luni, 11 august 2008

Windows pe 64 de biti incepe sa aiba success

La foarte multa vreme de la lansarea sa pe piata, sistemul ( de fapt acum sistemele de operare pe 64 de biti) incepe sa aiba succesul sperat de producatori.
In cazul de fata vorbim bineinteles de sistemele Windows 64 Bit, care ajutate de procesoare corespunzatoare pot efectua operatiuni matematice mult mai complexe decat sistemele pe 32 de biti.
Initial, dezavantajele plecau de la necesitatea instalarii in sistem a cel putin 2 Gb de memorie RAM ( si acum cativa ani aceasta era o problema din cauza pretului), precum si de la necesitatea rescrierii driverelor ( ce erau compatibile doar cu sistemele pe 32 de biti), insa acum aceste “dezavantaje” sunt inlaturate.

xp64-bit.jpg

Vestea buna pentru Microsoft ( buna in ghilimele pentru ca 32 si 64 Bit au aceleasi preturi), este ca de curand marii retaileri au inceput sa promoveze aceste sisteme de operare in cele mai dinamice campanii de reclame pe care le au, companii intre care amintim Best Buy si Circuit City, timp in care si mari producatori de sisteme au aderat la curent, cea mai buna exemplificare venind din parte “Gateway”.
Una peste alta se pare ca ceea ce trebuia sa se intample de vreo 2-3 ani se intampla abia acum, dar totusi bine ca se intampla pana la urma.

Niciun comentariu: