minute de serviciu, vin cu maşina. Scuze dacă am fost puţin offtopic, mi-am vărsat năduful aici.

7. By 2010, 75 per cent of organisations will use full life cycle energy and CO2 footprint as mandatory PC hardware buying criteria.

Direcţia acestei predicţii e, ca mai sus, una ecologică. Pentru a produce „ceva” şi pentru a menţine acel lucru în funcţiune, se foloseşte o energie. Ideea e de a ne orienta spre a produce aparatură cu energie cât mai puţină şi cu reziduuri cât mai mici. Multe din acţiunile noastre sunt însoţite de o emisie de dioxid de carbon, acel CO2 footprint e gradul cu care o anumită persoană (lucru, activitate, domeniu, industrie) contribuie la încălzirea globală (şi la toate transformările precum schimbarea climei etc.) prin emisia de dioxid de carbon. Poate o să vă mire, se pare că industria IT produce aproximativ 2% din emisiile de CO2, cam acelaşi procent cu industria aeronautică.

Sunt convins că mulţi „de-ai noştri” nici nu prea ştiu cu ce se mănâncă termenii de mai sus. Aşadar, aceste lucruri, până în 2010, în România – nu cred.

8. By 2011, suppliers to large global enterprises will need to prove their green credentials via an audited process to retain preferred supplier status.

Măsură globală, va afecta implicit şi ţara noastră, cei ce doresc să supravieţuiască pe piaţă vor trebui să se alinieze. Totuşi, a treia predicţie legată de mediu – aţi auzit pe la noi (pe plaiurile foste mioritice acum cartiere rezidenţiale sau zone comerciale) termenii IT şi ecologie des asociaţi?

9. By 2010, end-user preferences will decide as much as half of all software, hardware and services acquisitions made by IT.

Aici eu zic că deja noi stăm mai bine, procentul utilizatorilor interesaţi şi capabili de a se informa înainte de a face achiziţii, atât casnice cât şi pentru zona de business, este mare.

10. Through 2011, the number of 3-D printers in homes and businesses will grow 100-fold over 2006 levels.

Sincer, mi se pare o predicţie cam „de umplutură”, sigur, numărul printer-elor 3D va creşte, dar nu văd sensul comparaţiei cu cifrele din 2006.

Flawless, furtul unui diamant

Actiunea din Flawless se petrece i n Londra anului 1960. Un om de serviciu care viseaza sa se elibereze si sa scape de angajatorii sai de la London Diamond Corporation planuieste un jaf impreuna cu o tanara director executiv din cadrul companiei. Ei vor sa puna mana pe un anume diamant...

In rolurile principale ii gasim pe Demi Moore si Michael Caine. In Romania filmul va avea premiera in 2008.

Sursa: Hit.ro

Nim's Island, de azi la cinema

Orice se poate intampla pe Nim''s Island, un loc magic condus de imaginatia unei fetite. Aceasta se inspira din legende si carti si incearca sa il intreaca in aventuri pe eroul sau preferat, Alex Rover, cel mai mare aventurier din lume. Atunci cand insula si tatal lui Nim sunt in pericol, aceasta il cheama in ajutor pe Alex.

In comedia Nim's Island ii gasim in rolurile principale pe Jodie Foster, Gerard Butler si Abigail Breslin. Filmul ruleaza pe marile ecrane din Romania de astazi.
Sursa: Hit.ro

Star Wars: The Force Unleashed, in septembrie

Cel mai nou joc, produs de LucasArts cu tematica Star Wars are data de lansare stabilita pentru luna septembrie. The Force Unleashed va ajunge pe rafturile magazinelor din Statele Unite ale Americii pe 16 septembrie si trei zile mai tarziu va fi disponibil si in magazinele din Europa. Jocul The Force Unleashed era programat initial sa se lanseze in luna noiembrie 2007.
In The Force Unleashed, jucatorul va intra in pielea unui ucenic secret al lui Darth Vader. Actiunea jocului se desfasoara intre finalul filmului Star Wars: Episode III Revenge of the Sith si inceputul povestii din Star Wars: Episode IV A New Hope.


Producatorul jocului, LucasArts a declarat despre acest titlu ca este „ cel mai ambitios proiect” care a fost vreodata lansat.
Star Wars: The Force Unleashed se va lansa in versiunile pentru Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Wii, DS, si PlayStation Portable.

Sursa: Hit.ro

Tom Clancy's H.A.W.X., primele imagini

Ubisoft a anuntat ca lucreaza la jocul Tom Clancy’s HAWX. Actiunea jocului incepe in 2012 cand din ce in ce mai multe tari devin dependente de companii militare private, mercenari de elita carora nu le prea pasa de lege.
Jucatorii vor avea la dispozitie nu mai putin de 50 de aeronave militare faimoase reproduse realist.


In Tom Clancy’s HAWX - high-altitude warfare , primul joc de lupte aeriene din universul Tom Clancy, jucatorii se vor transforma in piloti ai viitorului. O noutate pe care o aduce Tom Clancy’s HAWX este modul cooperativ.


Acesta permite conectarea a pana la patru jucatori in campania singel player. Modul multiplayer PVP le permite jucatorilor sa lupte impotriva a pana la 15 oponenti. Pentru pilotii mai putin experimentati, in joc va exista modul asistat.


Tom Clancy’s HAWX este produs de catre studiourile Ubisoft Bucuresti. Jocul este programat sa se lanseze in aceasta toamna in versiunile pentru PC, PS3 si Xbox 360.

Sursa: Hit.ro

joi, 3 aprilie 2008

A fost descoperită o planetă "bebeluş"


O planetă embrion, aflată încă în primele stadii de formare, a fost descoperită închisă într-un "uter de gaz" în vecinătatea unei stele tinere, au anunţat astronomii britanici.

Protoplaneta, cunoscută sub numele de HL Tau b de la numele stelei-părinte, HL Tau, ar putea avea doar câteva sute de ani, fiind astfel cea mai tânără planetă observată vreodată. Este posibil să ajungă un gigant gazos, similar cu Jupiter şi Saturn, şi va oferi o nouă perspectivă asupra modului în care planetele formează cercuri de gaz şi praf în jurul stelelor.

Descoperirea a fost făcută în timp ce o echipă de cercetători studia steaua HL Tau, aflată în constelaţia Taurus, la o distanţă de 520 de ani lumină.

Sursa TimesOnline
Foto: timesonline.co.uk

Google concediază 300 de persoane


Google concediază aproximativ 300 de angajaţi din nou achiziţionata companie de publicitate DoubleClick, potrivit unor surse care cunosc situaţia. Un purtător de cuvânt al companieia spus că Google nu poate oferi o confirmare a numărului de angajaţi care urmează să fie concediaţi.

„De când am finalizat achiziţia DoubleClick, pe 11 martie, am încercat să îi obişnuim şi să îi acomodăm pe angajaţii din Statele Unite cu modelul nostru de afacere. Aşa cum se întâmplă în cazul multor fuziuni, în urma acesteia a rezultat o reducere de personal din cadrul companiei achiziţionate. Astăzi concediem o parte dintre angajaţii DoubleClick din Statele Unite şi îi numim pe alţii în funcţii interimare. Suntem încrezători că structurile noastre organizatorice, combinate, împreună cu abilităţile şi experienţa noilor colegi, ne vor permite să continuăm să le oferim produse şi servicii de bună calitate clienţilor noştri”, se arată într-un comunicat Google.
Sunt aşteptate concedieri în condiţiile în care Eric Schmidt a avertizat asupra acestui lucru pe un blog, postat luna trecută.
Cele 300 de concedieri reprezintă aproximativ un sfert din forţa de muncă de la DoubleClick, iar reducerea de personal ar putea afecta şi lucrători din afara Statelor Unite.
Între timp, Google spune că a decis să separe divizia Performics, de la DoubleClick, în două unităţi, partea de marketing urmând să fie vândută.
Şi această mşcare este surprinzătoare. Analiştii cred că şi în condiţiile în care Google ar decide să îşi păstreze operaţiunile motorului de căutare complet separate de divizia de optimizare a căutării, s-ar putea să existe în continuare impresia de confuzie.
În aparenţă, Google este de acord cu această idee.
„Menţinerea obiectivităţii atât în privinţa căutării cât şi în marketing este foarte importantă pentru păstra încrederea utilizatorilor noştri. Din acest motiv, intenţionăm să vindem Performics unui terţ. Credem că acest lucru ne va permite să ne păstrăm obiectivitatea, iar partea de marketing va putea să crească şi să inoveze, pentru a servi intereselor clienţilor”, se arată în comunicat.
Ştirea despre reducerea de personal a fost dată publicităţii prima dată de către The New York Times.
Sursa: CNET News

Intel Classmate PC la a doua generatie

Compania Intel, pe langa numeroasele aditii la familiile lor de procesoare anuntate de curand este foarte activa si in ceea ce priveste laptopul lor de mici dimensiuni si ieftin, adresat in special copiilor din tarile in dezvoltare ( si nu numai).In aceste zile au prezentat a doua generatie a PC-ului lor portabil denumit “Calssmate PC”, si intre imbunatatiri amintim capabilitati wireless, durata de viata prelungita a bateriei, si rezistenta sporita la socuri.
Noul Classmate PC are la baza un procesor Celeron M, va avea Wireless 802.11 b/g iar modelul de top are un ecran de 9 inci, baterie cu 6 celule, memorie RAM 512Mb si un hard-disk de 30 de Gb, in plus are in dotare si o camera Web.Acest laptop suporta fara probleme Windows XP si o multime de variante de Linux, iar pe viitor va avea procesoare din seria Atom, care sunt mult mai economice si mai puternice decat celeronul din modelele actuale.Sursa: Digitimes

miercuri, 2 aprilie 2008

6..6 Norocoase

Sefii Muzicii
ANDREI-CADE CADE
FLORINEL SI IOANA-LASA-MA DUTE CU BINE
ALEXX-GANDUL TOT LA TINE-MI STA
ANDREI SI PRINTESA DE AUR-AM PIERDUT IN VIATA MULTE
LIVIU MITITELU-MAI ESTE TIMP
FLORINEL-DE UNDE SA IAU O VORBA
LIVIU PUSTIU-INCA O BERE
GEO-MI-ASCUNDE INIMA TA
GUTA,DULES,LIVIU PUSTIU,DON GENOVE & MR.JUVE-BORFAS VAGABONT
PRINTESA DE AUR-NU SUNT BANI NU E NIMIC
Download

Liviu Pustiu & Spartanii - Vol.1

Sefii Muzicii
Costel Ciofu - Cine Te-A Adus Pe Lume
Danezu - Mireasa Mea
Elis Armeanca - Lacrimile Mele
Florin Baboi Si Ionut Printu - Hai Sa Facem Rost De Bani
Geo - Pentru Fratii Mei
Liviu Guta - Cine O Mai Crede in Tine
Liviu Pustiu - Iar Sunt in Aeroport
Liviu Pustiu - Sa-Mi Spuna Cineva
Liviu Pustiu Si Edwyn - Whiskei Coca Cola
Nek,Claudia Si Demarco - Nu Uita De Mine
Nicolae Guta Si Florin Baboi - Omule Cu Doua Fete
Paul Fantezie - Mai Bine Prefer Sa Mor
Download

Un tsunami pe Soare


Imaginea remarcabilă a unui tsunami solar care se deplasa pe suprafaţa Soarelui, a fost capturată de o navetă spaţială.

Valul de gaz supraîncălzit, generat de o explozie uriaşă, a avut nevoie doar de 35 de minute pentru a traversa suprafaţa solară.

Imaginea a fost capturată anul trecut pe 19 mai.

Sursa: TimesOnline
Foto: timesonline.co.uk

Benq T60

BenQ si-a lansat noul sau telefon mobil, model T60, ultra slim, cu o grosime de doar 8.9mm. Acesta este echipat cu un ecran LCD de 2.2” si rezolutie 320x240, camera video 3.2Mpx, tuner Radio FM, memorie interna 24Mb si slot de card micro SD.

Aspectul telefonului este unul foarte ingrijit si poate concura cu incredere cu marci consacrate pe acest segment, respectiv Samsung, SonyEricsson sau Nokia.



Functiile deja standard de player mp3 si mp4 se regasesc si pe acest model completate de formatele AMR, MIDI si SP-MIDI.

Telefonul impresioneaza nu doar prin design, ci si prin urmatoarele functii:
- poate fi folosit ca webcam pe PC daca este conectat la acesta pe USB;
- permite inregistrarea si programarea pentru inregistrare la o anumita data si ora a emisiunilor sau melodiilor de pe posturile Radio;
- sunete pe fundal pentru a “pacali” prietenii ca esti in diverse locuri.

Timpul de utilizare al bateriei este de 2.5h pentru convorbiri si 200 de ore in standby.

Nu a fost comunicat pretul deocamdata si nici data lansarii pentru Romania.

Sursa: Benq

1 leu pentru un telefon Motorola L6

Clientii care se aboneaza la Cosmote primesc, incepand din aprilie, timp de o luna si jumatate, din magazinele Romtelecom, un telefon Motorola L6 la pretul de numai 1 leu .


Telefonul Motorola L6 este dotat cu tehnologie bluetooth, mini port USB, camera foto si ecran color. Aparatul este disponibil la tariful promotional de 1 leu, TVA inclus, numai pentru abonamentele de telefonie mobila Cosmote pe o perioada de minim 2 ani, incheiate in magazinele Romtelecom.

Oferta speciala pentru abonamentele Cosmote este disponibila exclusiv in cadrul celor 82 de magazine Romtelecom de pe intreg teritoriul tarii. Romtelecom detine 30 la suta din actiunile Cosmote Romania.

Sursa: Romtelecom

Vodafone reduce tarifele de Internet mobil in roaming

Vodafone Romania reduce tarifele pentru serviciile de date in roaming, cu pana la 67 la suta. Din aprilie, clientii Vodafone au la dispozitie noi oferte de roaming de date, prin serviciul Vodafone Connect Abroad, destinat utilizatorilor de abonamente de date mobile Vodafone Mobile Connect. Noul serviciu ofera clientilor variante de tarifare foarte avantajoase, adaptate nevoilor variate de utilizare a serviciilor de Internet mobil in roaming.


Clientii Vodafone pot opta pentru pachetul de 12 euro, cu 50 MB trafic inclus, pentru 24 de ore, valabil in 20 de retele Vodafone. Clientii Vodafone care doresc sa utilizeze serviciile de date mobile intr-un numar extins de destinatii, pot alege tariful zilnic de 25 euro, cu 50 MB trafic inclus, pentru 24 de ore, valabil in 20 de retele Vodafone si alte 18 retele partenere Vodafone. Traficul realizat in alte retele decat Vodafone sau retele partenere, precum si traficul care depaseste cei 50 MB se tarifeaza suplimentar.

Vodafone Mobile Connect Roaming 200 extins, la tariful de 100 euro lunar, ofera clientilor un trafic de 200 BM in roaming, in 20 de retele Vodafone si alte 18 retele partenere Vodafone. Totodata, clientii Vodafone isi pot activa gratuit oricare dintre cele 4 variante de tarifare ale serviciului Vodafone Connect Abroad. Optiunile devin active incepand cu data de 16 aprilie 2008.

Sursa: Vodafone

marți, 1 aprilie 2008

Denisa & Mr Juve - Mi-e dor de tine

9800GTX - Cea mai 9 definiţie a scalabilitaţii şi overclockingului

În ultima lună NVIDIA a lansat la distanţă mică una de alta, toate cele 3 modele ale seriei 9. Fiecare model a fost aşteptat cu sufletul la gură de către comunitatea entuziaştilor pentru a vedea ce performanţe dezlănţuie noua serie de acceleratoare grafice. 9600GT a fost un success ca raport performanţă-preţ, 9800GX2, un monstru de neegalat care mai are însă un spor de performanţă destul de mare de oferit prin driverele din ce în ce mai noi.

9800GTX se situează al doilea faţă de 8800 GTX pe care îl devansează cu un procent destul de mare doar din punct de vedere al costului. Preţul specificat de producător este de 299-349 USD iar modelul care l-am avut pentru testare, produs de către BFG are un preţ de vânzare de 1000 Lei.

Frecvenţele GPU-ului ale modelului testat de către noi sunt de 675 MHz, shaderele rulează la 1688 MHz, iar memoriile mai rapide cu 0.1 nanosecunde decăt cele folosite până acum (0.9 ns faţă de 1 ns) rulează la 2200 MHz. GPU-ul grafic este construit în tehnologia de 65nm iar în micul pachet de silicon se află nu mai puţin de 754 milioane de tranzistori.

Tabel

9800 GTX beneficiază de toate tehnologiile revoluţionare NVIDIA, cum ar fi: 3-Way SLI (mod în care după spusele NVIDIA performanţele faţă de o singură placă de acest fel sunt mai ridicate cu peste 160 de procente – vom reveni cu teste în acest sens în viitorul foarte apropiat), Hybrid Power (consumul de curent al acestui “nou venit” în familia adaptoarelor grafice este de aproximativ 150W, consum ce poate fi redus în momentele de “linişte” la 10-20W) şi Pure Video HD (tehnologie ce îmbunătăţeşte semnificativ calitatea imaginii şi preia din povara CPU-ului de a decoda filmele de înaltă rezoluţie).

Ce ne-a susprins că după 3 ore de teste în rezoluţii mari ventilatorul se menţine la o turaţie foarte mică iar temperatura plăcii rămâne în limite destul de normale la 50-55 de grade. PCB-ul de asemenea a fost regândit pentru a face posibilă tehnologia Hybrid Power şi pentru a putea descătuşa potenţialul procesorului grafic (GPU) şi al memoriilor video extrem de rapide, ceea ce transformă 9800GTX-ul într-o soluţie overclockabilă peste măsură în comparaţie cu predecesorii săi.

GeForce-9800_GTX_1183_F

Din câte putem observa după rezultatele obţinute, 9800GTX depăşeşte concurentul său direct de la ATI (HD 3870) într-o manieră elegantă, însă este depăşit de 8800 GTX, însă să nu uităm că acesta din urmă costă aproape dublu. Preţul mai mult decât rezonabil, scalabilitatea şi potenţialul extraordinar de overclocking ale noului accelerator îndeamnă toţi gamerii adevăraţi la construirea unor configuraţii SLI, chiar 3-way SLI.

Grafic 3

Asus Eee PC cu Windows XP pe 9 Aprilie

Compania Asus a anuntat ca va pune in vanzare peste cateva zile varianta anuntata demult a Eee PC care va avea ca sistem de operare Windows XP Home Edition.
Acest sistem de operare de la Microsoft va veni acum preinstalat ca sa fie mai comod pentru multi dintre clientii acestui calculator, pentru ca pe langa pasionati care au nevoie de un notebook de mici dimensiuni pentru portabilitate, exista si mai multi care cumpara calculatorul doar pentru design, si cum acestia nu au suficient de multa “preocupare” ca sa instaleze un alt sistem de operare, acum nu vor mai fi "pusi" la munca pentru a Windowsul cu care erau obisnuiti.



Asus Eee PC 4G-X va avea din pacate o dimensiune a instalarii XP de nu mai putin de 1,8Gb prin urmare va mai ramane destul de putin spatiu pentru alte programe, dar ca sa mai ajute la instalarea unor alte programe, in pachet va fi regasit un card SDHC de 4Gb produs de A-Data si un mouse optic.
Pretul sau de vanzare, cu tot cu Windows XP , card SDHC si mouse va fi de 399 de dolari, la fel cu al versiunii fara accesorii si cu Xandros Linux preinstalat.

Sursa: DailyTech

1 Aprilie - Ziua Pacalelilor

Supranumita si Ziua Pacalelilor, 1 aprilie este alaturi de 1 iunie si una dintre zilele preferate ale copiilor, care incearca in fiecare an sa isi pacaleasca parintii si profesorii. Pentru cei cu simtul umorului dezvoltat si cu un gust deosebit pentru farse, ziua de 1 aprilie este un prilej foarte bun de distractie. Pentru cei cu multi "dusmani" sau prieteni glumeti, s-ar putea sa fie mai degraba o zi in care sa nu isi doreasca sa iasa din casa. Dupa cum spunea Mark Twain, "ziua de 1 aprilie este ziua in care ne amintim ce suntem in celelalte 364 de zile ale anului".

1 aprilie - Pacaleala lui Noe sau a bisericii?
Una dintre ipotezele cu privire la originea zilei de 1 aprilie este legata de Noe, care se pare ca si-a trimis porumbelul sa caute in mod gresit pamant uscat dupa ce inundatia a inceput sa se retraga de pe uscat pe 1 aprilie.

O a doua ipoteza, acceptata de majoritate, sustine ca originea zilei de 1 aprilie are legatura cu schimbarea calendarului gregorian. In vechiul calendar gregorian, ziua Anului Nou era sarbatorita pe data de 1 aprilie, in loc de 1 Ianuarie. Dupa schimbarea calendarului gregorian, in anul 1582, in timpul lui Carol al IX-lea, oamenii au avut initial probleme de a se obisnui cu sarbatorirea noului an pe 1 Ianuarie. Cativa oameni care sarbatoreau anul nou pe 1 aprilie, au fost numiti "April fools" (nebuni de aprilie).

1 aprilie - Pacaleala internationala
Ziua de 1 aprilie este recunoscuta ca fiind Ziua Pacalelilor in Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Spania, Italia, Portugalia, Suedia, , Norvegia, Germania si Franta. In Franta cel care cade victima unei pacaleli este numit "poisson d?Avril" (peste de aprilie), in Anglia este numit "noddy", iar in Scotia acestuia i se spune "April qowk" sau "April cuckoo"(cuc de aprilie).

Se pare ca Ziua Pacalelilor este sarbatorita chiar si in unele tari din America Latina, cum ar fi Peru si Columbia. Diferenta este ca in aceste tari sarbatoarea are loc pe data de 28 Decembrie si poate numele de "Dia de los inocentes" (ziua celor naivi). Chiar daca numele si data difera, farsele care se fac sunt aceleasi.

Astazi de Ziua Pacalelilor
Ziua Pacalelilor este astazi sarbatorita in Franta prin cadouri constand fie in felicitari cu pesti, fie in bomboane de ciocolata in forma de peste. Exista in Franta si o traditie de a prinde pe spatele celui pacalit un peste de hartie cu un ac cu gamalie.

Superstitii de 1 aprilie
Traditia spune ca pacalelile trebuie facute pana la ora pranzului. Pacalelile facute dupa ora pranzului, deci dupa ora 12, se spune ca aduc ghinion celui care pacaleste. De asemenea, casatoria nu este recomandata de 1 aprilie: se spune ca barbatul care se insoara de 1 aprilie va fi sub papuc toata viata.

Mass-media pacalelii
Cred ca stiai deja ca nu trebuie sa crezi tot ceea ce auzi, dar eu iti sugerez chiar sa iti dublezi atentia daca este vorba despre o zi de 1 aprilie. Nu doar prietenii, ci si mass-media incearca sa va pacaleasca de 1 aprilie. Atat ziarele, cat si televiziunile, obisnuiesc sa faca farse de 1 aprilie, anuntand stiri false. Printre cele mai celebre farse mass-media de-a lungul timpului, se numara urmatoarele:
  • In 1998, un ziar din Alabama a anuntat ca legislatura statului Alabama a hotarat sa schimbe valoarea numarului Pi, rotunjindu-l la valoarea 3;
  • In anul 1950, o televiziune olandeza a anuntat ca Turnul din Pisa s-a prabusit;
  • Acum cativa ani, anumite siteuri din China si Coreea au anuntat ca Bill Gates a fost asasinat;
  • Google a anuntat ca va dubla spatiul de stocare pe Gmail.

1 aprilie poate fi pentru tine o ocazie de a te razbuna putin pe cei care ti-au gresit de-a lungul anului sau de a-ti surprinde prietenii intr-un mod placut prin spontaneitatea si umorul tau. Daca vrei sa ne surprinzi in mod placut cu ideile tale, poti participa pe forum la concursul de pacaleli de 1 Aprilie si poti castiga un DVD cu filmul "Spargatorii de nunti" oferit de Videomax .

Daca vrei sa pacalesti pe cineva in mod virtual poti trimite o felicitare de 1 Aprilie.

Babi Minune - Inima de tigan Promo

Biliard Nu Gluma Lovitura Perfecta

Cum se alearga o bicicleta

Arheologii au reluat săpăturile la Stonehenge după 40 de ani, pentru a data complexul


Primele săpături la situl arheologic Stonehenge în ultimii 40 de ani au început luni, iar specialiştii doresc să afle, în urma lucrărilor care vor dura două săptămâni, data exactă la care a fost construit complexul arhitectonic, anunţă BBC World Service.

Specialişti doresc să afle, în urma săpăturilor, semnificaţia rocilor care se află la baza stâlpilor din cercul arhitectural Stonehenge.

Cercetătorii cred că rocile, care se presupune că au fost aduse din Ţara Galilor, sunt secretul adevăratului scop al Stonehenge, şi anume de loc de vindecare.

Săpăturile efectuate la situl vechi de aproximativ 4.500 de ani vor fi efectuate de doi experţi în domeniu, britanicii Tim Darvill, de la Universitatea Bournemouth şi profesorul Geoff Wainwright de la Society of Antiquaries.

Cercetătorii sunt convinşi că situl arheologic de pe Salisbury Plain era un spaţiu în care oamenii veneau să se vindece de diferite boli, iar dovadă a acestui fapt sunt scheletele neolitice care prezintă diferite traume ale mebrelor sau ale capului. Tehnica modernă a demonstrat că multe dintre persoanele ale căror schelete au fost descoperite în zonă au mers mult timp până au ajuns în regiunea din sud-vestul Angliei şi, probabil, au făcut acea călătorie deoarece doreau să se vindece de o boală anume.

Ultimele săpături arheologice în cercul arhitectural Stonehenge au fost efectuate în 1964.

Cercetările prezente vor stabili o vârstă mai exactă şi pentru cercul dublu de roci care a fost primul ridicat la Stonehenge.

Arheologii au estimat în anii '90 că primul cerc de roci a fost ridicat în 2.500 î.e.n., dar o datare mai precisă a fost imposibilă în acea perioadă.

Sursa: NewsIn

Grupul IBM a primit interdicţie temporară de a face afaceri cu guvernul american


Grupul american IBM a anunţat că i-a fost interzis, pentru o perioadă temporară, orice contact comercial cu guvernul Statelor Unite ale Americii, din cauza unei anchete conduse împotriva sa de Agenţia pentru protecţia mediului (EPA).

Această interdicţie priveşte "toate agenţiile federale şi toate diviziile IBM", a precizat grupul într-un comunicat.

EPA a luat această decizie în cadrul unei anchete privind o posibilă afacere de corupţie cu ocazia unei oferte lansate de către administraţia americană în luna martie 2006.

În acest cadru, ministerul justiţiei a trimis convocări către IBM şi anumiţi angajaţi ai grupului, pentru a le cere să depună mărturie şi să furnizeze documente "privind contactele între angajaţii EPA şi anumiţi oficiali IBM", a precizat compania americană.

IBM, care afirmă că aplică "cele mai înalte criterii în materie de etică", a precizat că a fost notificat de decizia EPA la data de 28 martie.

Înainte de această dată, grupul a afirmat că nu era la curent cu privire la o posibilă decizie a EPA sau a ministerului american de justiţie. De la primirea notificaţiei, IBM s-a implicat în discuţii cu ministerul, "pentru a obţine informaţii suplimentare".

IBM dispune de o perioadă de 30 de zile pentru a contesta măsura suspendării, care ar putea fi prelungită pe o perioadă de până la un an.

IBM precizează că "va lua toate măsurile necesare pentru a contesta această decizie şi pentru a reduce perioada de interdicţie".

În ciuda importanţei clienţilor publici pentru IBM, investitorii nu s-au arătat prea afectaţi de anunţi, titlurile IBM scăzând cu doar 0,99%, la 114 dolari pe acţiune.

Sursa: NewsIn

Diablo 3, data de lansare anuntata

Continuarea RPG-ului, care inca se vinde in milioane de exemplare in toata lumea, Diablo II a fost anuntata oficial si are stabilita chiar si o data de lansare. Actiunea din Diablo III va avea loc 100 de ani dupa infrangerea lui Baal in Diablo 2: Lord of Destruction inainte ca acesta asa poata distruge Piatra Lumii care protejeaza muritorii de fortele demonice ale Iadului.


Producatorii lui Diablo III au declarat ca vor introduce doua noi clase de persoanje despre care producatorii jocului nu au dat mai multe informatii. Jucatorii vor avea acces la mii de noi arme, armuri si obiecte magice, inclusiv obiecte specifice fiecarei clase de personaje adaptate fiecarei misiuni.



De asemenea vor exista o multime de noi combinatii pentru Horadric Cube si posibilitati de a combina nu numai pietre pretioase sau rune cu arme sau armuri ci si doua sau mai multe arme intre ele. Totodata, producatorii au anuntat ca unul dintre niveluri va fi chiar in paradis. Diablo III va beneficia si de un mod de joc multiplayer online.

Coloana sonora a jocului Diablo III a fost inregistrata cu Orchestra Simfonica a Radiodifuziunii din Bratislava si va fi disponibila in cutia de colectie pe care producatorii jocului o pregatesc pentru lansarea multasteptatului RPG. Data de lansare a jocului Diablo III este 29 februarie 2010. Anuntul despre productia jocului Diablo III si data sa de lansare a fost facut de catre producatorii jocului in aceasta dimineata.

Sursa: Hit.ro

luni, 31 martie 2008

Nicolae Guta Vol 27 [ Full Album ][ORIGINAL][Beleaa]

Nicolae Guta - A fost o data un Baiat
Nicolae Guta - Am baut,M-am imbatat
Nicolae Guta - Dupa noapte vine zi
Nicolae Guta - Inima de Piatra
Nicolae Guta - Sus Mafia!
Nicolae Guta & Brazilianu - Fratele meu
Nicolae Guta - Strainatatea
Nicolae Guta, Dules & Brazilianu - Te iubesc asa cum esti
Nicolae Guta - Un tantar si-un armasar
Nicolae Guta - Viata mea se termina la tine
Nicolae Si Nicoleta Guta - Banii nu aduc fericirea
Download

duminică, 30 martie 2008

PAIANJENI

Dvs. cumparati online?

Putem spune deja ca, si la noi, comertul electronic este in plina dezvoltare. Dupa perioada de incercari timide, vorbim acum deja despre adevarate companii intemeiate pe acest timp de vanzari si despre o piata virtuala autohtona. Create dupa chipul si asemanarea cu marile site-uri de vanzari online din afara, magazinele virtuale romanesti au inceput sa capete acum si personalitate proprie. Serviciile si produsele oferite reflecta tendintele pietei, interesul cumparatorilor a fost analizat, profilul conturat, astfel incat numeroase site-uri acum s-au dezvoltat special pe anumite segmente, oferind anumite produse cu servicii auxiliare incluse.

Un exemplu este bizconstruct.ro, un site recent lansat, fiind primul magazin online de materiale de constructii, cu livrare acasa gratuita. Daca stii ce vrei sa cumperi si de ce anume materiale ai nevoie, nimic nu este mai simplu: te loghezi la Internet, introduci adresa si incepi sa cumperi pentru construirea sau renovarea casei. In cel mai scurt timp, produsele comandate sunt livrate la destinatie. Avantajul este considerabil, deoarece cumparatorul scapa de stresul si agitatia showroom-urilor si a magzinelor de la periferia orasului, de neplacerile traficului aglomerat si de strdania de a gasi o masina suficient de mare pentru a-si transporta materialele acasa.



Un astfel de magazin nu poate rezista pe piata daca nu are si o oferta completa si preturi corecte fata de clienti. Din fericire insa, cei de la bizconstruct.ro au luat in calcul si aceste aspecte, deoarece site-ul are o gama uriasa si variata de produse necesare pentru constructii,de la acoperisuri pana la detalii de finisare, instalatii sanitare, electrice, mortare si sape. In afara ofertei bogate si satisfacatoare si pentru cei mai pretentiosi, site-ul se poate lauda si cu preturi rezonabile pentru orice buzunar. Ca bonus, bizconstruct.ro ofera si informatii extrem de utile despre cum se executa lucrarile, include o pagina cu date de contact ale unor echipe de executie si advertoriale de la companii producatoare din industrie.

Daca pana acum v-am vorbit despre bizconstruct.ro, ca exemplu de magazin virtual pe o piata care se dezvolta, nu putem sa discutam despre comertul online fara sa aruncam o privire si asupra site-urilor de comparatii. Pe scurt, magazinele isi inscriu produsele si prezinta informatii despre oferta lor. Produsele sunt apoi prezentate vizitatorilor impreuna cu lista magazinelor de unde pot fi achizitionate, preturile si diverse alte conditii de comercializare.

Smartbuy.ro este site de comparatii intre ofertele magazinelor. Ideea este extrem de utila pentru toti cei interesati sa cumpere un produs, dar care se intreaba daca fac cea mai buna alegere in privinta magazinului de la care sa achizitioneze. Deja putem vorbi aici despre o alta categorie de utilizatori de Internet, cei care cunosc deja avantajele cumparaturilor online. Insa si pentru cei mai putini experimentati, un site precum Smartbuy.ro se poate dovedi a fi mai mult decat util, deoarece in afara listei de magazine si de preturi, doritorii pot sa afle detalii despre produse si sa se informeze inainte de achizitionare.



In mod cert, inscrierea pe Smartbuy.ro si pe alte site-uri de profil ofera avantaje reale magazinelor. In afara listarii ofertei lor integrale (sau partiale, in functie de optiune) in mai multe locuri, magazinele isi pot infrunta in mod direct competitorii, permitand potentialilor cumparatori sa analizeze si sa decida cu toate informatiile in fata.

Smartbuy.ro si celelalte site-uri de acest gen sunt o dovada clara a faptului ca si la noi comertul virtual a prins radacini, ca oamenii sunt interesati nu numai sa achizitioneze, ci si sa compare, sa se informeze si sa analizeze, pentru a putea lua decizia cea mai buna pentru ei.

Daca tinem cont ca unul dintre semnalele cele mai importante intr-o piata este dat de intensitatea concurentei, un adevarat motoras de dezvoltare si progresare, atunci putem vorbi despre o piata reala a magazinelor virtuale.

Despre aceasta industrie sunt insa foarte multe de discutat, cu atat mai mult despre controversatele plati online, livrari in conditii de urgenta cu taxe speciale, stocuri si bonusuri. Fiecare dintre acestea poate fi subiectul unui lung si laborios articol. Noi ne-am multumit, deocamdata, sa aruncam o privire doar catre comertul electronic, suficienta pentru a crea seria unor articole despre acest domeniu.

Instalarea Windows XP pe hard-disk SATA

In articolul urmator vom prezenta cea mai convenabila varianta pentru a instala pe un calculator cu hard-disk SATA sistemul de operare Windows XP.Este stiut faptul ca la marea majoritate a calculatoarelor cu hard-diskuri SATA nu se poate instala acest sistem de operare, la scurt timp dupa pornirea instalarii dand un mesaj de eroare.



Problema este cu atat mai mare cu cat stim totii ca laptopurile vandute astazi au in majoritatea cazurilor aceste tipuri de hard-diskuri si ori nu au sistem de operare ori vin cu Windows Vista preinstalat. Daca sunteti in una din situatiile de mai sus sunt doua variante, prima presupune achizitionarea unei unitati Floppy externe la un pret de aproximativ 100 de lei (nu este foarte economic ca pentru o instalare de Windows la 6 luni sa platim asa de mult) iar a doua varianta este crearea unui disc personalizat de Windows XP, care sa cuprinda driverele SATA aferente placii de baza pe care o aveti.

Driverele necesare se gasesc in general pe site-urile producatorilor laptopurilor sau placilor de baza iar singurele lucruri de care mai aveti nevoie sunt cateva blankuri cd/dvd (in cazul in care stricati primul disk) si programul freeware nLite, care permite modificarea in detaliu a discului de Windows XP (eliminarea anumitor elemente din sistem, pre-introducerea key-ului de windows samd).

In continuare puteti urmari realizarea practica a unui disk personalizat de Windows XP vizionand materialul video ce insoteste acest material.

Sursa: Hit.ro