vineri, 25 aprilie 2008

Microsoft ar putea continua să livreze pachete Windows XP, dacă consumatorii le vor cere


Microsoft şi-ar putea schimba planurile de a scoate de pe piaţă pachetele Windows XP până la 30 iunie, în cazul în care clienţii şi-ar manifesta interesul de a-l folosi în continuare, însă această tendinţă nu a fost încă semnalată, a spus directorul executiv al Microsoft.

"XP a ajuns la final. Am anunţat deja un termen. În cazul în care clienţii îşi schimbă opţiunile, putem oricând să îl reintroducem, însă în prezent vrem să oprim livrările de noi pachete XP", a spus joi directorul executiv Microsoft, Steve Ballmer, în cadrul unei conferinţe de presă.

Microsoft a anunţat că nu va mai acorda licenţe de Windows XP producătorilor de calculatoare şi va încheia vânzările către persoanele fizice până la 30 iunie.

Ballmer a spus că cea mai mare partea a retailerilor vând calculatoarele împreună cu sistemul de operare Windows Vista, cea mai nouă versiune a Windows, iar cei mai mulţi dintre consumatori aleg să achiziţioneze Vista.

Unii dintre clienţi s-au plâns de faptul că nu pot cumpăra pachetele XP de la magazine şi că, pentru a primi un pachet XP, trebuie să îşi achiziţioneze calculatoare, ca şi cum ar fi mici companii.

"În mediul actual de afaceri, încă avem clienţi care cumpără calculatoare cu sistem de operare Windows XP, pentru că departamentele de tehnologie informaţională lucrează cu aparatură veche de cele mai multe ori", a mai spus Ballmer.

Sursa: NewsIn
Sursa: NewsIn

Niciun comentariu: