duminică, 7 decembrie 2008

Televiziunea viitorului in format 3D

Un sistem de televiziune in format 3D care va furniza imagini holografice ar putea deveni o realitate in casele noastre intr-un timp foarte scurt, potrivit cercetarilor realizate de o echipa de la o universitate britanica.

Expertii din cadrul institutiei au demarat un proiect finantat de Comisia Europeana pentru investigarea principiilor fundamentale, a tehnologiilor si a caracterului practic in ceea ce priveste introducerea pe piata de consum a unor sisteme 3D TV.
3d.jpg
Specialistii in media sustineau acum cativa ani ca 3D TV va avea nevoie de aproximativ o decada pentru a cuceri un segment important din piata. Descoperirile recente, insa, au aratat ca o televiziunea tridimesionala stereotipica si cu imagini holografice care sa nu impuna utilizarea ochelarilor speciali mai are de parcurs doar cativa pasi pentru a deveni realitate.

Cercetarea a constat in testarea mai multor tehnologii pentru dezvoltarea si implementarea televizoarelor 3D, care ar urma sa primeasca si sa afiseze programe cu imagini 3D incorporate.

Pentru ca televiziunea tridimensionala sa devina o realitate, cercetatorii trebuie sa dezvolte o tehnologie pentru crearea de programe care sa poata fi televizate in acest format si sa aiba abilitatea de a transmite o vasta cantitate de informatii necesare in formarea unei imagini 3D complete.

Televiziunea 3D ar putea oferi consumatorilor o experienta mult mai antrenanta fara a mai purta ochelarii speciali. Pe langa schimbarea felului in care vom privi la televizor, tehnologia 3DTV va putea fi aplicata si in alte domenii precum medicina, traficul aerian, zona militara, divertismentul si altele, spun specialistii.

Niciun comentariu: