marți, 4 martie 2008

GPS cu ecran mare: Garmin nüvi 5000

Garmin a anuntat lansarea unei noi game de sisteme de navigare nüvi destinate in special celor care cauta o vizibilitate sporita: display touchscreen mare de 5,2 inch. Cu interfata mare cu ecran sensibil la atingere, nüvi 5000 ofera directionare vocala pas cu pas, calcularea rutei cat si reindrumare automata in cazul abaterii de la drumul corect. Planificarea traseului este usor de realizat: nüvi 5000 poate salva 10 rute specificand puncte de trecere si oferind vizualizarea in avans a manevrelor de efectuat.


În plus, sorteaza de la sine multiple destinatii oferind soferului cele mai eficiente si directe rute pentru servicii de curierat, livrari sau comenzi prin telefon. Şoferii care doresc sa memoreze traseele parcurse pot folosi functia track log pentru a le vizualiza ulterior punct cu punct. Daca un sofer doreste sa evite o regiune, sistemul nüvi poate fi personalizat alegand sa evite drumurile selectate sau zonele cu trafic intens. Garmin a realizat pentru clientii sai o suplimentare a hartilor presetate cu puncte de interes precum locuri istorice si abilitatea de a actualiza baza de date preincarcata Cyclops.


Toate informatiile despre rute sunt dispuse pe o harta digitala in perspectiva 3D care afiseaza detaliile despre zonele limitrofe. Utilizatorii pot selecta o icograma in forma unei masinute haioase, cu care pot vizualiza pe harta vehicolul propriu si care inlocuieste simpla sageata grafica. Nüvi afiseaza informatii despre limitele de viteza pe autostrazi, drumuri nationale sau sosele destinate camioanelor. Informatiile despre trafic sunt oferite de TrafficMaster in Marea Britanie si de alti furnizori in Europa, in locurile unde acoperirea cu semnal TMC este disponibila.

În plus, nüvi 5000 afiseaza un semnal video de la o sursa analog externa, precum o camera video (pentru vizualizarea in spate) sau un player DVD pentru masina. Cand o sursa video externa este activa, utilizatorul poate reveni la afisarea hartii apasand orice punct de pe suprafata ecranului.

Utilizatorii au la indemana numeroase optiuni de divertisment dintre care pot alege - un player MP3 intern, player de carti audio si jocuri. Player-ul MP3 integrat permite utilizatorilor sa caute muzica dupa artist, album, melodie sau gen. Muzica poate fi incarcata pe cardul SD si poate fi usor manevrata, fara ajutorul unui software special. Nüvi 5000 este compatibil cu site-ul audible.com, un serviciu audio-book. Un numar de jocuri sunt preincarcate pe nüvi pentru a le tine placuta companie pasagerilor. Nüvi 5000 va fi disponibil in Romania in al doilea semestru al lui 2008 la un pret recomandat de 699 Euro.

Sursa: Garmin

Niciun comentariu: