sâmbătă, 19 aprilie 2008

Google e pe val

Profitul net al companiei americane Google, proprietarul motorului de cautare pe Internet cu acelasi nume, a crescut in primul trimestrul cu 31%, la 1,31 miliarde de dolari, de la un miliard de dolari in aceeasi perioada din 2007, transmite Reuters.



Compania a anuntat ca nu este afectata de incetinirea economiei in Statele Unite, calmand temerile privind o evolutie negativa a pietei de publicitate online.
Totodata, veniturile au crescut cu 42% la 5,19 miliarde de dolari, depasind estimarile analistilor de pe Wall Street.

Cotatia actiunilor Google a urcat cu 18%, peste nivelul de 500 de dolari pe unitate, ultima data atins in februarie, intrucat compania a aratat un control mai bun al costurilor si a obtinut pentru prima data o valoare mai mare a veniturilor pe pietele din afara SUA, in parte ca urmare a deprecierii dolarului.
Astfel, veniturile pe pietele internationale au reprezentat 51% din total.

"Suntem bine pozitionati pentru 2008, indiferent de mediul de afaceri care ne inconjoara", a declarat presedintele si directorul executiv al companiei, Eric Schmidt.
Titlurile companiei au pierdut, de la inceputul acestui an, castigul de 50% inregistrat in 2007, in contextul temerilor legate de faptul ca industria publicitatii online a ajuns la maturitate si este vulnerabila in fata incetinirii economice din SUA.

Dar revenirea cotatiei Ggoogle nu este determinata de imbunatatirea semnificativa a perspectivei de crestere a companiei, ci de faptul ca investitorii stiu ca situatia economica nu afecteaza rezultatele financiare are companiei de Internet.
Performanta Google ar putea ajuta Yahoo! in eforturile sale de a obtine o oferta mai mare de preluare, probabil din partea Microsoft.

"Acest lucru indica faptul ca piata de publicitate online este inca intr-o forma buna, ceea ce ar trebui sa ajute Yahoo! sa obtina un pret mai bun daca se decide sa fie preluata de Microsoft", a declarat Peter Dunay, analist la Meridian Equity Partners.

Yahoo! a respins in februarie oferta de preluare avansata de Microsoft, care evalueaza compania la 42 de miliarde de dolari, intrucat o considera insuficienta, iar membrii conducerii cauta diverse alternative pentru a se apara impotriva unei eventuale preluari ostile.
Google a finalizat, in martie, preluarea companiei de publicitate pe Internet DoubleClick, pentru 3,4 miliarde de dolari, ceea ce ii consolideaza pozitia fata de Yahoo! si Microsoft pe piata publicitatii online.

Sursa: Reuters

Niciun comentariu: