joi, 6 martie 2008

Nissan va lansa în 2010 o maşină ce va funcţiona cu energie electrică

Directorul executiv al Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a spus miercuri că Nissan va lansa în 2010, în Statele Unite, un automobil ce va funcţiona cu energie electrică şi a confirmat că cele două mărci vor propune acest tip de maşină pe piaţa mondială în 2012, potrivit AFP.

"Nissan lucrează la un automobil electric care va fi lansat în Statele Unite în 2010", a spus Ghosn la Salonul Auto de la Geneva, amintind legea din California care impune reducerea masivă a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Renault şi Nissan "vor lucra impreună" la tehnologia electrică, dar "aplicaţiile se vor deosebi deoarece nu va fi acelaşi tip de maşină", a explicat şeful Renault-Nissan.

"Ne vom adresa unor pieţe diferite, vom împărţi sarcina, dar la bază vom avea aceeaşi tehnologie", a adăugat Ghosn, explicând că Europa va fi o prioritate pentru Renault, în timp ce Nissan se va adresa cu precădere Chinei şi Japoniei.

Obiectivul de a dezvolta "o ofertă masivă" în sectorul maşinilor electrice "face parte din orientările strategice ale Alianţei" dintre cele două grupuri.

"Vom avea o maşină disponibilă pentru piaţa mondială în 2012, atât din partea grupului Nissan, cât şi din partea Renault", a confirmat Ghosn.

Sursa: NewsIn

Un comentariu:

Anonim spunea...

Botez strict secret