luni, 5 mai 2008

Uno, cea mai "verde" motocicletă din lume - FOTO


Pare cea mai periculoasă motocicletă din lume, dar această nouă invenţie este de fapt cel mai recent mijloc de transport "verde".

Uno, motocicleta electrică, este opera unui tânăr de 18 ani din Canada, Ben Gulak, care şi-a petrecut câţiva ani buni pentru crearea motorului, controlat numai prin mişcările corpului.

Motocicleta are două roţi, una lângă cealaltă, în ciuda aspectului şi a numelui său, Uno, şi foloseşte tehnologia giroscopică pentru a sta ridicată. Se mişcă în direcţia în care pilotul se înclină, şi cu cât te înclini mai mult, cu atât merge mai repede.

Ben spune că speră ca invenţia sa să ajute la îndepărtarea poluării, fiind inspirat dintr-o vizită în China, unde a văzut cât de mult smog exista.

"Este destul de uşor de mers pe ea, însă e nevoie de ceva timp pentru a te obişnui cu ea, pentru că trebuie să înveţi să ai încredere în ea", a declarat Ben Gulak.

Viteză maximă este de doar 40.23 de kilometri pe oră, dar poate fi crescută prin folosirea unui motor mai mare.

Uno cântăreşte 58 de kg, şi poate funcţiona 2.5 ore de la ultima încărcare. Ben caută acum investitori, care să îl ajute să fabrice în serie această motocicletă extraordinară.

Sursa: Ananova
Foto: Ananova

Niciun comentariu: