vineri, 4 aprilie 2008

Conducerile Microsoft şi Yahoo au avut o nouă întâlnire


Reprezentanţi din conducerile companiilor Microsoft şi Yahoo s-au întâlnit din nou, pentru a continua discuţiile despre o posibilă preluare a companiei Yahoo, după cum susţine The Wall Street Journal.

Se pare că Microsoft nu intenţionează să crească preţul oferit, iar Yahoo ezită în continuare să continue negocierile, înainte de o ofertă îmbunătăţită, potrivit surselor citate.

Deşi nu este clar cine poartă discuţiile, publicaţia scrie că întâlnirea a avut loc în apropierea sediului Yahoo.

Cele două părţi au purtat discuţii în urmă cu o lună, punând capăt unei perioade de şase săptămâni de tăcere, după ce Microsoft a lansat prima sa ofertă nesolicitată, de 31 de dolari pe acţiune. Yahoo a respins mai apoi oferta, spunând că aceasta subevaluează compania.

Potrivit blogului publicaţiei, Shafir a avut nişte predicţii îngrozitoare referitoare la situaţiile de fuziune şi achiziţie.

„Nu credem că marile companii vor avea acces la capital foarte curând. Creditarea este dificilă chiar şi pentru cei cu potenţial”, a spus Shafir.

Acest lucru ar putea schimba modul în care Microsoft încearcă să se prezinte, ca un cavaler care vine pe un cal alb să salveze Yahoo.

Potrivit informaţiilor oferite în The Wall Street Journal, Shafir a precizat şi că, în conformitate cu previziunile oferite de M&A, cifrele din acest domeniu vor scădea la 2,7 trilioane de dolari în acest an, faţă de 4,2 mii de militrilioane, anul trecut, iar preluările strategice, ca aceea pe care încearcă să o facă Microsoft cu Yahoo, ar urma să scadă cu aproximativ 30%.

Niciun comentariu: