miercuri, 29 octombrie 2008

Detalii finale si oficiale despre Windows 7

Dupa cum va spuneam si ieri, Microsoft au pus la dispozitia publicului detalii oficiale despre mult-aspteptatul sistem de operare Windows 7.

seven-1.jpg

Cu ocazia PDC 2008, s-a facut inclusiv o demonstratie asupra facilitatilor sistemului de operare iar partea cea mai buna este ca demonstratia sistemului de operare a functionat excelent pe un procesor de 1GHz, si cu 1GB de memorie RAM.

seven-2.jpg

Primul lucru care sare in ochi este noul taskbar, care are noi liste cu aplicatii si optiuni care pot fi accesate prin click dreapta, gadgeturile acum apar direct pe desktop si nu in sidebar ca la Vista, redimensionarea ferestrelor se face acum semi-automat, „tray”-ul acum arata doar ceea ce i se spune de catre utilizatori sa arate.

seven-3.jpg

Deasemenea Windows 7 va merge foarte bine (demonstrat) si pe netbookuri si in acelasi timp poate rula cu pana la 256 de procesoare in acelasi timp, i-au fost imbunatatite capacitatile multi-display, media-playerul a fost modificat in intregime asa ca acum seamana cu interfata playerului Zune.
Cu aceasta ocazie nu a mai fost spusa nici o data de lansare pentru „7”, asa ca nu ne ramane decat sa asteptam o versiune beta si pentru utilizatorii obinuiti


Sursa: Engadet
Poze: Arstechnica

marți, 28 octombrie 2008

TR2N Helmer Joseph Kosinski Directs Gears of War 2

Apparently we’re all about the slightly deceptive headlines tonight. Joseph Kosinski is the fx-heavy commercial director who is now helming TR2N for Disney (or TRON 2 for those who refuse to use Disney’s stupid title). We’ve featured some of Kosinski’s work in a past Commercial Directors Spotlight, which if you haven’t already, you should check it out. Some of you might recall that Kosinski directed the popular Gears of War trailer which made use of the Mad World song from the Donnie Darko soundtrack. Well, Kosinski has returned to direct a television advertisement titled “Last Day” for the game’s sequel, Gears of War 2. You can check out the new ad below.


Disney Pushes WALL-E For Best Picture Nomination

This week Disney will launch a campaign to get WALL-E nominated for the Best Picture Oscar, an award never won by an animated film. Only one animated film has ever had the honor to be nominated in the Best Picture category, Disney’s 1991 film Beauty and the Beast. The Academy launched a Best Animated feature category in 2001, which has complicated matters for end of the year Award campaigns.

A film can be nominated for both Best Picture and Best Animated Feature, but pushing for the big award could split votes. In other words, Academy members might not vote for WALL-E in both categories, and the Best Picture push could result in a loss for the Best Animated Feature category. Walt Disney Studios Richard Cook tells the New York Times: “If we didn’t do it, I don’t think we’d be giving the movie its due.” Thanks to /Film reader Wall-E Plays Pong for the tip.

Discuss: Does WALL-E really have a chance to win Best Picture? Could Pixar grab a Best Picture Nomination?

Utilizatorii sunt din ce in ce mai preocupati de securitatea IT

Principalele temeri in securitatea informatica sunt virusii, in proportie de 36%, pierderea datelor confidentiale 20% si amenintarile malware cu un procent de 15%, arata un studiu global efectuat recent de BitDefender.

bitdefender.jpg

Potrivit studiului, hackerii urmeaza in top cu 11%, cyber-criminalii cu 8%, atacurile de phishing cu 4% si alte amenintari insumand restul de 6%. De asemenea, 68% dintre respondenti detin mult mai multe cunostinte despre securitatea IT decat anul trecut, doar 8% sunt mai putin informati si 24% au mentinut acelasi nivel de informatii.
Potrivit BitDefender, aceasta crestere considerabila este sugestiva si in ceea ce priveste modul in care utilizatorii vad viitorul solutiilor de securitate, tinand cont de faptul ca 46% dintre acestia si-au exprimat intentia de a acorda prioritate investitiilor in produse de securitate.

Virusi - 36%
Pierderea datelor confidentiale - 20%
Malware - 15%
Hackeri - 11%
Cyber-criminali - 8%
Atacurile de phishing - 4%
Putine ingrijorari - 2%
Altele - 4%

De asemenea, utilizatorii se considera mult mai experimentati in probleme de securitate informatica si au mai multa incredere in solutiile de securitate decat anul trecut, potrivit studiului BitDefender pentru anul in curs.

BitDefender a anuntat rezultatele studiului sau global si a identificat modul in care utilizatorii moderni privesc problemele curente de securitate IT in comparatie cu anii anteriori. Peste 550 de utilizatori au participat la studiu in perioada august – septembrie si si-au exprimat opinia cu privire la aceste probleme.

Sursa: Bitdefender, NewsIn

Atentie Mare

In Noaptea De 30.10.2008 Vom Aveam Noaptea Intre 41-14 Grade!! Click Pe Poza Daca Nu Crezi!!