sâmbătă, 22 martie 2008

Giuleşti, teatru de război

Stadionul Rapidului a fost de-a lungul vremii scena mai multor incidente. Suporterii giuleşteni au trecut de multe ori de limita susţinerii propriei echipe şi i-au provocat pe fanii adversarilor, pe antrenori, jucători şi arbitri.

În timpul celebrului meci Rapid – PSG, din ediţia 2001-02 a Cupei UEFA, câştigat la masa verde de francezi după ce s-a stins nocturna de pe Giuleşti, tehnicianul Luis Fernandez a fost scuipat pe toată durata partidei de spectatorii de la tribuna 0, unul dintre fani aruncând înspre francez cu o pungă plină cu urină!

De furia giuleştenilor n-a scăpat nici Victor Piţurcă, ale cărui haine s-au umplut de saliva fanilor, la meciul România - Olanda (0-2), din primăvara lui 2005.

Zeci de scaune, brichete şi pietre au fost aruncate pe teren în timpul derby-ului Rapid - Steaua (0-0), din toamna lui 2005, dar arbitrul Alexandru Tudor a dus la capăt partida.

Tehnicianul „pandurilor“, Eugen Neagoe, a fost lovit în cap cu un pahar plin cu cola.

Tot în sezonul trecut, Meme Stoica a fost şi el scuipat pe tot parcursul meciului Rapid - Steaua (2-3), spre el fiind aruncate totodată şi pungi de seminţe şi pachete de ţigări.

Niciun comentariu: