sâmbătă, 7 iunie 2008

AMD a lansat azi un nou procesor pentru notebook-uri

AMD a anuntat astazi lansarea ultimei generatii de platforme destinate notebook-urilor, care ofera performante extreme in materie de efecte vizuale HD si consum de energie.

Platforma beneficiaza de compatibilitate cu familia de procesoare AMD Turion X2 Ultra Dual-Core si suport grafic ATI Radeon HD 3000 Series pentru performante 3D de exceptie si calitate ridicata a imaginilor HD, impreuna cu cea mai buna tehnologie wireless din industrie pentru viteze de transfer ridicate.

Noile modele de notebook-uri sunt produse de catre cei mai importanti furnizori de solutii OEM: Acer, Asus, Clevo, Fujitsu, Fujitsu Siemens Computers, HP, MSI, NEC si Toshiba.

amd-ati-radeon-hd-3800.jpg

Ca parte componenta a noii platforme, AMD a lansat astazi un nou procesor pentru notebook-uri si un nou chipset, care ofera cea mai buna performanta video HD. Procesorul AMD Turion X2 Ultra Dual-Core beneficiaza de tehnologii de ultima ora - AMD Independent Dynamic Core Technology, un nou controler de memorie optimizat si tehnologia HyperTransport 3.0. Noua serie de chipset-uri AMD 7-series, AMD M780G si AMD SB700, incorporeaza module grafice integrate ATI Radeon HD 3200 si asigura suport Microsoft DirectX 10. Modulul grafic integrat ofera de pana la trei ori o performanta mai buna decat competitorii din acelasi segment si asigura cea mai buna experienta video HD prin intermediul ATI Avivo HD Technology.

Pentru a completa experienta vizuala, platforma ofera posibilitatea de a beneficia de un modul grafic individual din seria ATI Mobility Radeon HD 3000, inclusiv modele deja anuntate din seria ATI Mobility Radeon 3400 si 3600, precum si noua serie ATI Mobility Radeon 3800, lansata astazi.

Seria 3800 asigura cele mai bune performante grafice din toata familia ATI Mobility Radeon HD, prin suport PCI Express 2.0, singurul procesor grafic cu suport DirectX 10.1, iesire digitala HDMI, DVI si Display Port, si functionalitati multi-monitor pentru conectarea de pana la 4 monitoare simultan. In cazul utilizarii unui notebook cu solutie grafica atat integrata cat si independenta, utilizatorii pot beneficia de ATI CrossFireX Technology, o functionalitate ATI Hybrid Graphics Technology conceputa sa creasca performantele grafice cu pana la 70 procente prin utilizarea ambelor placi grafice simultan.

Sursa: AMD

Niciun comentariu: