marți, 15 aprilie 2008

Comisarul Moldovan a avut succes in week-end

Cel mai recent film al lui Sergiu Nicolaescu, "Supravietuitorul", care a intrat vineri in cinematografe, a avut, in primul weekend, incasari de 90.011 lei in salile din Bucuresti, Cluj si Timisoara. Peste 6500 de spectatori s-au inghesuit sa vada cele mai noi aventuri ale comisarului Moldovan.


Premiera de gala a celui mai recent film al lui Sergiu Nicolaescu, "Supravietuitorul", s-a bucurat de prezenta unor nume sonore din cinematografie, dar si din sfera politicului, printre cei care au pasit, vineri, pe covorul rosu, la Cinema PRO, aflandu-se Ion Iliescu, Maria Basescu si Tudor Giurgiu. Primul care a ajuns la Cinema PRO a fost insusi regizorul Sergiu Nicolaescu, care i-a intampinat pe invitati in holul cinematografului. Rand pe rand au venit vedetele filmului - Cristi Iacob, Petr Falc, Lucian Viziru, Jean Constantin, Ion Dichiseanu, Cristina Rus si Simona Patruleasa.



"Supravietuitorul" continua cu o tema nou, dupa miscarea legionara si instalarea comunismului, abordate in celelalte filme. Dupa razboi, comisarul Moldovan (Sergiu Nicolaescu/ Petr Falc) a facut ani grei de puscarie politica. Distractia comandantului inchisorii, un colonel sovietic (Ion Dichiseanu), era sa il oblige sa joace ruleta ruseasca. Numai norocul incredibil si spiritul de supravietuitor l-au facut pe Moldovan sa apuce ziua gratierii. Iesit din puscarie, fostul comisar intra intr-un circuit international de jocuri de ruleta ruseasca organizate clandestin pentru o elita amatoare de spectacole extreme.

La sfarsitul anilor '70, soarta il aduce intr-un oras din centrul Europei, unde diabolicul Goldberg (Vladimir Gaitan/ Cristian Motiu), o veche cunostinta din tinerete, patroneaza o varianta "imbunatatita" a acestui joc: ruleta ruseasca incrucisata, in care doi oponenti trag unul in celalalt. Atractia spectacolului este confruntarea dintre Moldovan si fostul interpret Cristian Vasile (Ion Ritiu/ Lucian Viziru) - deja veterani ai jocului si prieteni din tinerete. Treptat, comisarul intalneste numeroase alte figuri familiare - atat inamici, cat si prieteni. Pare chiar ca toata lumea interlopa a Bucurestiului anilor '40 s-a mutat in acest oras. Comisarul Moldovan este prezent, nu numai pe ecranele de cinema, ci si pe telefoanele mobile.

Sursa: Mediafax

Niciun comentariu: