joi, 24 aprilie 2008

Vista SP1, prin actualizare automată


Se pare că acum este sigur: Microsoft a anunţat că îşi pune în aplicare planurile de a oferi Vista Service Pack 1 prin intermediul actualizărilor automate.

Potrivit lui Chris Flores, de la Microsoft, o parte dintre utilizatorii Vista care au activată opţiunea de actualizare automată nu vor fi nevoiţi să facă nimic pentru a o obţine. Se pare că distribuţia este decalată pentru a preveni situaţiile în care ar apărea foarte multe cazuri de incompatibilitate, sau una în care zeci de mii de utilizatori ar ajunge blocaţi într-un ciclu nesfârşit de reporniri ale sistemului.

„Microsoft începe distribuirea automată, dar clienţii trebuie să ştie că nu vor beneficia imediat de actualizare. Pentru a se asigura că descărcarea actualizării nu creează probleme, Microsoft distribuie Service Pack-ul în faze”, a declarat un purtător de cuvânt Microsoft.

Deşi SP1 poate fi descărcat automat, nu se şi instalează automat, potrivit lui Flores:„După descărcarea Windows Vista SP1, actualizarea Windows vă va anunţa că sunt disponibile noi actualizări. Apoi vi se va cere să daţi câteva click-uri înainte de a începe instalarea SP1”.

Un post de pe blogul echipei de actualizări de la Microsoft îi sfătuieşte pe administratorii de reţea din firme să folosească Windows Service Pack Blocker Tool Kit, pentru a dezactiva posibilitatea utilizatorilor de a selecta, descărca şi a beneficia de Vista SP1, înainte ca administratorii să fie pregătiţi pentru asta.

O procedură separată de actualizare la SP1, pentru instituţii, folosind Windows Server Update Services – care oferă upgrade-urile de pe servere interne – a fost postată pe lună.

Niciun comentariu: