miercuri, 16 aprilie 2008

Seagate da in judecata producatorii de SSD-uri

Dupa ce cu putin timp in urma reprezentanti de top ai Seagate au declarat ca nu sunt interesati sa intre pe piata dispozitivelor de stocare de tip Solid State Disk, astazi a hotarat sa mai domoleasca din avantul capatat de alte companii producatoare de astfel de produse.
Cea mai simpla varianta care le-a fost la indemana a fost sa cheme in judecata mai multe firme pe motivul ca-i sunt incalcate diverse patente.



Prima firma care a intrat in colimatorul producatorului american de hard-diskuri a fost “STEC”, pe care o acuza ca i-a incalcat patente referitoare la corectia de erori, back-up, si interfetele de comunicare cu calculatoarele.
Seagate declara ca inainte de actiunea injustitie a purtat discutii prin care dorea sa le licentieze aceste patente in schimb “acuzatii” declara ca prima oara au auzit de aceste probleme odata cu actiunea in justitie.
Persoane avizate din piata de profil afirma ca de fapt Seagate doreste sa castige de pe urma SSD-urilor fara sa participe in mod efectiv la dezvoltarea tehnologiei (se estimeaza ca pana in 2012 piata SSD-urilor va ajunge la 8,7 miliarde de dolari), sau sa se asigure ca ceilalti nu vor evolua prea mult, urmand sa produca propriile memorii de acest tip, insa doar cu trecerea timpului o sa ne edificam cu privire la adevaratele motive care stau in spatele actiunilor Seagate.

Sursa: DailyTech

Niciun comentariu: