vineri, 12 iunie 2009

Doom Resurrection pe iPhone - vezi gameplay trailer

Dupa Assassin's Creed si Sims 3, era timpul ca un nou mare nume in industria jocurilor sa isi faca aparitia pe iPhone. Doom Resurrection este o noua incercare a studioului id Software (cunoscut drept parintele genului FPS pe PC dupa lansarea vechiului Wolfenstein) de a aborda noua platforma de gaming oferita de Apple.

Doom Resurrection este produs de Escalation Studios in colaborare cu id Software, iar jocul utilizeaza elemente grafice si tehnologice folosite in Doom 3 pentru PC (2005) si a caror productie a costat, conform declaratiilor lui John Carmack de la id Software, peste 10 milioane de dolari.

Carmack a mai declarat pentru Macworld ca este incantat de iPhone ca platforma pentru jocuri si ca il considera mai capabil decat pana si consola Sony PlayStation Portable. Doom Resurrection urmeaza sa fie lansat in aceasta vara pe iPhone (OS 2.x) si iPod Touch.

Carmack, care de curand a lansat si Wolfenstein 3D pentru iPhone, a declarat ca asteapta iPhone 3G S, care va oferi suport pentru OpenGL ES 2.0 si astfel va putea afisa nativ efectele 3D.

Sursa: HIT.ro

Niciun comentariu: