luni, 7 aprilie 2008

Yahoo! stransa cu usa de Microsoft

Microsoft a acordat Yahoo! un termen de trei saptamani pentru a accepta oferta de preluare care i-a fost inaintata, de circa 42 miliarde de dolari, in caz contrar producatorul de software fiind decis sa ia masuri pentru a castiga direct acordul actionarilor companiei de Internet.
"Acum este momentul pentru a negocia ultimele detalii ale acordului, care ar putea marca cea mai mare preluare din industria de inalta tehnologie de pana acum", se arata intr-o scrisoare trimisa sambata de directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, catre consiliul de administratie al Yahoo!. Termenul limita impus de Microsoft este 26 aprilie.

El a adaugat ca, in cazul in care acordul nu va fi incheiat in urmatoarele trei saptamani, Microsoft va fi nevoit sa apeleze direct la actionarii Yahoo!, inclusiv prin initierea unei proceduri de alegere a unui nou consiliu director al companiei de servicii pe Internet. Directorul general al Microsoft a amenintat cu reducerea valorii ofertei pentru Yahoo! in cazul in care termenul de trei saptamani nu este respectat.

"Nerespectarea termenului va avea un impact nedorit asupra valorii companiei Yahoo! din punctul nostru de vedere, ceea ce se va reflecta in conditiile propunerii", se arata in scrisoare. Ballmer a afirmat ca Microsoft devine "nerabdatoare" dupa mai mult de doua luni de cand a inaintat oferta de preluare.
În acelasi timp, Ballmer subliniaza ca economia si piata actiunilor din sectorul Internetului au scazut intre timp, iar ponderea Yahoo! in afacerile de cautare online si publicitate pe Internet s-a diminuat.
Yahoo! a respins in februarie oferta Microsoft, care evalueaza compania la 42 de miliarde de dolari, intrucat o considera insuficienta.

Sursa: Mediafax/Reuters

Un comentariu:

Anonim spunea...

bubuzapp@yahoo.com