luni, 14 aprilie 2008

Cumpara Orange UPC Romania?

Ultimele zile au fost extrem de animate de zvonul ca intre Orange si UPC se pregateste mai mult decat un parteneriat, mai exact o tranzactie, prin care Orange sa achizitioneze UPC.

Evident, informatia a atras atentia si a devenit sursa de speculatii. Posibilitatea ca Orange - cel mai mare player pe piata de servicii de telefonie mobila - sa acceseze si o alta piata extrem de puternica, de asemenea, a animat multe spirite.



Aparent, totul a pornit de la publicatia on-line DealWatch, care a anunat ca vanzarea UPC Romania este aprobata si demarata. Aceasta informatie si parteneriatele mai vechi intre cele doua mari companii i-au determinat pe multi sa dea ca si sigura tranzactia. De aici pana la vehicularea unor sume care ar putea fi platite, nu a fost decat un singur pas si asa am aflat ca, potrivit celor de la Business Standard, Orange ar trebui sa scoata intre 631,8 si 923,4 milioane de euro pentru UPC Romania.



Singurul impediment in efectuarea acestei tranzactii - si unul major, am adauga noi - este ca nici una dintre cele doua parti nu este interesata sa vanda, respectiv sa cumpare. Desi Didier Lombard, CEO France Telecom, a anuntat ca Orange intentioneaza sa devina un operator 4ply, incluzand astfel si telefonia fixa si tv-ul in oferta, de aici pana la miscarea de achizitionare a unei companii de profil este totusi o mica diferenta.

Deocamdata insa, stim cu siguranta ca Orange, liderul pietei de servicii de telefonie mobila, este interesat sa se dezvolte si pe alte directii. Pana la ziua in care vom plati telefonul mobil, abnonamentul tv, telefonul fix si Internetul pe o singura factura, beneficiind de servicii de calitate in acealasi timp, mai dureaza insa putin.

Sursa: Newsin, HIT.ro

Niciun comentariu: