duminică, 13 aprilie 2008

Sistem de control parental si lectii pe PC

Parintii care doresc sa-si ajute copiii la teme si totodata sa-i supravegheze o pot face prin intermediul unui nou computer, dotat cu programe educationale, jocuri, dar si cu un sistem de control parental. Programul, intitulat Myra Educational, include doua sisteme desktop - Myra eCreative 6+ , pentru elevii din clasele I-IV, si Myra eCreative 10+, pentru elevii din clasele gimnaziale.




Avantajul programelor este ca-i ajuta pe copii sa invete intr-un mod captivant, sustin producatorii. Astfel, copiii vor fi pusi in situatia de a salva Planeta Mate, de a se confrunta cu principesa Problema; un mos plinut si mustacios le arata adunarea, iar un pirat viclean ii provoaca sa inteleaga metoda figurativa. 'Confruntarile' se incheie cu teste. Testul nu se numeste 'lucrarea de control', nu incepe cu 'scoateti o foaie de hartie', se numeste 'provocare', dar, in spatele jocului, este aceeasi testare dichisita', a afirmat Val Efrim, reprezentant EduCreative.

Programul dispune si de un sistem dedicat parintilor - si anume de unul de control. Astfel, cei mari pot limita timpul, inclusiv intervalul orar in care copiii se pot juca sau sta la calculator. Calculatorul se inchide atunci cand durata permisa expira. De asemenea, parintii pot verifica topul primelor zece site-uri folosite, site-urile pe care copiii au incercat sa le acceseze, dar nu au reusit din cauza restrictiilor, programele descarcate de pe internet, si chiar email-urile primite. Ei decid ce functii de control activeaza.
Sistemul - hardware si sofware - costa 15 milioane.

Sursa: Rompres

Niciun comentariu: