sâmbătă, 28 iunie 2008

Diablo 3, anuntat

Cei care au pariat pe Diablo 3, odata cu lansarea imaginii misterioase pe situl Blizzard, au castigat. Blizzard a anuntat ca lucreaza la jocul Diablo III, continuarea uneia dintre cele mai apreciate serii de jocuri action-RPG, in cadrul evenimentlui Worldwide Invitational care se desfasoara la Paris.
In cadrul conferintei de presa producatorii au preciazat ca jocul va fi produs pentru PC si Mac si ca "nu exista planuri" pentru versiuni de console. De asemenea, Blizzard a dat publicitatii mai multe screenshot-uri din joc, dar si doua trailere (cinematic si artwork high-resolution in sectiunea Download - Games) in care putem vedea o lume in ruina si armate care marsaluiesc prin campuri de foc...

Producatorii jocului promit ca Diablo 3 va fi la fel de simplu de jucat ca si predecesorul sau: "so simple that you can play it with just the mouse".
Povestea din Diablo III incepe la 20 de ani dupa evenimentele din Diablo II. Mephisto, Diablo si Baal au fost infranti, dar Worldstone-ul, care odata proteja locuitorii din Sanctuary atat de catre fortele High Heavens, cat si de cele ale Burning Hells a fost distrus. Acum forta Raului ameninta din nou Tristramul.


Jucatorii vor avea la dispozitie cinci clase de eroi si vor putea lupta pentru salvarea lumii de invazia hoardelor de demoni folosindu-se item-uri puternice, vraji si abilitati. Primele doua clase de eroi prezentate la Paris in cadrul Worldwide Invitational au fost barbarian si witch doctor.

diablo-3-01.jpg

Diablo III va dispune de un nou engine 3D, un sistem fizic avansat, care vor permite un nivel al detaliului foarte mare, dar si efecte speciale de top. Mediul inconjurator va fi interactiv si destructibil, si le va da batai de cap atat monstrilor, cat si jucatorilor din cauza obstacolelor si capcanelor pe care producatorii Diablo 3 le-au "plantat".

diabloiii-screenshot-029.jpg

Diablo III va avea de un nou sistem de quest-uri, evenimente scriptate care se vor produce sporadic, dar si sistemul aleatoriu de generare a nivelurilor. Jocul va avea si mod cooperativ care va putea fi jucat online printr-o versiune imbunatatita a Battle.net. Diablo III se va lansa simultan pe PC si Macintosh.

ss41.jpg

Mike Morhaime, directorul executiv al Blizzard Entertainment a declarat: "dorim sa extindem povestea si elementele de gameplay din universul Diablo".

Nu a fost anuntatata o data de lansare pentru jocul Diablo III. In galeria foto veti gasi mai multe imagini din proaspat anuntatul Diablo 3.

NOTA: Stirea este acum adevarata :) ...precizare facuta pentru cititorii care chiar au crezut informatiile din stirea - pacalelala - postata pe 1 aprilie 2008 pe Hit.ro despre data de lansare a jocului Diablo III.


Sursa: Blizzard

Niciun comentariu: