joi, 3 iulie 2008

Cele mai importante tipuri de matrici RAID

In articolul de fata dorim sa aratam cele mai cunoscute tipuri de RAID si mai ales sa subliniem importanta pe care o au, pentru ca realizarea unei astfel de configuratii nu este deloc dificila, cea mai importanta parte fiind alegera unei placi de baza care sa suporte asa ceva.


Daca avem placa de baza necesara (identificata prin “termenul” de pe placa de baza denumit ICH x R , unde R indica existenta controllerului RAID si X este un numar intre 6 si 10 care indica generatia) nu mai ramane decat sa avem minimum doua hard-diskuri, preferabil identice macar in ceea ce priveste cantitatea de informatie care poate fi stocata, sa activam in BIOS modul RAID, dupa care crearea propriu zisa a matricii este doar o formalitate.

La placile de baza cu chipset Intel se apasa concomitent tastele CTRL+I si la Nvidia tasta F10, se alege tipul de RAID dorit si in cazul RAID 0 se alege “cea mai lunga fasie (stripe)” care este in general 128Kb.
Odata creata matricea RAID mai ramane sa va uitati si la articolul nostru in care prezentam instalarea Windows XP pe un HDD SATA, sau sa instalati Windows Vista…

Sursa: HIT.ro

Niciun comentariu: