sâmbătă, 19 aprilie 2008

Microsoft pregăteşte asiduu Windows Mobile 7

Microsoft a organizat o întrunire la care a luat în discuţie următoarea versiune Windows Mobile, unul dintre participanţi declarându-se încântat de produs, dar îngrijorat de încadrarea în timp.

Brandon Miniman de la PocketNow a postat o trecere în revistă a călătoriei sale la Microsoft MVP Summit, pentru a participa la prezentarea Windows Mobile 7. El nu a putut intra în detalii, din cauza contractului de confidenţialitate pe care a fost obligat să îl semneze în privinţa acestui eveniment, dar a dat de înţeles că screenshot-urile care au apărut la începutul acestui an sunt destul de apropiate de ceea ce ar trebui să aşteptăm de la Windows Mobile 7.

Este de aşteptat ca Windows Mobile 7 să reprezinte o îmbunătăţire simţitoare a versiunii 6.1, însă nu se ştie când va fi disponibil.

Microsoft a lansat Windows Mobile 6.1 la evenimentul CTIA, în 1 aprilie. Ultima versiune a reprezentat o îmbunătăţire destul de palidă faţă de Windows Mobile 6, refacerea ecranului de start fiind cea mai importantă modificare. Robbie Bach, de la Microsoft a încercat să explice în cadrul evenimentului cât de mult îşi doreşte Microsoft să facă Windows Mobile mai uşor de folosit pentru clienţi.

Miniman a spus: „Gândiţi-vă la cele mai mari nemulţumiri legate de Windows Mobile 5.0 sau 6...şi este foarte posibil ca acestea să fie rezolvate în Windows Mobile 7”. Majoritatea celor care folosesc Windows Mobile s-au plâns de interfaţa de utilizator.

Miniman susţine însă că Microsoft nu va putea lansa Windows Mobile 7 înainte de 2009, şi cel mai probabil nu înainte de a doua jumătate a acestui an. El a speculat că este foarte posibil ca Apple, RIM, Google şi chiar Palm să lanseze, probabil, versiuni îmbunătăţite ale sistemelor lor de operare până la mijlocul anului 2009, astfel încât Microsoft nu va face decât să încerce să recupereze handicapul.

Cea de-a doua presupunere a sa este că Microsoft ar urma să lanseze un telefon sub marcă proprie. Luna trecută, Steve Ballmer, CEO la Microsoft, a declarat că Microsoft avea nevoie de experienţa Danger în livrarea de aplicaţii pe telefoanele mobile, nu de telefoane în sine, atunci când a cumpărat compania.

Miniman a mai adăugat: „Microsoft lucrează nebuneşte pentru a face ca Windows Mobile 7 să fie un sistem de operare uimitor , atât pentru mediul de afaceri cât şi pentru clienţii de rând, iar aceştia au urmărit îndeaproape nemulţumirile exprimate în ultimii ani. ” Oricum, el a precizat că, dacă Microsoft aşteaptă prea mult, eforturile sale ar putea să nu mai conteze.

Niciun comentariu: