sâmbătă, 19 aprilie 2008

Procesor cu 12 nuclee de la AMD

Desi au anuntat ca vor concedia aproximativ 10 procente din totalul angajatilor, reprezentantii AMD isi pastreaza un optimism debordant si anunta foarte des noi produse care vor fi lansate in viitor.
In aceste zile, ei au anuntat procesoarele cu nume de cod Shanghai care denumesc platforma pe 45 nm care va fi lansata spre sfarsitul acestui an.



Aceste procesare vor face parte din familia Opteron, adica procesoarele destinate serverelor si spre deosebire de generatia anterioara, Barcelona, va avea ultima revizie de HyperTransport, adica 3.0.
Interesant este ca spre sfarsitul anului vor fi produse primele procesoare cu nu mai putin de sase nuclee, iar cateva luni mai tarziu vor fi produse nuclee cu nu mai putin de 12 nuclee, procesorul cu sase nuclee va fi denumit Istanbul si scopul sau va fi sa lupte direct cu contracandidatii de la Intel care vor lansa procesorul cu sase nuclee denumit Dunnington.
Dupa cum vedem la capitolul lansari programate AMD a trecut in fata Intel, si nu putem decat sa speram ca vor gasi si resursele necesare pentru aplicarea in practica a ideilor lor.

Sursa: DailyTech

Niciun comentariu: