sâmbătă, 11 aprilie 2009

Microsoft va plati 388 milioane dolari pentru folosirea ilegala de software

Pentru faptul ca a folosit o inventie brevetata de o companie din Singapore, compania Microsoft va trebui sa plateasca acesteia suma de 388 de milioane de dolari.

Este vorba de un produs cu ajutorul caruia se detecteaza piratarea de software, despre care compania Uniloc a anuntat ca gigantul american l-a folosit fara drepturi, aducandu-i acesteia din urma miliarde de dolari.

Procesul dintre cele doua companii a inceput inca din luna octombrie a anului 2003 si a vizat sistemul de operare Windows XP si o parte din suita Office.

Din pacate, verdictul juriului a fost impotriva Microsoft, compania aratandu-se intrigata de hotararea instantei si a sustinut ca s-a folosit de alte metode pentru inregistrarea produselor software. Evident, un purtator de cuvant al companiei americane a declarat ca Microsoft va face recurs.

Avand in vedere ca profitul net al companiei a depasit 4 miliarde de dolari in trimestrul al doilea fiscal din acest an, unele guri rele sustin ca cele 388 de milioane de dolari ar insemna un fleac pentru potentialul Microsoft.

Niciun comentariu: