marți, 4 martie 2008

5.800 de expozanti asteptati la CeBit 2008

CeBit vrea sa-si pastreze renumele de cel mai mare targ IT&C din lume. Expozitia se desfasoara intre 3 si 9 martie 2008 si peste 5.800 de expozanti isi vor prezenta la Hanovra cele mai noi produse din sectorul IT&C, calculatoare mobile, telefoane mobile, dispozitive de afisare cu ecran plat sau programe software.


CeBit ramane cel mai mare targ IT&C din lume, insa numarul expozantilor este in scadere cu cinci procente fata de anul trecut, iar suprafata standurilor a scazut cu 10 procente.


În incercarea de a pune capat acestui declin in competitia cu evenimentele concurente care au loc la Barcelona, Las Vegas si Berlin, organizatorii CeBit mizeaza in acest an pe protectia mediului inconjurator, potrivit lui Ernst Raue, organizatorul sef al CeBit. În acest sens salonul s-a asociat cu 'Climate Savers Computing Initiative', care reuneste nume importante din industria IT&C precum Intel, Google, Dell, HP sau Microsoft, in ideea de a construi calculatoare personale cu un consum mai mic de energie.


De asemenea, editia din acest an a CeBit vrea sa reduca costurile pentru expozanti, multi dintre ei fiind afectati de cresterea monedei euro in raport cu dolarul. Structura targului a fost simplificata, standurile fiind organizate pe trei piloni: oferta pentru intreprinderi, oferta pentru administratiile publice si oferta pentru persoanele particulare.

Sursa: AFP

Niciun comentariu: