miercuri, 9 aprilie 2008

Harry Potter nud pe Broadway

Daniel Radcliffe, actorul britanic care devenit celebru dupa ce a jucat rolul tanarului vrajitor Harry Potter, va debuta pe Broadway, in septembrie, intr-un rol foarte controversat, care implica scene de nuditate, dar care a fost foarte laudat de criticii britanici.


Radcliffe, in varsta de 18 ani, aplaudat pentru rolul cu care a debutat pe scena de teatru londoneza, din piesa "Equus", de Peter Shaffer, va relua partitura timp de 22 de saptamani pe Broadway, la New York. Este pentru prima data cand piesa de teatru se joaca pe Broadway de la prima sa punere in scena americana, in 1974. În 1975, "Equus" a fost recompensata cu un premiu Tony.



Radcliffe
a declarat pentru Reuters, in urma cu cateva luni, ca perspectiva de a juca la New York este "terifianta". "Va fi minunat, dar eu voi fi terifiat, pentru ca am vorbit cu Richard Griffiths despre asta, iar el mi-a spus ca cel mai stupid lucru pe care il poti face este sa subestimezi publicul newyorkez", a spus tanarul actor.


Griffiths, care a aparut alaturi de Radcliffe in "Equus" la Londra si a jucat rolul Unchiului Vernon din seria "Harry Potter", a castigat un premiu Tony, la New York, in 2006, pentru rolul din "The History Boys". Şi el urmeaza sa apara in productia "Equus" de pe Broadway. "Equus" este o drama despre un grajdar care a facut o obsesie erotica pentru cai. În piesa, Radcliffe, care joaca rolul grajdarului, trebuie sa simuleze placerea sexuala in timp ce calareste dezbracat un cal. Personajul lui este consultat de un psihiatru dupa ce a provocat orbirea a sase cai cu ajutorul unei tepuse.



Jurnalele britanice au salutat interpretarea actorului care, potrivit Daily Mail, l-a "lasat in urma pe Harry Potter" si, potrivit Times, dovedeste ca este un "actor sigur pe el". A stiut sa fie "convingator" in ceea ce este "cel mai bun rol de teatru pentru un adolescent", a titrat The Independent, dupa premiera de la Londra.

Sursa: Reuters

Niciun comentariu: